ערום והומסקסואליות

ערום והומסקסואליות

האם אתם מרגישים שהמשיכה שלכם גורמת לכם להיות יותר רגישים לערכים של בושה וצניעות ביחס לערום בין גברים. ובכלל, מה דעתכם הגדרים הראויים לעניין זה? *** בידוע, שהחברה הכללית לא כ"כ עושה מזה עניין (למשל: מקלחות צבאיות, או להבדיל בחברה הדתית/חרדית- במקוואות). לי באופן אישי היחס הזה מאוד מפריע (בעיקר היחס של הדתיים). כביכול, בעלי נטיות הפוכות אמורים להיות אנשים גסים ולא צנועים, אבל נדמה לי שהחברה הכללית פשוט אטומה, וחסרת רגישות לשמירה על צניעות הגוף הגברי דווקא. הלוואי והייתי מצליח לבטא את מה שאני מרגיש...

יודיX3

New member
אין קשר

ולא אהבתי את המשפט הסטריוטיפי שאמרת "בעלי נטיות הפוכות אמורים להיות אנשים גסים ולא צנועים": איפה זה כתוב? בספר הקודים של ההומוסקסואל?

לא הבנת

"אמורים להיות" - בעיני החברה הכללית. כך הם נתפסים בעיניה. לא שטענתי שמצד עצמם הם בהכרח כאלה. אדרבא, מה שניסיתי לומר, זה שבשורש הדברים יש הומסקסואלים צנועים, לא פחות ואפילו יותר, מאשר בחברה הכללית. אבל באמת יתכן, שמי שבוחר לממש את הנטייה, עושה ויתורים בעניין הבושה והצניעות, והוא מאבד את אותן תחושות בריאות שהיו לו מלכתחילה בטרם מימש את מיניותו. (רק שאובדן התחושות הבריאות של בושה וצניעות מאפיין לדעתי גם את החברה הכללית, כמו שציינתי: מקווה, צבא וכו', שלא לדבר על המיניות בחברה החילונית).

נקודה מעניינת

אכן בצבא ובמקוואות מאבדים כביכול את הבושה מעירום בפני גברים אך זה דרכו של עולם. לא הבנתי מה הבעיה בזה, אנחנו גברים ואין סיבה לבושה.

mohini

New member
ראיתי שאלה דומה בפורום בת חיל

האם לסביות דתיות צריכות לשמור נידה אחת מהשניה או מה קורה במקלחות כשרואים אחת את השניה או במקווה לגברים(אצל נשים זה כל כך שונה מגברים מסתבר שזה ממש כיף לטבול במקווה כשזו חוויה פרטית ולא כשעשרה גברים מסתכלים עלייך), אז בשורה תחתונה מה אתם חושבים כדאי לשמור נידה או לא(לדעתי אין לזה חשיבות אבל זה תורם לזוגיות התקופה שאי אפשר ליגוע).

יש כאן נקודה חשובה

שגם כשיהודי/ה נטמא/ת - הוא עדיין מבקש לשמור על קשר כלשהו עם הקדושה. כביכול, אם ממילא האשה עוברת על איסור תורה, למה שתטרח לטבול במקווה, אבל אם כן אז זה אומר משהו. זה דומה לאותן צעירות שלמרות שהן עושות מה שנקרא "בעילת זנות" (כלומר, שלא במסגרת נישואין) הן מבקשות לטבול במקווה. מסקנה: לא משנה איפה "עמוק" האדם נמצא, היהודי תמיד מחפש את א-לוקים. נ.ב. לגבי פרטיות במקווה: אני ממש לא מצליח להבין איזו מן טהרה יכולה להיות כאשר עוברים על איסור תורה ("והיה מחנך קדוש, ולא יראה בך ערוות דבר"). חוששני, שאני בדעת מיעוט, כי אפילו לדתיים, עושה רושם, שזה לא כ"כ איכפת.

סילוף המקרא

הפסוק של "ולא יראה" לא מדבר על זה. במשנה ברורה מביא שבהליכתו למקווה ישים מגבת אבל כשיוצא מהמים לא ישים כדי שלא יחשדו על מילתו.. חוצמזה אחי, קצת גבריות..

האם באמת

יש נשים שלא מקפידות על בעילת זנות ובכל זאת שומרים על טהרה? נראה לך?

האם באמת

יש נשים שלא מקפידות על בעילת זנות ובכל זאת שומרים על טהרה? נראה לך?

למעלה