ערכאות של גויים

ערכאות של גויים

"האמת צריכה להיאמר, גם בתי המשפט שבמדינת ישראל נחשבים כ"ערכאות של גויים", הואיל ושיטת המשפט שלהם אינה על פי תורת ישראל. וגם עליהם חלים דברי הרמב"ם (הל' סנהדרין כו, ז): "כל הדן בדייני נוכרים ובערכאות שלהן, אע"פ שהיו דיניהם כדיני ישראל, הרי זה רשע וכאילו חרף וגדף והרים יד בתורת משה רבינו". ואף ש"דינא דמלכותא דינא", כלומר מותר לשלטון המקובל לחוקק חוקים ולתקן תקנות, ואף בתי הדין הרבניים בבואם לפסוק הלכה צריכים להתחשב בחוקים אלו כמחייבים. מכל מקום ברור שאין לשום מלכות או שלטון תוקף לבטל באופן גורף את המצווה לדון בפני דייני ישראל בדין תורה. לפיכך כל סכסוך צריך להתברר בפני דיינים שדנים על פי התורה. גם כאשר הנתבע מסרב להישפט בפני בית דין כשר, עדיין נשאר האיסור לילך ל'ערכאות' בתוקפו, עד אשר יבוא התובע לפני בית דין או רב שעוסק בדיני ממונות, והם יתנו לו רשות לילך ל'ערכאות' כדי להציל את ממונו. רק לאחר קבלת רשות יוכל לתובעו ב'ערכאות'. מפני שבאופן זה הוא אינו עובר על מצוות התורה לדון בפני דייני ישראל, שכן הלך ל'ערכאות' ברשות דייני ישראל" (הרב אליעזר מלמד - קובץ doc) *** כמי שצמח בסביבה חרדית וחונך במוסדות חינוך חסידיים, יש בי רגשות שליליים כלפי מערכת המשפט של מדינת ישראל. דעותי שונות מדעות הורי ומחנכי בכל הנוגע לענייני דת, אך דעות לחוד ורגשות לחוד. טרם גיליתי את מקומו של כפתור השליטה ברגשות שנוצרו בי בטרם עמדתי על דעתי. והרגשות הישנים נותרו. כשאני חושב על מערכת המשפט הישראלית צפים במוחי הרהורים רבים. חלקם, אני מניח, מצויים גם בתודעתם של ישראלים חילונים אחרים. אך חלקם ייחודיים למי שגדל בבית חרדי ויצא בשאלה. "חוקות הגויים", "מפלים את החרדים בפסיקתם", "מורדים במלכות שמים" ועוד כיוצא בזה. אדייק ואומר שממרחק הזמן איני חושב במילים אלו בדיוק. אך מילים אלו ודומותיהן, יושבות היכן שהוא במוחי ומטילות את צילן על דעותי כיום. האם עוד מישהו מרגיש כך? האם יש מי שכתוצאה מהחינוך שקיבלנו יימנע בשעת הצורך מלפנות לעזרת בית המשפט? עד כמה אתם מרגישים שאתם מכירים את האפציות המשפטיות שעומדות בפניכם? או עד כמה עולם המשפט אינו מוכר לכם? יש למישהו אש?
(סתם. אני לא מעשן
) *** "...כל ההולך לדין אצל אומות העולם כאילו עובד עבודה זרה..." (מדרש תנאים)

Le Fay

New member
האמת שגם בלי חינוך חרדי

ולמרות שרוחשת כבוד לא מבוטל למערכת המשפט - מתרחקת ממנה כמו מאש. כמו רופאים - מוטב לא להיזקק לה... בפרט עם קצב הדיון המקובל פה בתיקים (ועוד כמה רעות חולות).

rigoletto111

New member
../images/Emo45.gif הרבה רעות חולות במיוחד...

כמו שנוכחתי לדעת בתביעה שהגשתי עם השופטת שהתעניינה רק בשני דברים: 1. שנעוף לה מהעיניים 2. ומהר [וגם כי מכיר אדם בעל משפחה שיושב כבר הרבה חדשים בגלל איזה סכסוך, מילולי בלבד, עם מישהו] כמו שצריך להשתחרר מהבוז החרדי למערכת המשפט, מותר גם להשתחרר מההערצה התקשורתית. שופטים הם לא בני אלים, הם בסך הכל עורכי דין שקיבלו שידרוג.

לא חשבתי שהדיון יפנה לכיוון הזה

אבל אם כבר הגענו הנה, הרי פתיח לכתבה: איך זה באמת "לאחרונה היינו עדים לשורת חשיפות שהסירו את כסות המכובדות והדיסקרטיות מעל כמה גופים ומוסדות; אלה שזכו עד כה - בעיקר בגלל ה"מיסטיק" של עצם היעדר החשיפה - להילה של איכות, סמכות ומקצוענות. עד שמישהו עשה שטות, והדליק את האור." דורון רוזנבלום ב"הארץ"

סלסרו

New member
מהיכרות אישית עם מאות עו"ד (בארה"ב)

אני יכול לומר לך שאתה טועה לחלוטין. לא מכיר עו"ד בתחומים פליליים וגירושין, אבל בcorporate law, נדל"ן, ו-landlord/tenant תשעים ושמונה אחוז מהעו"ד שפגשתי היו ממש אחלה.

אבזץ

New member
הבהרה!!! זו היתה בדיחה.

אין לי בעייה עם עו"דים. להפך - מיטב חברי עו"דים. העודם? ובוודאי שלא נתכוונתי לעורר הדינים חלילה.

uri80

New member
בהתחשב בעובדה שמערכת המשפט שלנו

איטית בצורה מחרידה ולא יעילה בעליל כשזה מגיע לאזרח הקטן, מעדיף מראש להשתמש בשרותיה בצורה המינימלית. לעומת זאת, מטרידה אותי הרבה יותר מערכת המשפט הרבנית שלדעתי גורמת עוולות רבות לאנשים מסוימים.

יודיX3

New member
למשל לאחי, שבגלל היותו כהן

שיגעה אותו והוציאה ממנו המון כסף להוכיח שחברתו הרוסייה אכן יהודיה גם מצד האב (לגבי האם לא היה ספק). בסופו של דבר הוא גרם להם להבין שהם על ה____ שלו והם אישרו לו.

כל אחד מגבש דעה שונה

גם בתוך הציבור החרדי. כל אחד נרתע מבתי המשפט בצורה שונה, לכן מקרים מסויימים יגרמו לשינויים שונים בחשיבה של האנשים. כל אחד יתייחס למקרה אחרת. לדעתי יש אמנם תחומים שבהם בתי המשפט בארץ טועים על חשבון האזרחים, אבל לא אני זה שקבעתי את הכללים וגם אם כן אין לי ספק שגם אני הייתי טועה. אולי במשהו אחר, אבל עדיין טעות. אני מתנגד לקווי החשיבה של כמה שופטים, אבל זה לא ימנע ממני לפנות בבוא היום לבית משפט אם אצטרך.

סלסרו

New member
דעותיי אודות ביהמ"ש בישראל ובארה"ב

אינן מושפעות כלל מעברי הפלילי. אני סולד סלידה עמוקה מתרבות התביעה (הגרועה לאין ערוך בארה"ב מאשר בישראל), ואתבע אחר רק בלית ברירה. דבר אחד: במסגרת עבודתי אני תובע הרבה דיירים על אי-תשלום וכד'. עד היום יצא לי להתעסק רק בערכאות הנמוכות ביותר בביהמ"ש landlord-tenant, ומנסיון רב אין לי הרבה הערכה כלפם. המצב השתפר בהרבה בשנים האחרונות, אבל גם כיום שופטים מצפצפים בדרך קבע על חוזים חתומים ועל חוקים מפורשים ופוסקים כפי אוות נפשם. אני מכיר הרבה שופטים ופחות או יותר יודע מי פייר ומי נוטה לטובת הדייר (לא מכיר שום שופט שנוטה לטובת בעל הבית). מעורכי הדין שעסקתי איתם למדתי סוד קטן. כשמגיע העת להצביע האם להעלות שופט לערכאה גבוהה יותר, לעורכי הדין יש השפעה לא מבוטלת (30% מכלל ההצבעה אם אני לא טועה). מתברר שככל שהשופט גרוע יותר, כך יותר עו"ד מצביעים בעד קידומו לערכאה גבוהה יותר - כי הם רוצים להתפטר ממנו/ה! הם מעדיפים שהשופטים הטובים ישארו.. כך יוצא שדווקא שופטים גרועים זוכים לקידום הנכסף..

Le Fay

New member
למה דפוק? בתי משפט אינם ממונים

על צדק, הם חלק ממערכת אכיפת החוק, ומערכת אכיפת החוק אמורה לשקף את הנורמות הקיימות. כשאלה הנורמות, ככה גם המערכת המשפטית נראית. ואצלם לפחות מגיעים לטפל בתיק לפני שהתובעים נפטרים!

Le Fay

New member
עיקר אכזבתי מהערכאות נבעה

קודם כל מההבנה (המאוחרת), שהשופטים בערכאות הנמוכות הם אנשים טובי כוונות אבל תמימים, שמרביתם אינם מעורים בעולם האמיתי שם בחוץ ויש להם כלים מוגבלים ביותר להבחין בין אמת לשקר. באופן מעשי זה אומר שסיכוייו של אדם קשה יום, רגשן ועצבני לזכות באמונם קלושים בהרבה מאלה של פסיכופת מחושב ורגוע; שלא לדבר על הסיכויים של עניים, בני מיעוטים, עובדים זרים ואנשי שוליים לעומת ילדי שמנת אשכנזיים. את התוצאות אפשר לראות בהתפלגות הפסיקות, והן בהחלט מאכזבות מאד.

rigoletto111

New member
יש עוד מקום בשבילי שם בסמול?

פירוש רש"י לדברי לה פיי: השופטים הם אנשים שעשו מסלול בית ההורים ברחביה
הפקולטה למשפטים בהר הצופים
מערכת השיפוט והפרקליטות מעולם לא עבדו אצל מעסיק מנצל. אין להם מושג איך באמת מתנהל העולם שם בחוץ. זה עובד גם לכיוון השני. הם לא תמיד מבינים שבעולמם של עובדי בנייה ערבים ואנשי שוק (מעדות מסויימות..) קללות הם דבר של יום ביומו, ולא, לא ממש סיבה להכניס מישהו לשלוש שנים מאחורי סורגים.

Le Fay

New member
משו כזה. גם אם הם ממש הגונים.

למעשה הם כוכך הגונים שהם מאמינים למנכ"ל חברת טלקומוניקציה שנסחרת בוול סטריט שהוא משתכר רק 24K ברוטו בחודש, ושכשהוא יעזוב שם הוא יישאר מובטל. ולבעל בית בושת שהוא לוקח לעצמו רק 20% מהכנסת הנסחרות שלו, שאינן דוברות עברית וכשהדרכונים שלהן שוכבים אצלו בכספת. פחחח... זו מידת האחיזה שיש להם במציאות.

למעלה