ערך המותג

בן100

New member
ערך המותג

אורנה רודי בכתבות שלה בגלובס מרבה לצדד בעבודה בחברות גדולות וידועות על מנת לשפר את 'ערך המותג' העצמי של עובד. אני תוהה עד כמה זה הדבר הנכון לעשות.

כמה שאלות עבור מראיינים ומתראיינים:

כשאתם מתראיינים:
1. באיזו מידה אתם מתכננים מסלול קריירה, אם בכלל? בוחרים בזהירות את החברות בהם תתראיינו - או מה שחשוב זה למצוא עבודה?
2. אם אתם מתכננים - האם אתם מעדיפים במכוון חברות גדולות? או שמה חשוב אלו שיקולים אחרים? (מרחק? שכר? עניין וכו'?)

כשאתם מראיינים:
1. האם תעדיפו מישהו שעובד כרגע במותג על על-פני מישהו שלא עובד במותג על? מותג על לדוגמא: FAANG.
2. האם יש חברות ישראליות שעבורכם הן מותג על? אם כן - איזה חברות?

זה במידה מסוימת עניין של אופנות
כשאני סיימתי אוניברסיטה, לפני 20 שנה, כל הבוגרים המצטיינים של המקומות הנחשבים רצו רק ללכת לסטארט אפים. החברות הגדולות של אותם ימים, כגון IBM, מיקרוסופט,ECI, טלרד וכו׳ נתפסו כדינוזאוריות, מיושנות, הסתדרותיות. הבון-טון היה ללכת לחברות גראז׳ שאף אחד לא שמע עליהן, ולהיות ה ICQ הבא.
&nbsp
היום, העילית של המהנדסים נמשכים לאפל, גוגל, אמאזון. ללא ספק חלק מהסיבה זה המשכורות הגבוהות והתנאים הסביבתיים המעולים שהחברות האלו, לפחות על פי השמועה, מעניקות לעובדיהן. מוצדק או לא? אינני יודע.
&nbsp
אני עד היום עבדתי בחברות קטנות ואלמוניות (פרט למקום הנוכחי, שהיא חברה קטנה אך ידועה יחסית). עד היום זה לא פגע בי כלל בחיפושי העבודה. מה יהיה בעתיד? ימים יגידו.
&nbsp
אני כמראיין לא שמתי דגש על רקע של מועמד מחברה גדולה, אבל זה כי אני לא מגיע מרקע כזה. כלל ידוע בסוציולוגיה הוא שמראיינים מחפשים מועמדים דומים להם. אולי מראיין שהוא עצמו יוצא גוגל או אפל יתן דגש חזק לבוגר של חברה כזו. אינני יודע.

Lhuna1

New member
ערך המותג

אני דחיתי הצעות ממגייסים להתראיין גם בגוגל וגם בפייסבוק (ונדמה לי שגם באמאזון, אבל לא זוכרת בוודאות). הסיבה העיקרית היתה מרחק מהבית ופקקים, אבל בנוסף אליה אני אחרי ניסיון ב-4 חברות בגדלים שונים, מחשיבה את עצמי יותר טיפוס של סטארטאפים, ובנוסף מכל מה ששמעתי וקראתי עד היום על העבודה בגוגל, אני לא חושבת שזה מקום שהייתי משגשגת בו ונהניית לעבוד בו.
השיקולים העיקריים שלי כשאני מחפשת עבודה זה עניין ואתגר + מיקום גיאוגרפי (והאווירה בצוות, איכות האנשים - אבל את זה קשה בד"כ לשפוט מראש).
אני לא אגיד שאין שום ערך בעיני ליוקרה של המותג, אבל זה לא במיקום גבוה בשיקולים שלי.
&nbsp

הפרבולה

New member
המטרה של עובד בהיטק היא לא לחפש חברת מותג

המטרה צריכה להיות לנסות להפוך את החברה שבה הוא עובד להיות חברת מותג ....

יבגניי34

New member
״מותג״ אולי לא חשוב, נטוורק זה קריטי. וכיוון שה״מותגים״ שלך

מעסיקים המון מתכנתים, וההמון מתכנתים האילו מתפזרים אחרי 5 שנים בהמון מקומות, יוצא שאם עבדת שם יש לך רשת חברתית של עשרות מתכנתים. אז זה חשוב בעקיפין.

אישית כשאני מתראיין אכפת לי בדיוק 3 דברים (שלצערי פוסלים 99% מההיצע בשוק).

יבגניי34

New member
כסף, עבודה מרחוק, והאם המוצר הוא משהו שיש תכלית לקיום שלו

כפי שאתה יכול לתאר לעצמך, סעיף [3] לבדו מוחק לי 90% מהייטק.

user32

Well-known member
מנהל
זה משהו שנתון לפרשנות אבל אני יכול להבין את הקושי

ipv6

Member
זה שבחברה שלך יש הרבה מתכנתים

לא תורם ל'רשת החברתית שלך' אם לא ממש עבדת איתם \ יצרת קשרים אלא סתם חלפת לידם בבניין.

אפשר להיות בתוך 'בועה' ולהחשף למעט אנשים בחברה גדולה ולהגיע למצב שאתה מכיר ועובוד עם הרבה אנשים בחברה קטנה בינונית.

user32

Well-known member
מנהל
מנסיון: זה לא מדוייק

כשאתה עובד עם הרבה אנשים אז אתה יוצר קשרים גם עם אלה שמעולם לא החלפת איתם מילה אבל יושבים שני חדרים לידך. למה? כי זה שיושב איתך הוא חבר של ההוא, ובישיבה עם הזאתי מישהו הזכיר אותך וכו' וכו'.

לפעמים הייתי מגיע למקום ואמרו לי שפלוני המליץ עליי בחום וזאת למרות שמעולם לא זוכר שאי פעם דיברתי איתו. גם ההפך קרה. כשאני נתקל בשם של מישהו שאני מכיר אפילו שאותו אחד לא זוכר אותי אבל אני זוכר אותו אם זה באופן אישי ואם זה מסיפורים של אנשים מסביב.

בעבודה אנחנו מבלים המון שעות בצמוד לאנשים ויש הכרות שזולגת הרבה יותר ממה שנדמה ואת זה מגלים רק ברבות השנים. אפילו שמות שהתרגלת לראות בהיסטוריה של הסורס קונטרול, בJIRA ובCC של המיילים זה משהו שזוכרים הרבה פעמים.
יש איזה moshe אחד בSVN שמעולם לא פגשתי (עזב לפני שהגעתי) ועד היום משאיר לי סיוטים וכנראה לעוד איזה 50 איש.

ipv6

Member
האמת היא, שאני לא מסכים איתך

גם כי גודל החברה לא מעיד לדעתי על חשיפה שלך לאנשים : אי אפשר לעבוד בחברה גדולה ולעבוד עם מעט אנשים?

זה לא קשור להערה המקורית שלי אבל,
אני אישית לא ממליץ על משהו שאני לא מכיר טוב אלא רק ישבו איתי בישיבה או שתיים כי באיזהשהוא מובן, כשאני ממליץ על בן אדם אני "חותם" עליו. אם יתגלה כפלופ זה ימנע ממני לעזור\לקדם אנשים טובים בעתיד.

גם בכיוון השני הייתי מעדיף שבן אדם שאני לא מכיר, לא ימליץ עליי כי זה פשוט נראה לא רציני. בטח לא משהו שסתם עברתי לידו בבניין...

user32

Well-known member
מנהל
תשובות

כמובן גודל חברה זה לא מספיק. צריך גודל של קבוצת פיתוח. אם זו חברה ענקית ואתה מפתח בצוות IT של סניף ישראלי שיש בו 3 אנשים אז זה לא עוזר לך לנטוורק.

לגבי המלצות: כל אחד והגישה שלו. אם אני זוכר מישהו לטובה ושואלים אם אותי אם אני מכיר (וזה קורה די הרבה) אז אני אענה שעבדנו יחד והוא היה נחשב טוב למרות שלא עבדנו ביחד ממש. להגיד לך שזה מספיק כדי לקבל מישהו לעבודה? מן הסתם לא אבל זה ידוע שזה מאוד יכול לקדם.
חוסר הוודאות הכי גדול כשמועמד מציג את הנסיון שלו זה האם הדברים באמת כך. האם באמת עבד במקומות שהוא מצהיר, בתפקיד שהוא מתאר, איזה רושם כללי השאיר, האם היו "הפתעות" לא רצויות וכו'. הכרות אפילו שטחית מהווה משקל חשוב.
ועוד דבר: לפעמים אפילו נתקלתי במישהו שעבד במקום שהייתי בו אבל לא בתקופתי ואני מרים טלפון לחבר משם לשאול לגביו (מדובר במקרה שהמועמד כבר לא עובד שם יותר כך שאין חשש חשיפה). כך שמקום גדול הופך לנטוורק עשיר אפילו דרך מעגלים שניים ושלישיים.

למעלה