ערים וכפרים בצפון פרס

פאנגו

New member
ערים וכפרים בצפון פרס

שלום לכולם, אני לא מצליח להגיע למיקום או מפה או להסטוריה של כפרים וערים באזרבייז'אן הפרסית ובעיקר לאותם כפרים אשר נהרסו כנראה ברעידת האדמה הגדולה של 1930. חיפשתי ברשת בחמש שפות, ואף שקלתי לחפש ביידיש או לפנות לאחמדיניג'אד.... אבל לא נראה לי שתהיה תועלת בזה. אמנם שמתי לב שאין הרבה שרשורים בפורום הקשורים לעדות המזרח ואמנם אני בחודשים האחרונים צופה פאסיבי (אין לי הרבה נסיון יחסית לחברים כאן, לצערי...) ובכ"ז אשמח לעזרה ותובנות שלכם. עיקר העניין שלי ביומנים המספרים על העיירה קוהנה שהיר (Kohne-Shehir, מאויית שונה לפעמים, משמעות השם "עיר עתיקה"), אש בה נרצח במרץ, 1918 מר-שימון הפטריארך הנסטוריאני על ידי המנהיג הכורדי איסמעיל אגא (Simko). אני בודק טענה עיקשת שהעיירה הזו היא סלמס Salmas של אז. השם סלמס מוזכר בעדויות של זקני העדה (נאשדידן) ובספרים שיצאו לאחרונה וגם מצוי על המפה, אולם חיפושים ברשת מעלים דוקא שסלמס של היום היא עיר יחסית חדשה שהוקמה על חורבות דילמן של אז שנחרבה, מה שסותר את הנתונים שבידי (מרחק 15 קמ...). את השם "קוהנה שהיר" לא מצאתי במפות ולא במקורות אחרים, פרט ליומנים שבידי ולאתרי אינטרנט שניתן למצוא ברשת, בעיקר של הקהילה האשורית בקשר לאותו רצח, או אתרים בטורקית המספרים על אותו אירוע. ידוע לי שהיא נחרבה לחלוטין ברעידת האדמה של 1930 (והקהילה היהודית נאלצה לנטוש אותה ב - 1918), אולם את מיקומה ואת הקשר שלה לסלמס לא עלה בידי לאמת. אודה לעזרה ותובנות. ב - Jewishgen, גוגל וויקיפדיה לא מצאתי דבר, וגם ביקור בבית התפוצות או בספריית מכון בן-צבי לא הועילו.

למקרה ולא תמצא מידע ברשת, כדאי לפנות

למרכז ללימודים איראניים באוניברסיטת תל אביב. במקרה, נכחתי אתמול באירוע שעסק באיראן והאינטרנט, וייתכן שתוכל למצוא אנשי קשר מקרב אנשי הפאנל הראשון. לפחות אתר אחד שמצאתי (ואני מניח שהוא לא חדש לך) קושר את Kuhnashahir למחוז Salamast. ארנון

פאנגו

New member
המחוז והעיר

תודה ארנון, את המחוז אני מכיר, הוא נקרא באותו השם ומופיע גם במפות ישנות, אולם העדויות שרשמתי מתארות את העיר עצמה. גם המאמרים האקדמים שמסרו לי מיד בן-צבי מתארים עיר באותו שם (כמה מפליטי סלמס ייסדו את קהילת משהד, שעליה יש כבר יותר מידע). אנסה לפי הצעתך לפנות למרכז באונ' תל אביב.

עמי60

New member
תנסה לשאול בפורום היסטוריה שבאתר פרש

http://www.fresh.co.il/vBulletin/forumdisplay.php?f=48

פאנגו

New member
המחוז אחר..

כנראה האיות דומה אבל זה כפר אחר. הכפר שאני מחפש במחוז סלמס, כמה מאות ק"מ מצפון. את הכפרים הסמוכים (בערך) Hosrawabad לשעבר הוסרבה, או סברה Savra מצאתי במקומם. תודה בכ"ז...

למעלה