ערך דירה בת"א - עזרה

ערך דירה בת"א - עזרה

ביולי 98 קניתי דירה עבור בני וכלתי בת"א (אבן גבירול, חזיתית) תמורת 200 אלף דולר. עתה מששבתי ארצה, ברצוני למכור את הנכס, אך אין לי כל מושג בכמה למכור אותה, בגלל ירידת המחירים החדה. למישהו יש הצעה איך להעריך אותה? בין היתר, בכוונתי גם לפנות למתווך נדלן כדי לראות אם הוא יכול להציע מחיר למכירה. תודה מראש

פשוט וקל ...

פנה לשמאי מקרקעין והזמן חוות דעת על שווי הדירה לצורך מכירתה - זה בדיוק תחום מומחיותו.

שמאי מקרקעין

תודה אבי. ואיפה אוכל למצוא רשימה של שמאים? ומהו מחירם (בטח יש תחרות, אבל מהו מחיר סביר?)

שמאות ...

כדאי להתעניין ולבקש המלצות אצל מכרים וידידים ... או לחפש בלוחות של הפורום, באתר לשכת השמאים (הקישור נמצא בקישורי הפורום), בדפי זהב. תעשה שניים-שלושה טלפונים ותבקש הצעות מחיר.

שר עו"ד הנך מצין , שכר מתוכים הנך מ

מציין רק שכר שמאים - מה שהנך אמור להכיר הטוב ביותר - אינך מציין

אז למה שלא תשיב דוקא על מה שהנך יוד

יודע ממקור ראשון -שכר שמאי - בפורום ז השבת פעמים רבות על שכר עו"ד ושכר מתווכים רק שכר השמאים נשאר עלום ודוקא עליו הנך יכול לדווח לנו

כי ...

כל שמאי קובע את שכרו בהתאם לשיקוליו שלו ובהתאם לתנאי התחרות בשוק ...

זה נכון גם לעו"ד ומתווכים.......

וההפרשים אצל עו"ד הם במאות אחוזים [בין רבע אחוז ל2אחוז בחוזה מכירת דירה לדוגמא] ואצל המתוכים מגיע לאינסוף אחוזים הבדל אז מדוע זה נקופח בענין השמאים?!

גש למתווכים והציג עצמך כקונה...

לגבי דירה באותו איזור, בנוסף לעיצות שקבלת. מנסיוני, שמאי עלול לטעות בגדולת על אף העובדה ששמאי עושה רישומים יפים ומגיש שומה עטופה יפה. [אבי - לא נפגעת ?]

דווקא כן נפגעתי ...

אולי כדאי שקודם תלמד קצת ואחר כך תייחס לדברים שאין לך מושג בהם ... ואת שאר הדברים שיש לי לומר לך אשלך לך במסר.

לא תהכוונתי להעליב אלא..

לדבר על עובדות. והעובדות הן: הייתי מנהל עזבון. יותר מאוחר היה עלי למכור שני נכסים. הזמנתי שמאי שהכרתי לפני זמן רב ואין לי צל של ספק בישרו ובכישוריו. הוא העריך חדר - קצת בירידה מקומת קרקע ודפוק לחלוטין [הוא שמש מחסן] בסכום של -.50,000 $ ואני הצלחתי לקבל, כעבור זמן לא רב, -.80,000 $. כך גם היה פער לגבי דירה. אם מישהוא נעלב - אני משתחווה לו אפיים ומבקש סליחה ומחילה.

ככה ...

במקום לנדנד לי ולהתעקש שאענה לשאלות שאין לי תשובה להן ... אולי תתייחס לשאלה באופן ענייני? אם יש לך תשובות לשואל פשוט תכתוב אותן וגמרנו

עניתי לשואל באופן ברור ומתוך נסיון:

שינסה לברר אצל מתווכים. אין זו תשובה? ואני מצטער אם אתה סבור שנדנדתי לך. פניתי לכלל הפורום. אינני מבין את ההתפרצות

נדמה לי שהשיבו לו תשובות מלאות

נצלתי השרשור כדי לשאול שאלה הקשורה וכי כל שרשור נוגע אך ורק בנקודה אחת?! על מה הרוגז?! נוח לך לנקוב בשכר מקצועות אחרים אך לא בשכר שמאים תבושם אבל למה זה כה מרגיז?!

למעלה