ערוץ אחד...

מעצימה

New member
ערוץ אחד...

אלוף שטרן(מי זה?): ״חייהם של אזרחים שווים יותר מחייהם של חיילים״. סוף ציטוט. חיילים צרכים לסכן את עצמם. לא יודעת מה איתכן...אני מזועזעת קשות מהמשפט הזה.

Jen74

New member
לכל חייל יש משפחה שמורכבת מאזרחים

בכל משפחה שמורכבת מאזרחים יש לפחות חייל אחד. כל אזרח היה פעם או יהיה בקרוב חייל. זה אומר שהחיילים הם אזרחים בפוטנציה ובעיניי זה אומר שחיילים שווים כאזרחים.

ומה עם משפחות ממגזרים שלא משרתים בצבא?

אם חייל הוא בסך הכול אזרח תורן, אז למה המדינה מגינה על אזרחי מגזרים שלא משרתים בצבא? למה שחיילים ישמרו על יישוב שמעולם לא התגייס ממנו אף חייל? אם המדינה מסכנת חיילים כדי לשמור על כל אזרח באשר הוא, סימן שהמדינה מחשיבה אזרחים יותר מחיילים. המדינה אולי לא מודה בזה, אבל זו משמעות מעשיה.

Jen74

New member
אחרי ש"שיגרתי" את התגובה שלי חשבתי על זה

בגלל שאני לא מאחד המגזרים האלה, אני לעיתים קרובות שוכחת שיש כאלה שלא תורמים למדינה כמו אזרחים אחרים שנושאים בנטל בשביל החלק שלא נוטל בנטל.

משתפרת

New member
התבטאות שגויה.

כל נפש שווה עולם ומלואו. התפקידים שונים. חיילים ממלאים תפקיד שונה מאזרחים ועלולים לסכן את חייהם. רבים מהם התנדבו לתפקידים המסוכנים, רבים מהם איכותיים ביותר ובעלי ערך רב לחברה. נכונותם להעמיד את חייהם בסכנה לא מפחיתה מערך חייהם. הייתי מצפה מאלוף אלעזר שטרן אשר פיקד על חיילים בכל רמות הפיקוד ועסק בכ"א שידע לבחור מלים מתאימות יותר.

נראה לי אתם בוחרים שלא להבין את הכוונה.

צבא מוקם על מנת להגן על אזרחיו. לכן חיילים הם בראש החזית אשר מגינים על האזרחים כלומר מי שאמור לחטוף את הכדור זה החייל שמגן על האזרח..

משתפרת

New member
גידי, אנחנו הבנו מצוין.

כל הורה שמלווה את ילדו לצבא יודע שהילד מקבל כעת תפקיד של מגן, של שומר על המדינה ועל אזרחיה. ההתבטאות של האלוף שטרן מקוממת. חיי כל חיל יקרים בדיוק כמו חיי כל אזרח, אבל זה התפקיד שלו למנוע מאזרחים להפגע, ולו גם במחיר של פגיעה בו עצמו. אני אדגים לך, כדי שתבין מדוע האלוף שטרן טעה בהתנסחותו. ידוע שבפעילות מבצעית נפגעים (באופן יחסי לחלקם במצבת כוח האדם) הרבה יותר קצינים מאשר חיילים. בוא נכתוב את אותה התנסחות של האלוף שטרן בהחלפה של שתי מלים: מה היית אומר על משפט כמו: "חייהם של חיילים שווים יותר מחייהם של קצינים..." כך גם לגבי חיילים ביחידות מובחרות ... האלוף שטרן לא חשב מספיק לפני שניסח את דבריו. אתה ניסחת טוב יותר.

הוכחת את הטענה שלי. את מתלוננת על הניסוח ולא

על הכוונה. הכוונה שלו כן ברורה לך ומאחר והכוונה ברורה לך אני לא מבין על מה המהומה. אתם מתעסקים בסמנטיקה ולא יותר.

smady a

New member
הניסוח אכן קולקל.אבל בשורה התחתונה

זה לא נשמע טוב. גם אני אמא לחייל צעיר. לצערי אני יודעת כמה עצוב יהיה לנו כשנדע שהוא יאבטח התנחלויות ועוד..... אני מהרגע הזה נחרדת וכמו ששוטר אמור לשמור על האזרחים ולהגן בגופו.......[מה שבר לא קיים לצערי] אדם צריך לשמור על לשנו ואם יש לו קושי בניסוח אז יש משפט חכם בשבילו. " פתגם סיני עתיק אומר....אם אין לך מה להגיד,תגיד פתגם סיני עתיק" הילדים שלנו הכי חשובים

אני מסכים עם שטרן לחלוטין.

אין שום טעם לסכן חיילים בשביל מה ששווה פחות מהחיים שלהם. בכל פעם שחושבים אם לסכן חיילים, יש לדאוג שהמטרה כן תצדיק זאת. כאשר היא אינה מצדיקה זאת, אין לשלוח חיילים בשבילה. דוגמה פרטנית: שחרור בני ערובה על ידי אנשי ביטחון. אם בני הערובה הם אזרחים תמימים, חייהם שווים יותר מאלו של אנשי הביטחון ויש לשלוח אנשי ביטחון כדי לחלצם. לעומת זאת, אם מדובר בבן ערובה שהוא סוחר סמים (כגון אלחנן טננבאום), אז לא שווה לסכן בשבילו שום חייל.

סמדר בנ

New member
האלוף שטרן

(אם שאלת ברצינות אז הוא היה בתפקידו האחרון ראש אכ"א ולפני כן קצין חינוך ראשי והשתחרר לפני כ-3 שנים). הוא ידוע באמירת דברים שנויים במחלוקת ובעיקרון אומר מה שחושב (הוא דתי ועל נושא שירת נשים אמר למשל ש"מי שלא רוצה לשמוע שירת נשים שישים אטמי אזניים") אני לא יודעת מה הוקרן בערוץ 1 אבל שמעתי השבוע ברדיו על דברים שהוא אמר לפני כמה ימים בהרצאה ואני הבנתי שבהקשר זה הוא דיבר על מלחמת לבנון ואמר שניתן היה להגיע לתוצאות טובות יותר אלמלא הצבא התבלבל וחשב שערך חיי חיילים שווים יותר מחיי אזרחים. זה משהו אחר לגמרי מלומר שחיי חיילים שווים פחות מחיי אזרחים וקשה לי להאמין שאכן אמר זאת כך. מה שהוא אמר על מלחמת לבנון זו ביקורת שלא רק הוא אומר שמדברת על כך שהערך העליון של הצבא הוא שמירה על חיי האזרחים. כהורים לחיילים קשה מאוד לשמוע את זה אבל חלק מזה זו השבעת החיילים שמתחייבים למסור את חייהם להגנת המולדת "....ואף להקריב את חיי להגנת המולדת ולחירות ישראל".

מעצימה

New member
סמדר..זה בדיוק מה שאמר...

וכשהמראיין ניסה לערער אותו...הוא חזר שוב על המשפט הזה. לא יודעת מה אמר במקומות אחרים...לא סתם זועזעתי מהמשפט שהגיע ללא חיבור למשפט אחר או כהמשך למשפט אחר.

etty57

New member
יש לשטרן נטיה להעיר את כל השדים

אף פעם לא הצלחתי להבין אם האמירות שלו באות לעורר כעס, מין אני אומר מה שיש לי ושכולם... או שכך הוא חושב לאורך כל תקופת השרות שלו היו לו אמירות שנויות במחלוקת שמעו את דבריו בעיקר אחרי הפינוי

שטרן לא אומר דברים שנויים במחלוקת. רק הניסוח

של דבריו שנוי במחלוקת. הדוגמה הקלסית לזה היא התבטאויותיו בנושא שירת הנשים בצבא. כשהוא היה ראש אגף כוח אדם, הוא היה בהופעה של להקה צבאית וכחלק מההופעה, אחת החיילות עשתה שוב ושוב. שטרן יצא מההופעה בלי לעשות מזה עניין ונתן הנחייה לכל הצבא, שזמן הופעות צבאיות, אי אפשר להכיל תכנים מיניים ברורים בלא הודעה מראש לחיילים הדתיים. לעומת זאת, כשהגיע הוויכוח הציבורי על כלל שירת הנשים בצבא, הוא עמד לצד התומכים בשירת נשים, שלל יציאה החוצה, שלל פטור ואמר שמקסימום, חייל שזה לא מוצא חן בעיניו יכול לשים אטמי אוזניים. הוא גם ביקר את עודף ההתעסקות בצניעות במגזר הדתי. הוא אמר שדיון בשאלות כמו צניעות החלפת חיתולים לפעוטה בידי אביה הוא דיון מיותר כשלעצמו ומזיק לתדמית מגזר הדתי. בקיצור, דעותיו הן במרכז הקונצנזוס ורק הניסוח שלהן לפעמים מבהיל. זה הכול.

למעלה