ערום בגיל 3

ערום בגיל 3

עד איזה גיל רצוי להתסובב ערומים ליד הילד? בזמן האחרון יש לי מאהב קטן בבית - חוקר ובודק ורוצה לגעת מיד כשהוא קצת עור חשוף.. מישהי יודעת עד איזה גיל זה "בריא" שהוא יראה עירום?

בריא?בכל גיל!

השאלה היא מה ההתיחסות שלכם לכל הנושא. לדעתי עירום הוא טבעי,ככה אנחנו נולדים וככה אנחנו נמות
את צריכה לשים את הגבולות שלך בכל העניין. אני מתקלחת באופן קבוע כשעמית יושב "ושומר" עליי ליד הדלת,הוא אמנם קטן עדיין אבל כבר שואל שאלות. ברגע שזה יביך אותו זה יפסק.

אז זה העניין

הוא חוקר, רוצה לגעת, לדעת, ללטף, למשוך (
). איך בכלל מגלים אם זה מביך אותו או לא?

memko

New member
אני מניחה שעד מתי שאת כבר לא מרגישה עם זה נוח

גם עומר בן שנתיים כבר יש לי הרגשה לפעמים שאני מחליפה חולצה שהוא מסתכל על החזה במבט של נער בן 16..... ואז לא נעים לי, וכאן זה יפסיק. הכל עיניין של נוחות שלך, והבנה של הילד.

עמית בכלל "מת" על ציצי

וכל פעם שהוא רואה ציצי הוא ממש מתפעל. אפילו בעיתון. אותי זה מצחיק כרגע.

leezi

New member
גם טליה...

זה כנראה בשל העובדה שינקה עד שנה ו 3 חודשים. מדי פעם עוד דורשת לגעת ולנסות לינוק, מנסה חצי שנייה ואומרת, "אין, נגמר!!" וזה לא רק אצלי, גם לפעמים אצל הסבתא וגם פעם לחברה שלי נגעה בחולצה וצעקה "ציצי!"

גם ראשית

השבוע היא ביקשה ממני לגעת לי בציצי. נתתי לה. בסך הכל היא סקרנית. זה איבר בולט, ולה עדיין אין כזה. וחוץ מזה, שלקראת הלידה אנחנו מראים לה כל כך הרבה תינוקות יונקים, שזה בטוח מאוד מעסיק אותה.

אני

התחלתי להרגיש לא נעים עם זה, אבל חשבתי ש"אני" לא האישיו כאן, אלא רק מה שהוא מרגיש |אמא בביטול עצמי|

אבל

פעם שאלו אותו: "אמא יפה?" הוא ענה נחרצות: "לא!" אז שאלו אותו: "ספייקי (הכלב) יפה?" הוא ענה נחרצות: "כן!" מה אני אמורה להבין מזה??

שובבלית

New member
זה נגד עין הרע../images/Emo57.gif

הוא לא רוצה לדבר יותר מדי על היופי של אמא שלו...

אור114

New member
../images/Emo6.gif נכון, הוא לא רוצה שיקחו אותה

הוא שומר אותה לעצמו. ילד חכם

בוליפלג

New member
מיני, דעתי היא

שכיוון שמדובר באינטראקציה של שניים, או לפחות שניים שחולקים את אותה סיטואציה - במקרה הזה את ובנך, ברגע שאחד הצדדים חש לא בנוח (עלפי הדיווח זו את), סביר כי השני יחוש באופן דומה, או לפחות יחוש את אי הנוחות שלך. לכן, אם החשיפה הזו גורמת לך לאי נוחות ברמה כלשהי, השתדלי לצמצם אותה, שכן המסר הלא מילולי שתעבירי לו בעת שלא תחושי נוח הוא - הסיטואציה הזו היא לא נוחה..לא 'רגילה'.. ונדמה שאת לא מעוניינת להעביר לו מסר שכזה. לסיכום - שניכם האישיו כאן. הנושא המדובר הוא כל כך שונה מפרט לפרט וממשפחה למשפחה, יש משפחות שלא יראה 'מוזר' או חריג בעיניהם להתהלך בעירום אל מול הילדים גם בגילאי בית ספר, ולכן המסר שיועבר הוא כי אין זו התנהגות חריגה, והנוכחים יחושו נוח בחשיפה שכזו. לעומתם, יש כאלה שכבר בגילאי שנתיים חשים אי נוחות להחליף חולצה ליד הילד/ה. לכן, התשדורת המילולית והבלתי מילולית הן שחשובות בעייני. כמובן שיש משקל וחשיבות גם לנורמות חברתיות...אך זה לפעם אחרת

עוד פלא

New member
אצלנו שלשום הבת ראתה את בעלי מתלבש

היא בת שנתיים ו4 טהיא שאלה מה זה? ורצתהלגעת. בעלי נרתע וקפץ אחורה שלא תיגע והיא לא הבינה מה הסיפור אז הסברתי שאבא הוא בן ויש לו בולבול ולה יש פיפי.- לא יודעת כמה היא הבינה אבל אמרתי בטבעיות כאילו זה בכלל לא סיפור גדול אני בטוחה גם שכשיבוא התינוק/ת במידה וזה יהיה בן נאלץ להסביר. מבחינת להסתובב לידה ערומה- לא רואה בעיה, היא מתקלחת איתי הרבה וכבר שאלה פעם למה יש לי שיער?
.

mAmA MiSiSiPi

New member
עד מתי שאחד מהצדדים מרגיש לא נוח

לפניי יומיים עשיתי עם הוריי אמבטיה חסכנו בזמן ומים וכשהתפשטתי הוא התחיל להתלהב ולקפוץ למחוא כפיים {חיכיתי אולי ידביק לי גם דולרים} אבל זה הצחיק אותי. לא הרגשתי לא בנוח. אח"כ הוא עוד יותר התלהב שהעלתי לו את מפלס המים באמבטיה .

חחח סמדי הרגת אותי..

גם אני כשאני מתלבשת תומר מסתכל במין מבט יותר מדי מסוקרן ועיניים פעורות,אבל אותי זה לא מטריד.. על אבא שלו הוא לא מסתכל.. הילד יודע מה באמת מעניין בבית שלנו..

למעלה