ערות בזמן שינה?

alissa

New member
ערות בזמן שינה?

האם מישהו מכם חווה פעם מצב של שינה ועירנות מוחלטת בו זמנית? כוונתי היא למצב בו הגוף נרדם והוא נעשה "משותק" אולם אתה עצמך נשאר ער. אני חווה זאת המון לאחרונה ועלי להודות שהחוויה אינה נעימה ואפילו מפחידה (כיוון שהגוף לא מייד מציית לפקודת התעוררות שאני שולחת וכך אני מוצאת את עצמי במלחמה עם גופי שלי). זה מגיע למצב שאני די חוששת להרדם בשנית. האם מוכרת התופעה למישהו מכם? האם יש לה הסבר מההיבט הרוחני? האם יש לה שם? אשמח לקבל אינפורמציה גם בהיבט הפיזי ביולוגי של העיניין. חג שמח ונפלא לכולם

barak001

New member
זו תופעה מוכרת

אבל אני לא זוכר את השם... והיא גם יכולה להיות אגב תוצאה של הפרעת שינה.

תלוי מי כאן הוא זה שער

יש כאן שני מצבים: * שהמיינד ער והגוף ישן. * כשתודעה הטהורה ערה והגוף ישן. זהו מצב של עדות לשינה. מצב מאוד נעים.

OriIdan

New member
בפעמים הראשונות קצת מפחיד

כשמגיעים לזה בפעמים הראשונות זה מצב די מבהיל בעיקר כאשר מגיעים לזה ולא יודעים למה מגיעים. כאשר מתרגלים לזה זה מצב מאד נעים.

לקשמי

New member
זה נקרא "שיתוק שינה"

תופעה טבעית ורגילה, שבהחלט יכולה לקרות. גם בזמן שינה רגילה הגוף משותק באופן טבעי. יש מצבים שבהם יש חלק במוח שנשאר ער ומודע, בעוד שהגוף ישן. אז ייתכן ותיחווה התחושה הזאת של "שיתוק שינה".

מעניין

שכמה פה מיד הכריזו שהם חוו ואפילו זה דבר טוב
אז זהו, שלא... מה שאת מתארת הוא כנראה אחד מכמה מצבים קרובים של שיתוק בזמן שינה, במיוחד סימפטום הפחד מסגיר את התופעה הזאת. הנה כמה לינקים שלפיהם אולי תוכלי לזהות במדויק מה את חווה, ומה אפשר לעשות. http://www.stanford.edu/~dement/paralysis.html http://skepdic.com/sleepparalysis.html לאו דווקא יש היבט רוחני. אבל האם משהו דרסטי השתנה בזמן האחרון מבחינה גופנית? נפשית?

alissa

New member
או יופי. הנה הצדיק ../images/Emo13.gif

תודה על הלינקים בדיחה קוסמית.

Gezer

New member
חלומות צלולים

http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/forumpage.asp?id=27

איפה איפה

מוטי שיגיד - מה החוכמה לתת לינקים? שתלך לספריה! אם באמת באה מרצון אמיתי לדעת, כבר היתה מוצאת בעצמה
מקווה שהיה לך לילה מלא שינה עריבה בלי חלומות טרור או שיתוקים למיניהם! כאן הציפורים אומרות שהכל כרגיל, והירח מספר שבקרוב יעלה השחר. אין כמו השחר העולה
והאנרגיות השקטות של הבוקר...

מוטי ש

New member
לא,לא

לינקים כאלה הם שימושיים וניתנים לאדם שידע מה לעשות איתם,זה בשונה מאדם שלא יודע אף פעם "לאן הוא חותר"...:) האם אתה היית עולה לספינה של אדם,שלא יודע לאן הוא חותר?אפילו קולומבוס ידע לאן הוא חותר,זאת הסיבה שבכל מקרה הוא גילה משהו...אולי לא מה שציפה,אבל שוב,מה שאנו מצפים לגלות הוא לא תמיד מה שאנו אמורים לגלות...:)

alissa

New member
יופי! גמרתם להתבדח?

מאחר ולא ידעתי את השם לתופעה, לא ידעתי מהיכן להתחיל לחפש. האמת היא, שהמידע שמצאתי בעברית היה עלוב , שרלטני ועמוס בכל מיני הסברים הזויים כמו כוחות אופל, מכשפות ועוד כל מיני צ'יזבטים. מצאתי לנכון להעלת דווקא בפורום מדיטציה את השאלה, כי קיוויתי שאולי מישהו מכם מכיר טכניקה להתגבר על הפחד (ולא על התופעה עצמה) ולצלוח אותה בשלום כל אימת שהיא מופיעה. חן חן על ההתעניינות בדיחי, ישנתי מצוין
ללא שיתוקים, מכשפות וגרגמלים למינם.

הפחד

והיית והיית לא מפחד, לא מפחד כלל
קורית לי לעיתים די רחוקות תופעה מעניינת ששאלתי עליה בפורום לפני כמה זמן. דרול הסביר לא רע בכלל, למרות שלא סופקתי על צורכי עד הסוף
אבל כשהדבר הזה נחת עליי בפעמים הראשונות הייתי די בפאניקה. משהו קורה שאין לי שליטה עליו בעצם (בדיוק מתאים לשרשור של שויה) כשהוא מתרחש זאת אומרת, הפחד הוא מהמיינד ביחד עם החלק היותר פרימיטיבי של המוח שמזניק סימני אזהרה (הילחם או ברח?) - שמגיב לתופעה לא מוכרת ודרמטית, לכן הוא תופס אותה כמסוכנת לעצמו. כלומר, כאשר את כבר בתוך זה, הפחד הוא תגובת שרשרת ולא התופעה עצמה (נעימה או לא נעימה ככל שתהיה) בהדרגה למדתי להתרגל למצב הזה שיכול להימשך רגעים רבים, ואפילו להנות ממנו. הפחד הראשוני היה לא קשור למציאות בעצם. אז גם אם כבר קורה משהו שאנחנו לא מוכנים אליו, ואין אפילו יכולת להגיב במציאות (שלא כמו אם נגיד נופלת עלייך אבן ואת זזה באינסטינקט הישרדותי) - אפשר לעבור בצורה חלקה. כי הכל עובר חביבי
בכל מקרה, אני עדיין לא הבנתי לגמרי מה עובר עלייך והאם זה אכן השיתוק המדובר (ואולי סמדהי בהפוכה?
) אם כן, אז כמו שכתוב שם, לעיתים קרובות זה לא סימן טוב, והיו שם כל מיני הצעות לשיפור, כבר לא זוכר... באם יש סיכון כלשהו - צריך לשאול מומחים בעניין לילה טוב!!!!!!! בוווווווו!

OriIdan

New member
זה לא שיתוק שינה

מי שחווה את זה יודע שלא מדובר בשיתוק בו אתה לא יכול לעשות מה שאתה רוצה. אלא מדובר במצב בו אתה מודע לכך שאתה ישן, אם תרצה תוכל להתעורר בו ברגע. כמי שחווה את זה כבר הרבה זמן (אצלי זה כבר חלק מהחיים) אני יכול לדבר מניסיון ולא רק מעדויות של אחרים.

נכון.

זה קורה לי הרבה פעמים שאני חולה, בפעם הראשונה הרגשתי רוגע כזה שלא היה לי פעם. (עיניים עצומות, אבל) אבל זה נעים וזה מציף אותי בכיף :)

אינקה

New member
לא מכיר בצורה הזו

אבל ב"אמנות החלימה" מתאר קסטנדה את מה שאת מציגה. שיתוק הגוף על פי דון חואן מונע משתי היישויות שלך לפגוש זו את זו, מפגש שתוצאתו לדבריו הוא מוות מיידי.

dharmax

New member
אם את מתכוונת להפרעה...

אז זה קרה לי כמה פעמים במהלך חיי (לא הרבה, לשמחתי) ובכמה מהן (שתיים כמדומני) ישנתי על הבטן (נדיר אצלי) וזה היה ממש בלתי נעים, כי נחנקתי... התעוררתי מהחנק, למעשה, והייתי צריך במודע ובמאמץ לשלוט בנשימה ולהעלות את רמת החמצן שלי, עד שהצלחתי להתהפך. השוק נמשך יותר משעה לאחר מכן... אם את מדברת על יוגה נידרה על סוגיה השונים, הספונטניים והמתוכננים, אז זה משהו אחר לגמרי, אבל נראה לי שלא לזה התכוונת... ברכות

למעלה