ערך הצפיה בטלויזיה

AYELET1

New member
ערך הצפיה בטלויזיה

בכתבה, מדובר על כך, שילדים אינם צופים פאסיביים בטלויזיה, אלא מגלים השתתפות פעילה בנעשה ע"ג המסך (כל זה בניגוד , כמובן, למה ששמענו עד היום). לי צורמת הידיעה אודות הגוף שמימן את המחקר: חברת טלויזיה אמריקאית... עד כמה הם אובייקטיבים?!

vered4

New member
בטטת הטלויזיה צומחת בגיל ההתבגרות

אני מסכימה עם התצפית הזו, לגבי פעוטות וילדים צעירים. הבן שלי (שנתיים וארבעה חודשים) , אוהב לראות את אותה קלטת הרבה פעמים, הוא מצטרף, רוקד ושר, הולך לטלויזיה, קורא ספר מתאים לסדרה וכו´. לעומתו המתבגרת, כבר הצמיחה שורשים.

AYELET1

New member
הבטטות מגיעות לבשלות בטטית

בגיל ההתבגרות. התהליך מתחיל קצת קודם
אבל גם לילדים צעירים , כמו הבן שלך למשל, יש צורך בהכוונה לצפיה. כבר יצא לי לראות, בהזדמנויות שונות, בטטות קטנות בוהות בכל מה שרץ על המסך, וזה רע...

DizzyMissLizzy

New member
בעקרון גם אני נגד צפיה מוגזמת

כשהילדים היו קטנים הגבלתי את מספר שעות הצפיה ביום. הייתי אומרת להם, שיעברו על לוח המשדרים בעיתון, ויתכננו להם את הצפיה, כך שיבחרו להם את התוכניות הטובות ביותר, בפרק הזמן המוקצב. עכשיו הם כבר גדולים, ולא ניתן לעשות זאת עוד. אבל מסתבר, שלפעמים יש כמה רווחים מזה. הבת הגדולה (19), שכבר כמה שנים משגעת אותי ברביצתה האינסופית מול ערוץ "ויוה" (טלנובלות), למדה בעזרתם ספרדית. לא ממש מדברת את השפה, אבל מבינה די הרבה. עכשיו היא כבר לומדת גם כמה מלים בפורטוגזית... הבן השני (16), אוהב לצפות בסרטים וסדרות. גם הוא שיפר את רמת האנגלית של עד כדי כך, ששובץ לכיתת דוברי אנגלית בתיכון בו הוא לומד. חוץ מזה, שהוא העשיר מאד את ידיעותיו בתחומים שונים. למשל: רפואה (מתוך צפיה ב-אי.אר.). לפעמים אני ממש מופתעת מרמת הידיעות שלו. אבל, לדעתי, זה ממש תלוי בילד, אם הוא יודע לסנן את הזבל, ולהפנים רק את מה שחיוני. הבת השלישית (11), גם הוא למדה כמה מלים בספרדית מתוך צפיה ב"קטנטנות". ...ושאף אחד לא יראה במה שכתבתי כאן המלצה לעודד את הילדים לצפות בטלויזיה. אני עדיין הייתי מעדיפה לראות אותם קוראים ספרים, ופעילים בתחומים מועילים יותר.

AYELET1

New member
מדבר מאד אל ליבי...

גם כן הגבלתי כמוך את שעןת הצפיה, עד שהגדיים הפכו לתיישים. הבת מבינה לא מעט ספרדית בזכות הזבל מויוה... ואכן עדיפים ספרים, אבל מי שואל אותנו בכלל...

למעלה