עריכה (ותרגום
)

feldrave

New member
עריכה (ותרגום ../images/Emo13.gif)

סתם משהו שמעניין אותי: כשאתם מתרגמים ספר, מה מידת האינטראקציה שיש לכם עם העורך? אתם דנים איתו על התיקונים? או שאין לכם כל קשר איתו? משהו באמצע? משהו אחר?

hazelnut

New member
אני משתדלת לפתור לבד, ודנה איתו

רק על דברים שנראים לי בעייתיים ביותר ואף אולי טעות של המחבר...

אני יכולה להגיד בתור העורכת,

שזה נורא תלוי במתרגם. יש מתרגמים שנורא קנאים לתרגום שלהם, ורוצים שיתייעצו איתם כשמדובר בתיקונים רציניים. יש כאלה שרוצים לראות את העבודה שנעשתה אחריהם, וגם מבקשים הדגשת שינויים או לראות רק עמודים ראשונים כדי לראות שלא מקלקלים להם... אבל האמת היא שלרוב אין לי שום אינטראקציה עם המתרגם.

tafustafus

New member
תלוי בספר, בהוצאה, בנסיבות

יצא לי לתרגם ספרים ספרים שלמים בלא מגע עם איש, למסור להוצאה ולשכוח; על ספר אחר עבדתי בצמוד למחבר תוך התכתבות ארוכה סביב כל פרק, ואח"כ סביב הערות העורך. כעת אני עובד על ספר המצריך התייעצות עם מומחים שונים, ולדעתי יצריך דיאלוג כלשהו גם עם העורך הסופי. אני משער שבהוצאות שונות יש הרגלי עבודה שונים, ושסוגים שונים של טקסטים מחייבים סוגים שונים של עריכה ודורשים מן המתרגם להיות אחראי לטקסט ברמות שונות. בתרגום מאוד טכני, העורך פשוט יכול לתקן מונחים בלי להזקק למתרגם. כשתרגמתי פעם טקסטיים טכניים, כך זה פעל. בתרגום בו המתרגם הוא גם מומחה לנושא, או מופקד על בחירות סגנוניות חשובות (למשל בתרגום ספרותי), דיאלוג שלו עם העורך הוא לרוב בלתי נמנע (לפחות כאשר עובדים כראוי).

Y. Welis

New member
האינטראקציה היא חופשית; מידת התלות

לדעתי צריכה להיות מעוגנת בחוזה התרגום - אם יהיה למתרגם וטו ומה גבולות העריכה ומי קובע אותם. לא הייתי ממליץ לסמוך על רצון טוב או 'קומון סנס'. אם מה שאתה כותב חשוב לך (גם בכיוון העריכתי - הרצון להוציא תוצאה מדויקת), וודא שאכן הגירסה הסופית תהיה זו שרצית.

למעלה