ערב רום - עדכון 1

Desert Seagull

New member
ערב רום - עדכון 1

ביקשתי לקבל הצעת מחיר מחנות יינות וטעמים להשתמש במתחם החנות לטובת הערב, שיכלול קצת גבינות, לחמים, ירקות חתוכים וכד'. כמו כן ביקשתי לקבל הצעת מחיר לסיינט גיימס 12, אנגוסטורה 1824, אל דוראדו 12 או 15 (במידה ומיובא), הוואנה קלאב 7, מאונט גיי איקס עיגול ואפלטון 12.

לגבי תאריך ביקשתי לבדוק לגבי ערב ה-8 ביולי החל משעה תשע בערב. החנות ציינה כי ימים מועדפים מבחינתה זה ראשון עד שלישי ולא ביום חמישי. ביקשתי לבדוק בכל זאת.

כאמור מדובר בבדיקה בלתי מחייבת. בדיקה דומה תבוצע בהמשך מול דרך היין גבעתיים ושר המשקאות רמת גן.

עדכונים נוספים בהמשך.

Padod

New member
עד כמה שאשמח

להיות הבעלים החדש של סיינט ג'יימס 12 (יכול ובזול), הוואנה קלאב 7 (נדמה לי שכנ"ל) או אל דוראדו 12 (לא זול אבל פשוט אדיר), אני חושב שאני אביא איתי דווקא את האפלטון רזרב. 8 שנים, לכאורה פחות מיושן מהאקסטרא, אני אטען - יותר מוצלח.

Desert Seagull

New member
לא קנינו ולא סגרנו עדיין כלום

בשלב הזה ביקשתי הצעת מחיר לכ"א מהפרודוקטים. סנט גיימס 12 נמכר בשר המשקאות 320 והוואנה 7 נמכר ב 350.

נראה כבר....

yoavge

New member
רק לידיעה

שהוואנה 7 נמכר בפחות במספר אתרים ישראלים (הכי זול שראיתי כרגע זה 254 ש"ח)

yezer

New member
נצל"ש

יש באתר זה מחיר טוב על וויסקי " אייל אוף ג'ורה סופר סטון "

yoavge

New member
ג'ורה סופר סטון?

כמובן שזה ג'ורה סופרסטישן. מחיר כמעט זהה לזה שבשר המשקאות

yezer

New member
...

כמובן איש.
רק שבשביל הדאחקה הייתי צריך לצטט את המקור

yoavge

New member
דווקא ל-16 ו-21 המחירים באמת טובים

לא שהבנתי למה זה מקוטלג תחת הבלנדים ולא סינגל מאלט

knappertsbusch

New member
ו-289 לג'וני ירוק, ו-239 לבאומור 12

לפחות לבאומור זה המחיר הכי זול שראיתי בארץ.
בקיצור, כמו שאר האתרים, הרוב ממוצע, פה ושם יש מחירים טובים. בשורה? לא.

yoavge

New member
לא תהיה בשורה בארץ עד לשינוי שיטת המיסוי

זה ותרבות שתיה נורמלית (שמן הסתם קשור גם לעניין המיסוי)

מצטער ידידי, לא לגמרי מסכים...

אי אפשר להאשים את המצב על מס בלבד, וההוכחה פשוטה:
בעולם שם בחוץ (ניקח כרפרנס הוגן את ה-whisky exchange), מחירו של גלנליווט 12 שנה זהה למחיר של מקאלן 10. בארץ מחיר המקאלן כפול. כלומר היבואן לוקח לעצמו נתח שונה מאוד.
גם כשמדובר באותו יבואן יש הבדלים הזויים. למשל אברלור אבונה שעולה כפול מגלנליווט 15, למרות שבחו״ל מחירם דומה.
דוגמא אחרונה: בכל העולם ג׳יימסון גולד זול יותר מה-18. רק בארץ הפוך.
יש עוד דוגמאות רבות. אין ספק שהמס מוסיף את שלו, אבל אם אפשר למכור גלנליווט 12 או בלק לייבל ב-200, אין סיבה שמרבית הסינגל מאלטים הבסיסיים יתחילו ב-300.

yoavge

New member
אכן יש גם עניין היבואן

אבל עצם העובדה שהמאלטים הנפוצים והפופלרים בארץ - מחירם זול כי יש ביקוש ותחרות, ואלו שלא נפוצים היבואנים גוזרים קופון. זה גם מתקשר לעניין תרבות השתיה - אנשים לא יודעים ולא מתנסים (גם בגלל המחיר - עניין של מלכוד 22 פה) והולכים על מה שכולם שותים

ובנוסף, כמדומני שיש גם מיסוי ע"פ אחוז אלכוהול? אם כן, ייתכן שאלו כמו אבונה יקרים גם בגלל זה

מקאלן לא פופולרי?! זה פילוח שוק נטו

ופרימיומיזציה של מוצר בשביל להצדיק מחיר מוגזם.
ולגבי האבונה, המס לפי אחוז האלכוהול מסתכם כולו בכמה עשרות ש״ח לליטר כוהל נקי. מצדיק הבדל של (נניח, בשביל הספורט, 50 ש״ח).

חלק גדול מהיבואנים לא מכיר את המוצרים שלהם עצמם או את עולם הויסקי באופן כללי, וזה גם משתקף היטב בתיאורים התלושים שהם מספקים לאתרי החנויות.
צדקת כשאמרת מלכוד 22 - היבואן לא משקיע במותג כי המכירות נמוכות, ואין קונים כי אנשים לא נחשפים למותג. ראינו טוב מאוד את ההשפעה על המכירות שקמפיין טוב עושה, כמו שעשתה צרפת ישראל עם מחירים יותר הגיוניים לתקופה קצרה ובר טעימות נייד שמסתובב במקומות בילוי ובחנויות.

בקיצור, הקלות המס שיכנסו לתוקף ב-2014 יעזרו, אבל זה חייב להתחיל ביבואנים לדעתי.

אבל זאת בדיוק הטענה שלי! היבואן!

תשווה למשל להכרם (בלוויני - היה זמן שאפשר היה למצוא אותו ב-260) או את שקד, שמביאים מחירים באמת הוגנים עם דינסטון, בונהייבן, וקאטי סארק (ועוד כמה) שכולם מתחת ל-250, וחלקם אף פחות מ-200.

אני חלילה לא מצפה מהיבואן לא להרוויח, אני רק חושב ומקווה שהורדת מחירים עם פירסום מתאים תביא לעלייה מפצה במכירות וכולם מרוויחים.

למעלה