ערב שבת שכזה...

יעל861

New member
ערב שבת שכזה...

לפני שבועיים, הרגשתי המאושרת באדם. ישבתי לי וחשבתי לאיזו "נחלה" הגעתי. בעל מדהים, משפח אהובה, עבודה כיפית והאושר הכי גדול שחוויתי בחיי, לגדל בתוכי את מי שיהיה בננו הבכור. ואז, בסקירת מערכות ארורה אחת, כל האושר השתבש. המציאות נתנה סטירת לחי מצלצלת שעדיין לא קמתי ממנה. כבר שבוע אחרי הגרידה, ריקנו לי את הרחם, והתרוקן לי איתו גם הלב. מנסה לשדר לסביבה מסרים של התחזקות והבראה, אבל יותר מרגישה כמו שחקנית די טובה.. הצלחתי לעבוד עליהם שאני בסדר ושאני מתחזקת ומעודדת. זה הרי לא נכון. אני שבורה ועצובה ומרוקנת. רק לבעלי היקר בוכה. או לעצמי... ומה יהיה הלאה? למה זה קרה לנו? איך בתוך שבועיים האופוריה שחייתי בה נסדקה לרסיסים. משתדלת להזכיר לעצמי את יתר הדברים הטובים בחיי שהוקרתי אותם מאוד עד לא מזמן. חוזרת עוד ועוד על זה שכל מה שחסר לי בחיים זה הריון..ואם זה הדבר היחיד שחסר, אז יהיה טוב. לא?? כל מנ שנמצאת פה כנרא ה ועברה דברים קשים בדרך לאמהות הנכספת. הרופאה הבטיחה לי שזה רק עיכוב בדרך. להאמין לה? ולמה הכל יןתר קשה כשחשוך בחוץ? ומתי שוב אהיה מאושרת. שאלה קשה.

מקוםבלב

New member
היי יקרה,

ערבי שבת וסופשבוע בכלל מציפים מחדש את הרחק והגעגוע למה שהיה.
עברו רק שבועיים והכל כל כך טרי וכואב.
היי סבלנית כלפי עצמך וכלפי התהליך שאת עוברת.
שולחת לך המון אהבה חיבוק גדול

ערבי שבת הם הכי קשים

והכל גם מאוד מאוד טרי. לאט לאט יהיה מעט ל יותר ועוד תזכו לשמוח, ועדיין, עכשיו קשה מאוד וזה חלק מן הדרך. שולחת חיבוק

יעל861

New member
תודה, מדהימות שכמותכן

רוצה לשאול אתכן שאלה אם אפשר...
נורא קשה לי להשתחרר מייסורי המצפון כלפי העובר שהיה. נכון, זה אולי נשמע מצחיק שיש תחושות כאלו כלפי עובר בשבוע 16... אבל זה ממש קיים אצלי.
כולם מסביב אומרים לי שעשינו את ההחלטה הנכונה גם עבורו וכו' וכו'. עמוק בלב מכה בי המצפון. אני מבינה שלמרות מה שאומרים לי בסופו של יום ההחלטה שלנו היתה
די אגואיסטית. העובר סבל ממום קשה, נכון, אך היה סיכוי מסויים שיהיו לו חיים נורמליים. אם לפשט את זה, זה היה משהו כמו 60% שימות ו 40 אחוז שיצליחו להציל אותו. כמובן
שזה יכל להיות הריון מותח, קשה נפשית שבסופו מאוד סביר שהייתי יולדת תינוק עם סיכוי נמוך לשרוד, ואם כן לא ברור באיזה מצב...
ועדיין, בחרנו שלא לעבור את התהליך הנורא הזה. פחדנו מהעתיד. פחדנו להמשיך ככה ואז הכאב יהיה הרבה הרבה יותר קשה. כולם אמרו לנו שאנחנו צעירים, נכנסנו להריון די מהר
ואין סיבה להמשיך עם הריון כזה ועם עובר חולה..
ונשבר לי הלב, לחשוב שהיו לו סיכויים, נמוכים ככל שיהיו לחיים רגילים... מרגישה אגואיסטית. שלא יכולתי להתמודד עם הריון כזה ועם לידה כזאת אז בחרנו להפסיק אותו.ואם היו מצילים אותו? והאם הוא כועס עלי? ומה זה אומר עלי כאדם וכאמא שחשבתי עלינו אולי יותר מעליו. כואב לי עליו, ואני מקווה שמתישהו בהמשך אוכל להיות שלמה עם ההחלטה הזאת, עם הגעגועים לתינוק שלא נולד ועם הצער עליו...

מוכר מאוד מאוד (מאוד)

לצערי, עברתי מספר הפסקות הריון ובשלוש מהן ההחלטה על סיום ההריון הייתה שלנו. מנסיוני, גם כשהסיכויים לבריאות היו קלושים מאוד (אחוזים אפסיים) ובוודאי כאשר האחוזים היו משמועתים יותר (כפי שאת מתארת) הספק מנקר, ולפעמים לאורך שנים. זה מאוד טבעי את חשה כך כעת. זה יתמתן מאוד עם הזמן, וביוחד לאחר שיהיה לכם ילד/ה חי/ה ובריא/ה ואז תראי כמה לא פשוט לגדל ילד בריא ומכאן רק מתחילים "לדגדג" את ההכרה עם כמה לא פשוט לגדל ילד חולה וכמה עוול יש בזה, בנסיבות מסויימות, גם עבור עצמו.

אישית, כבר מעל עשור מאז ההחלטה הראשונה על הפסקת ההריון. הראש תמיד יודע שההחלטה הייתה נכונה ומבוססת, הלב לעיתים לא "מיישר קו" אבל בסופו של יום גם הוא יודע שזה לא שבחרנו בין טוב לרע, בחרנו בין שתי התגלמויות של רע מאוד ובחרנו ברע במיעוטו הן עבור העובר והן עבור עצמנו.

ליבי איתך.

מיכלי 55

New member
את לא אגואיסטית

זווית ראייה אחרת היא שלהיות אגואיסטית היא לחסוך לעצמך את כאב הלב ולהמשיך את ההריון.
להיות אגואיסטית זה לשים את הרצון שלך להיות אמא בראש
לא להיות אגואיסטית זה לחסוך חיים קשים מהילד שלך ולשלם על כך את מחיר החוויה שלך עכשיו.

מעשה אימהי

יקרה
יודעת מה את חווה ומרגישה. גם אני עברתי הפסקת הריון בעקבות מום לפני שלושה שבועות בשבוע 28 . אין יום שעובר ואני לא חושבת על התהליך שנאלצתי לעבור שמנוגד לכל טבע אימהי , משחזרת כל רגע ומתפללת שלא כאב לו כלום . את לא אגואיסטית את האישה הכי חזקה שיש כי העדפת להשאיר את תינוקך מוגן ברחמך. ריחמת עליו ובכך מנעת ממנו מלהיכנס לעולם מלא סבל , הגנת עליו את האימא הכי טובה שיש .

למעלה