לבקשת הקהל... דרשת הבר-חמשה
הנה הדברים ככתבם וכלשונם. תהנו. ערב טוב ושלום לכולם, חג שמח, חג חירות שמח לכולם – יוצאים, מתנדבים, תורמים ופוליטיקאים. נתבקשתי לומר כמה מילים בנימה אישית. חשבתי מה לומר ואיך להודות על מפעל מציל חיים והחלטתי לספר לכם את הסיפור. להלן הסיפור: נולדתי למשפחה חרדית-חסידית בת עשר נפשות. מסלול החיים היה ברור וידוע היטב. חיידר, ישיבה קטנה, ישיבה גבוהה, חתונה עם מצווה טאנץ ולבסוף לוויה. כשבתווך הרבה צ'ולנט. משהו השתבש בדרך. בן עשרים ואחת מצאתי את עצמי רץ ברחובות העיר לעבר תחנת המשטרה, לקול קריאות ההמון שטוף המוח הקורא לעברי: עמלק! עמלק! גיוועלד! מצאו אצלי בחדר עיתונים וספרים חילוניים. ולמי שתוהה, עיתונים יומיים מקובלים. לא ידעתי אז על משהו אחר... עטוף בטלית קטן ונושא את תיק התפילין עמדתי מול תחנת המשטרה. השוטרים היו עסוקים בלחפש עבריינים, ולא השגיחו בחרדי התמהוני המתייפח. וכמו כל נער בעת צרה, נסעתי הביתה אל הורי. הם יבינו אותי, חשבתי. הגעתי הביתה ועל קו הטלפון חיכה המשגיח, שהפציר בי לחזור לישיבה. טרקתי את השפופרת – לשם לעולם לא אחזור, ולא לשום ישיבה אחרת. הורי דרשו בתוקף שאחזור לישיבה. תורה אחת יש לנו. אין לנו דרך אחרת - הם אמרו. אחד כמוך לא יהיה כאן. וכך, נסער ומבולבל, כשבכיסי חמישים שקלים ארוזים בשקית ניילון של סנדוויצ'ים, הסתובבתי במרכז העיר ירושלים. ויהי ערב ויהי בוקר ואני עדיין במרכז העיר ירושלים. אז הבנתי, אין אלוהים. אני לגמרי לבד! עשרים וארבע שעות ללא שינה הכריחו אותי למצוא מקום להניח בו את הראש. נרדמתי על הספסל בגן העצמאות. והתעוררתי לקול צחקוק מרושע, כשמכנסי פעורים לרווחה. עירום כרך הנימול. נזכרתי בסיפורים על ליפתא. פתאום מערה נראתה לי כמקום אטרקטיבי ומוגן. נסעתי לליפתה. ביליתי שם את הלילה הבא. ואת הלילה שבא אחריו. עולם הערכים השתנה באחת. התחלתי לשאול את עצמי שאלות שמעולם לא התמודדתי אתם. למה בעצם אסור לגנוב, אם אין לי מה לאכול? וכמה מותר לגנוב? כדי שביעה? ומה עם הקינוח - מותר? הבושה שבלקבץ נדבות בלתי ניתנת לתיאור. וכך, כשאני בונה הררי פלפולים – מה חמור יותר ומה חמור פחות, למות מבושת הקבצנות או למות מרעב – המשכתי את מלחמת ההישרדות. עם הזמן פתחתי ושכללתי את מיומנויות ההעלמה, עד שהגעתי לרמה שלא מביישת פורצי כספות מתוחכמים. ברחוב הכל מקבל משמעות שונה. אפי' הזונה ממין זכר. אם בישיבה היו מקרים של ניצול מיני ושל אלימות, ברחוב הם קבלו משמעות חדשה. תן וקח. מין תמורת אוכל.. בליפתא מצאתי חברים חדשים שעזרו לי לברוח. הסמים נתנו לי לשכוח. פעם בשבוע הייתי מגיע לתחנה המרכזית, כדי לגנוב כמה בורקסים ופיתות – לאכול. חמש שנים אחרי אני עומד כאן ומספר לכם את הסיפור ואומר לכם: כל זה היה יכול להיות – הלל לא נתנו לזה לקרות. תודה רבה. ישראל ק.