ערכים

ערכים../images/Emo164.gif../images/Emo196.gif

על אילו ערכים גדלתם בבית להם הקדישו חשיבות מיוחדת
אילו ערכים חשובים לכם כיום במיוחד ומדוע
איך אתם מבטאים את ערכים אלו

ערכים

בבית גדלנו על ערכים לתת כבוד לזולת למדתי להסתפק במה שיש ולא לבכות על מה שאין ואת אותם ערכים העברתי לבני בני יודע מה שניתן לקנות אני תמיד אדאג לכך ומה שלא ניתן אז לא ניתן כבוד לזולת בני מגיל קטן שהיה עימי נוסע באוטובוס תמיד היה קם למבוגרים כי כך חונך מעולם לא השתולל או צעק כי כך חונך לדעת שגם בדרכי נועם ניתן לדבר

tch111

New member
הערכים שגדלתי עליהם

נימוסי שולחן. כיבוד הזולת, כיום אחרי ניסיון רב שנים זה בערבון מוגבל, מכבד את זה שמכבדני. למדתי לא לצעוק אלא לדבר, כשאתה צועק שומעים אותך, כשאתה מדבר מקשיבים לך. לא תמיד מסתפק במה שיש לי, אך לא מתבכיין, שואף ליותר, אך לא דורך על אנשים. יושר. עזרה הדדית, תמיד מוכן לעזור לאחרים. נימוסים כלליים: כיבוד האישה, עולה אחריה במדרגות או לאוטובוס, אך יורד לפניה ומאוטובוס אף מושיט לה יד, (זאת ראיתי מאבי). פותח את דלת המכונית לאישה לפני שאני ניכנס למכונית, כמו כן פותח דלת בפני אישה ומאפשר לה לה לעבור ראשונה. מקשיב לאדם המדבר אלי, ובסיום דבריו משיב.

הפעם שאלת שאלה קשה

אני בת להורים מזרח ומערב אבי שנולד ביגוסלביה וגדל בארץ , בא עם ערכים אירופים שהתערבבו עם מנהגים שלמד בארץ אמי נולדה בדמשק - סוריה בחברה מאד מסורתית , מה שנקרא האצולה מחייבת תרבות שנשענה על התרבות הצרפתית שקבלה באליאנס שם למדה 12 שנים וקצת מהתרבות המזרחית עם המון השפעה צרפתית ומסורת של ציונית דתית ושניהם מאד כבדו את ההורים , אסור לקלל לדבר בשקט והעיקר נתינה ציבורית בלי לצפות לתמורה הבית כבד את כל הנכנסים אליו , אסור לריב או מכות , אלימות לא בבית ספרנו שמירת המסורת נשמרה היטב אצל ההורים לא נסענו בשבת ושמרו על כשרות , וחגים בבית הכנסת לא הדלקנו אש בשבת תמיד יש פלטת שבת , קידוש בערב שבת וכל המשפחה אוכלים יחד סביב השולחן רק אחר כך מתפזרים כל אחד לעיסוקיו , אסור לשקר להגיד תמיד רק אמת השפעה של המשפחה של אמי היתה חזקה עלינו , אבא ניווט בין התרבות האירופית הספרדית נימוס וכבוד למבוגרים, ותמיד הנתינה הציבורית לאחר , לעזור לסובלים ולכל מי שנזקק לעזרתו ואני חושבת שאני ממשיה את דרכם בצורה צנועה ומכובדת , הבת של אמא ואבא השילוב של שני העולמות

למעלה