ערב שגרתי...

ד ו ל ה

New member
ערב שגרתי...

אני נכנסת בדלת עם התיק ביד, אחרי יום עבודה ארוך. הגדולים מפטירים שלום חטוף, עסוקים כל אחד בעניניו, הקטנצ'יק מבשר לי בשמחה שבשבוע הבא יש מסיבה לרגל קבלת ספר התורה ושאסור להביא אחים. "יש לי פתק בתיק" הוא צועק מהחדר. "לא פתק אחד, שניים. אחד לך ואחד לאבא. כל הילדים שההורים שלהם פרודים קיבלו שני פתקים" הוא מדווח בטבעיות גמורה. והמשפט התמים הזה משתק אותי לרגע. תגיד, אני שואלת כבדרך אגב, כמה ילדים עם הורים פרודים יש לך בכיתה? מסתבר שיש שלושה. הוא ועוד שניים. והמורה שלו נתנה לשלושתם שני פתקים, במופגן, עם הסבר למה היא עושה זאת, מול כל הכיתה... לו זה ממש לא הזיז, לי זה הפריע. אין ספק שהבעייה היא אצלי ולא אצלו. רגע קטן, חסר משמעות כמעט, חלק זעיר ממה שהם עוברים, ובכל זאת מעיק. אוףףףף...שונאת את הידיעה הזו שהם צריכים לשלם מחיר על הבחירות שלי... דולה (עם שני פתקים למסיבת כיתה...ומבואסת)

n o g a1

New member
גם ילדיי מקבלים שני פתקים

לא בהחבא. אני מאמינה שעדיף לראות זאת בטבעיות ולא להפוך את זה לסוד, ככה זה בריא! לנחם אותך? טוב , אז... השנה שזה רק 3 ילדים בכיתה , שנה הבאה יהיו 5. בעוד עשרים שנה , כולם יקבלו שני פתקים ופאדיחות למי שההורים שלו עדיין ביחד ומקבלים פתק אחד

צודקת

אצלנו כבר יש 4 זוגות גרושים ועוד זוג פרוד והבן שני עדיין בגן (רק בן 3) עד שהוא יגיע לגיל בי"ס או שכולם יתחתנו מחדש (קראתי לאחרונה - 75% מהגירושים מסתיימים בנישואים) או שהמורה תלמד להשתמש במייל מרוב עייפות להכין 80 פתקים....

a n a t i 3 3

New member
שבוע שעבר שרשמתי את בני ...

לחוג במכון ויצמן.. הפקידה שם שאיתה דיברתי המון שיחות טלפוניות במהלך החודש האחרון והזדהתי בתור אמא של אלון.. שאלה אותי "מה אני בשבילו" אחרי שראתה ששם משפחתי שונה משלו

maof

New member
ילדים מסתגלים.....למציאות|מפרח|

זאת פשוט הופכת להיות המציאות שלהם. אין לך מה לקחת על מצפונך שהרסת את עולמם. האלטרנטיבה היתה לראות אמא לא מאושרת, אבא כועס מריבות בין ההורים, וכל הבית רעש ומהומה חיים בין המריבות. זאת השאלה שצריכה להיות....מה עדיף??????????? מעוף

ב ה י ר

New member
הקטנה שלי בת 3

והיא עושה בגן עבודות פעמיים לאבא ולאמא והיא מאוד נהנת מזה.

אייל 401

New member
למה לעבוד קשה

המורה שולחת להם הכל במייל העולל מעביר לשני הוריו וגם מעדכן בע"פ והענין סגור

גם אצלי

אצלי אסברתי טוב טוב למורה שאני דורש לקבל הכל פעמיים לפעמים הם מפספסות אך אני דואג לדעת כל הזמן מה קורה אני גם אבא די נודניק פעם השבועיים מדבר אם המורות או בטלפון או מגיע לכיתה וכך אני אם יד קבועה על הדופק אין מה לעשות וגם אני מקבל מהילדים עבודות כפולות ומשתטף בכל האספות הורים ואת הקישוטים לספר הטורה הראשון אני עשיתי כי מה שעשינו בכיתה לא היה מספיק מרשים לדעתנו אז עדיף שנקכל שני פתקים מאשר אחד יהיה באפלה מה קורה אם הגוזלים

דולה את חושבת שהילדים לא מבינים?

או לא יודעים שיש להם 3 ילדים בכיתה שהם ילדים למשפחות פרודות או גרושות? מה היה מופגן? שהמורה אמרה פתק אחד לאבא ופתק אחד לאמא? עובדה שבנך הגיב לזה בשיא הטיבעיות...ולא הפריע לו בכלל. קבלי את זה גם את בטיבעיות
כי אלו הם חייך נכון לעכשיו. וזו הבחירה שעשית ואיתה את צריכה להתמודד.

מזכיר לי סיפור קצת אחר..../images/Emo4.gif

כשהבת שלי התחילה את שנת הלימודים (בת 7 הייתה). חזרה הביתה עם כרטיס ברכה אחד לראש השנה ואמרה.. "אמא , המורה אמרה להכין כרטיסי ברכה למשפחה, לא יודעת למי לתת קודם לך או לאבא (היא הכינה אחד , לא חשבה לבדה על להכין 2) את אוהבת פרחים וציירתי לך פרחים, תראי ואחר כך נעביר גם לאבא". ואני רוצה להוסיף ולאמר לך, אולי המורה לא נהגה נכון כשהסבירה מול כל הכיתה למה הילד מקבל שתי הזמנות אבל תחשבי על הילד שהוא יכול להעניק לכל הורה בנפרד הזמנה למסיבה שלו ולא להקרע במחשבה למי ייתן את ההזמנה כשבליבו הוא רוצה את שניכם שם. שולחת לך חיבוק לעידוד

להבדיל ממך....

אני חושבת שזה דבר טוב מאוד שניתנו שני פתקים במופגן. הורים גרושים/פרודים - כבר לא מילה גסה ומותר לדבר. טוב, אולי אין ממש במה להתגאות - אבל בטח ובטח גם לא להסתיר ואם המורה מתייחסת לעניין בטיבעיות ואמרת בעצמך שגם הילד... אז זה פשוט עובד והרי גם ככה הילד מביא חברים ואבא לא נמצא אף פעם בבית... זה חסך את כל הליחשושים והשאלות המביכות. לא? כולם כבר יודעים. גם אצלנו מביאים שתי הזמנות, וביום המשפחה שתי מתנות...מה לעשות יש לילד שתי משפחות. גירושין - הם לא מילה גסה.

מצוטטת

New member
" לו זה ממש לא הזיז,........."

זו את שכתבת נכון? ב'סדר קראתי שברור לך אופו הבעייתיות
עכשף בואי נפרקת את פתרונה בשלבים אה... הילד כבר בשלב של קבלת הדברים{בטבעיות} גם אם תתעקשי איתי איתי ותגידי זה למראית אישון ועפעף ותזמזמי לי ת'
הם תמיד בצומת השאיפה לנס... והילד הזה יש במחיצתו מורה שמעבירה לו באותה טבעיות{עד כמה שניתן}את המסר שני הורים לך....ושניהם מוזמנים.... אנחנו כהורים כל הזמן מנגנים לילדנו את המנטרה השקם והערב ....בנושא הבחירות....החופש לבחור, ולחיות מתוך החופש הזה בהשלמה ובקבלה.....נישמע לך דביק אה? אז זהו שלא!!!, כנראה שאותה טבעיות צ'כה כבר לתפוס גם אצלך איזו פינה {ולא שזה חסר משמעות} אלא שזה הרבה פחות מעיק..... מצו' שדפקא חושבת שכיש צורך לומר "בשוּשוּ"ולהסתיר זה הופך מצב למביך מעיק....~דעתי~

shemesh22

New member
מצוטטת

ממש צטטת לי ת'מחשבות :) היום אנחנו ביום של הסכמה לאומית...

childman1

New member
ככל הידוע לי זו הנחיה של משרד החינו

החינוך, מכוון שיש הורים שבן זוג אחד לא מעדכן את השני באירועים בבי"ס. אני חושב שצריך להתנהג לזה בטבעיות בדיוק כמו שבנך קיבל את זה. אין שום בושה בלהיות גרוש/ה , הכל מתחיל ונגמר במחשבות שלנו. לא עשית שום פשע, סך הכל נישואיך לא הצליחו, למה להתבייש בזה?

למעלה