ערוץ 10

ענתנוי

New member
ערוץ 10

ראיתי סוף סוף את הכתבות ונשארתי עם הרבה סימני שאלה...

מנקודת מבטי: חצי שעה של אלימות, שחיתות ושפיכות דמים ובסופה כתבה שמצביעה על האשמים: האוטיסטים, שלא משתלבים בחברה. (למה שהם ירצו בכלל להשתלב בה?....)

ומיהם אותם יצורים מסוכנים שממררים לכולנו את החיים?
המצלמה מרפרפת קלות על פניה הנאות של רוני גינוסר, כדי להזכיר לנו שיש "גבוהים" ונמוכים" (פחות ויותר אשמים?....) וממשיכה עם שורה ארוכה של הורים מיואשים, מומחים אובדי עצות ואנשים חשובים ואחראים שמבטיחים לנו שבקרוב ייפתרו כל הבעיות, כי חוק האוטיסטים שיעבור בקרוב יאפשר לנו לשלוח כל אוטיסט שמסכן את החברה (גבוה? נמוך?...) למוסד סגור לכל החיים.

פספסתי משהו?......

נכון להיום גם בלי חוק האוטיסטים

יש מסע של רדיפה נגד מי שלא מסתגל למסגרת חינוכית בחסות אנשי מקצוע.
מזעזע לחשוב מה עומד לקראות אם יעבור החוק המוצע!

dina199

New member
אלה לא סימני שאלה.

אלה דברים שאנחנו כבר מכירים

רק שעכשיו הם משודרים בפריים טיים.

randy1982

New member
לא ראיתי את הכתבה

האם זה אומר שהחוק הזה עובר בקרוב?
מה עם העצומה שלנו, יש איזו פעילות שמתנגדת לחוק?

הכתבות נועדו להעלות מודעות

אולי הכתבות האלו קצת רדודות ולא לגמרי מה שהיינו רוצים, אבל זה הרבה יותר טוב משתיקה. אנשים שאין להם קשר לנושא לא יודעים כלום על אוטיזם וזה בעיה מאוד גדולה בסיכוי השתלבות של אוטיסטים בחברה. ככל שאנשים ידעו יותר ככה יהיה לאוטיסטים יותר קל. גם רומא לא נבנתב ביום אחד, זה לוקח זמן. אבל זה שאוטיסטים מופיעים בתקשורת יותר ויותר מבורכך בעיניי

ענתנוי

New member
בכלל לא רדודות

דווקא מאד ברורות ומכוונות מטרה,

ויש לי הצעה לכתבות המשך, למשל, סידרת כתבות על הקהילה האתיופית, בלי אתיופים, או דיון בנושא מעמד האישה שנועד לקדם חוק חדש שמאפשר הצלפה בנשים מורדות וסקילה של נואפות - אם כבר אנחנו בעסקי חוקים שמביאים הרבה כבוד למדינה....

ויש עוד כתבות מעוררות מודעות לאוטיזם: למשל, מהשכנים החביבים שירו בבית של אקי"ם והעירו שלמזלם אלו לא אוטיסטים - כנראה שאם היו מקימים שם בית לאוטיסטים היו יורים בהם ולא בחלונות שלהם....

dina199

New member
ז"א אוטיסטים הם בתחתית של התחתית

מה הפלא שהורים חושבים שסוף העולם הגיע והחיים נגמרו, ברגע שהם מקבלים את האיבחון (אני מדברת על הורים לילדים קטנים. בגיל ההתבגרות האבחנה כבר לא מייצרת טרגדיה, רק נותנת שם למצב ידוע)

ענתנוי

New member
להיפך

אוטיסטים הם בראש הרשימה של מסע השינאה נגד חריגים.
זה דווקא כבוד גדול.....

ענתנוי

New member
מניסיון העבר:

כבר כמה שנים שבדיוק בתקופה הזו אנחנו עדים למתקפה תקשורתית שמיועדת לקדם את האינטרסים של אלו"ט.
וכבר כמה שנים, ככל שהם מקצינים יותר ומציירים אותנו בצבעים קודרים יותר - הם מאבדים יותר ויותר את תמיכת הציבור, ואולי סידרת הכתבות האלו תעשה בדיוק את מה שכולנו מחכים לו - מהפיכה חברתית......

כי מכאן והלאה יש רק שתי אפשרויות......

Anat Shemer

New member
ומינסיון ההווה: לפני מספר שבועות

קיבלתי אי-מייל מאחת התחקירניות של הסדרה הנ"ל, ובו בקשה להצטלם לסידרה. היא הסבירה לי בפירוט שהם יודעים שאני בארה"ב, הם יצלמו דרך הסקייפ, רוצים לשמוע על התוכנית וגם להראות אותי בפגישה עם אחת מהמשפחות .
עניתי במייל בחזרה שאני שמחה מאוד שהם מקדמים את הנושא ושאני מסכימה. מטרה חשובה לא?
מאז , דממת אי-מייל. חשבתי שאולי התשובה שלי אבדה, אז כתבתי לה שוב - שאולי התגובה שלי אבדה, שאשמח לעזור בכל דרך, בכבוד, ענת.
אין תגובה.
אז חשבתי לעצמי, שהתחקירנית הזאת בוודאי בטוחה שהתקשורת שלה עם הסביבה היא לא פחות ממושלמת

עכשיו, אחרי שראיתי את הכתבות, אני כל-כך שמחה שלא יצא לי להיות חלק מזה.

ענתנוי

New member
מוכר

קיבלנו פניה כזו מהכתבת ואפילו שקלנו את מי כדאי לשלוח כנציג של הגישה ההומניסטית, אבל אחרי שפנו אל הנציגה שנבחרה התבררה הכוונה האמיתית שלהם והיא סירבה להשתתף בתכנית.

dina199

New member
ז"א הקו של הכתבות נבחר מראש

וכל מה לא התאים לגישה שלהם, פשוט נשלל.
אני שוב נזכרת כמה זמן שידור קיבל המכון המפורסם שמפרסם את עצמו

arana1

New member
פגיעה בדימוי האוטיסטי זה האינטרס של אלו"ט

זה גם האינטרס של המחקר ושל המטפלים ושל כל המעגלים האחרים שניזונים תקציבית,מעמדית,פיננסית מהנצחת בעיות הקיום הקשות של האוטיסטים
במצב הנוכחי
נסיון להבנה ופתרון אמיתי של הבעייה האוטיסטית לא רק שאינו מתגמל בכלל אלא שהוא גם שולל כל סיכוי לתמיכה פיזית וכלכלית וגם מצריך עשיית חשבון נפש אמיתי,התבוננות פנימית ולקיחת אחריות אמיתית
מחיר של נסיון כזה יהיה נידוי מהקהילה האקדמית - רפואית - טיפולית,פגיעה כלכלית אנושה במי שרגילים לעשות מאות שקלים לשעה בלי מאמץ,
מחיר של נסיון כזה יהיה קיום שמבוסס על בחינה עצמית קפדנית ,צנועה ואמיתית,בחברה שיודעת להכיר ולהוקיר רק השתוללות רהבתנית של אגואיזם שלוח רסן

בכל זאת
יש אנשים שמוכנים לשלם את המחירים האלה
כי הם לא טיפשים
כי הם לא רעים
כי היופי של האמת והאהבה עולה לאין סוף על כל מה שיש לשחיתות החברה להציע לפרטיה
לאנשים כאלה יש גם חיים הרבה יותר משמעותיים
פחות צינים
יותר נוגעים
יותר חופשיים
ולכן עם הזמן מספרים יעלה

אוטיזם זה דבר מאוד מאוד מורכב
ההתייחסות המימסדית והארגונית והאקדמית אליו היא מאוד מאוד שטחית
בודדים שחורגים ממנה ופועלים עצמאית ישנו את המצב
הנסיון לשנות את המצב מבפנים לא יצלח
כי "בפנים" מושחת מדי,שטחי מדי,צעקני מדי,עלוב מדי
ואדם לא יכול לקיים תשומת לב עמוקה וכנה במצב כזה
הרי עצם ההתנהלות האוטיסטית מראה עד כמה זה בלתי אפשרי

מה שיעשה מהפכה זה נסיון למחקר אמיתי ,לטיפול אמיתי
ובשלב מסויים נסיון כזה יעשה
מכל מיני סיבות
שמקורן ועיקרן חיצוני לחלוטין לאינטרסים ולהתנהלות של מימסדים והארגונים המעורבים היום במה שנחשב בטעות כטיפול ומחקר ודאגה לאוטיסטים

מסכימה לגמרי. יבורכו תוכניות כאלה שמעלות מודע

מודעות. כל הכבוד לאמהות שהסכימו להיחשף. התרגשתי מאוד לראות נושא כ"כ קרוב לנושא וללקות שאיתה אנו מתמודדים בכל יום במשפחתינו.

חוה

גם אהבתי את הכמה מAפטים אחרי כל פרק

בפרק שבו הראו את אלונים ציינו את הביקורת שמועלית נגדם שמטפלים רק בילדים מתחת לגיל שנתיים שלא בטוח שאכן אובחנו נכון בתוך הרצף בגיל כזה... ושאלו מדוע לא נותנים טיפול כזה אם הוא אכן ככ יעיל לכולם במחיר שפוי
חוה

dina199

New member
זה הפטנט בתקשורת מכל סוג של

תקשורת המונים.
קודם נותנים משפט או שניים ביקורת , ואחרי זה נותנים במה מלאה כמו כתבה כתובה או משודרת לאותו מקום שרוצים לפרסם.

הכמה משפטים היו אחרי הקרנת הפרק

ובשבילי שבני כל הזמן משולב במסגרות רגילות היה מדהים לראות צילומים מגן אלוט. אני עדין קצת בשוק מרמת החשיפה.

אני באמת לא מבינה למה אתם ככ ביקורתיים כלפי הסידרה.בעיניי עושה את העבודה בהעלאת המודעות הרבה יותר מפלפלים צהובים. מציגה קשת של תפקודים ופתרונות שונים. דואגת להראות את מאבק ההורים על שילוב. אולי בזכות הסידרה אותם 3 ילדים יצליחו להיות משולבים בבתי ספר רגילים ולא ישלחו לבית ספר מיוחד רק כי זה יותר נוח למועצה...
חוה

למעלה