ערכים מוסריים

Trekkie

New member
ערכים מוסריים

אין ספק שהעולם של מסע בין כוכבים מציג את העתיד ע"פ הגותו של ג`. רודנברי, עולם של שלמות. אין מחלות, אין מלחמות, ועוד הרבה דברים טובים... אני רוצה להתייחס לפרק באנטרפרייז שבו הם מוצאים גזע, לא מפותח יחסית, החולה במחלה סופנית ועתיד להכחד. ההחלטה של קפטן ארצ`ר היא לא להתערב בגורל, ולמעשה, לתת לאותו גזע לעבור מן העולם. אני רוצה לדעת אם זה רק אני, או שעוד מישהו שם לב שזו החלטה ממש לא מוסרית! כל מה שהאדם עושה בחיים זה להתערב בגורל, וכשזה מגיע להצלת חיים - פתאום צריך לשבת בצד ולא לעזור?! אני לא מבין, מישהו יכול לעזור?

itstzar

New member
אתה בטח מדבר על Dear Doctor

שזה פרק נהדר שיש ו בעצם את הבסיס לprime directive (לא, לא זה של הפורום
אלא של הפדרציה. ואם תשים לב, זה לא שהארצקר לא רצה, הוא מאוד רצה, אבל פלוקס הסביר לו את הדילמה של להתערב באבולוציה של כוכב שלם וזר במיוחד לאור העובדה שיש שם עוד גזע של יצורים תבוניים שמתפתח ובעזרה לגזע הראשון הוא בעצם היה דן אותם לחיי עבדות, וארצ'ר לא רוצה, ואסור לו לקחת אחריות כזו על כוכב שלם ועוד לא שלו, ככה שההחלטה אולי לא נראית מוסרית במבט ראשון, אבל היא מאוד מוסרית...

Bajoran Priest

New member
אמנם ראיתי את הפרק די מזמן...

אבל רציתי להתייחס. אני חושב שבמקרה שאליו הם נקלעו אין תשובה חד משמעית- מה מוסרי ומה לא. אמנם מן הצד האחד- אם הם יתערבו הם עלולים לשנות את מהלך האבולוציה לרעת גזע אחד. מן הצד השני- אם הם כן יתערבו, הם עשויים להציל אינספור חיים עכשוויים. למעשה, ברגע שהם יצרו את הקשר עם בני הכוכב הם הפכו את עצמם למעורבים רגשית וטכנית, ולכן התערבות\אי התערבות במקרה כזה בכל מקרה הינה אוול לאחד הצדדים. אני חושב שבאופן אישי במקרה הזה לא הייתי יכול להתפאק שלא לעזור לאלו שנמצאים *עכשיו* בסכנה קיומית, וזאת מפני שהעתיד האבולוציוני של הגזע השני הוא רק פוטנציאל(יכול להיות שבעוד מאה שנים יבוא אסטרואיד ויכחיד את כל החיים ע"פ כוכב הלכת, או אלף דברים אחרים- ואז מה?), ואילו הקיים משווה לעזרה מיידית. אבל בראייה מערכתית, מקרים כגון אלו הם בדיוק הסיבה לכך שראוי היה לבסס את הפריים דירקטיב ולקבוע איזשהו קו גבול שרירותי שמתחת אליו לא מתערבים בנעשה, והוא ההגעה לטכנולוגיית וורפ. למעשה גזע שהצליח להגיע לטכנולוגיה כזו *הופך את עצמו* למעורב בנעשה בקהילייה בין כוכבית, ולכן פותר את ידי קציני הצי מהדילמה המוסרית של להתערב\לא להתערב ?

למעלה