ערב ראש חודש שבט

ערב ראש חודש שבט

היום מצאתי ענף עץ זית שאלתי בפורום "עשו זאת במו ידיכם" איך לייבש את העץ כי אני רוצה ליצור משהו ביודאיקה התשובה היתה שמשך שנה אני אמור לייבש עם הוראות מסויימות. תזכירו לי שבשנה הבאה אני חייב ליצור משהו בעץ זית זה לט"ו בשבט בינתיים נחשוב על חומרים תעשיתיים כדי ליצור. תחשבו על יצירות לטו בשבט בברכה וחודש טוב

רחל תודה על הקישור

מזכיר לי שרק לא מזמן עשינו אותו דבר בשיעור מלאכה בבית ספר יסודי בברכה

matanpt

New member
רחל../images/Emo51.gif../images/Emo91.gif../images/Emo141.gif../images/Emo45.gif

הקישור מקסים. בט"ו בשבט, אפשר לעשות מהפירות כל מיני צורות ופסלונים של חיות ופרחים, אבל אני לא חושבת שאפשר להכניס יצירות אלו בקטגוריית "אומנות יודאיקה".

לגבי יצירות יודאקה

למשל לפי התכנון שלי מחתיכת עץ זית כמו שכתבתי בהודעה הראשונית אני מתכוון ליצור מזוזה עם חריטות "שדי" על העץ שזה כבר יודאיקה. היום הכנתי גם ענף של גפן. הבעיה שהעצים עדיין טריים, העבודה עליהם צריך להעשות רק שהעץ יבש, שהתכונות שלו כבר קבועות לאחר החריטה. התיכנון לחפש עצים משבעת המינים (שהם עצים) וליצור אותו יצירה אני סקרן לדעת מה התכונות של כל עץ. בברכה

קוטר ענף הזית כ 3 ס"מ

שתכננתי ליצור מזוזה יש לי גם ענף גפן שאני לא יודע מה התכונות לגבי חריטה עליה. אני רוצה ליצור מענפים של שבעת המינים (רק עצים) בברכה

ומה המידות נטו שאתה צריך? יתכן

שיש לי משהו שיתאים לך וכבר יבש. קח בחשבון שהיפה בזית זו הליבה, ובענף בעובי 3 ס"מ ספק אם יש משהו יפה בפנים. לעומת זאת כללי היבוש שמסרו לך הם לענפים יותר עבים.

תודה שלומית

המטרה שלי הייתה איך אפשר לנצל חומר גלם. במקרה הגיע אלי הענף (טרי) עץ זית. אחר כך חשבתי מה אפשר ליצור ממנו בנושא יודאיקה, הבנתי שלפי הקוטר אפשרי ליצור רק מזוזות. חשבתי לשטח צד אחד, לחרוץ חריץ לקלף, ובחזית לחרוט באותיות "שדי" ולחרוט איור מסויים, להחליק ולצבוע בלקה, בינתיים אמתין קצת לייבוש. חשבתי שלכבוד טו בשבט אספיק ליצור משהו. כשיש לי מטרה ביצירה כל שהיא אני רץ רוכש חומר גלם ולא מחכה להזדמנות למצוא. בברכה

למעלה