ערב פסח בהל"ל

אסזץ אני חוןלהל עליך בני עני חולה עליםך אדמר

אני מת ממך, יורי תעשה לי רועי שבתאי תעשה לי קור יורי תיההיה רועי, וכל המרבה ביצאית המצרים מרבה ויצאיות הרי זה משבוח .אני מתרגשת. ספל חמאה הצילוני בהיכן ובת מל מבת ח תידענו היכן שטויותינו בהכלוך. שבת שלום ולשומעים יין.ץ אמן סלה כן יהרציון ונאמר מעיין אמן

mndi gold

New member
הטיש השנתי של פסח

חזרתי בדקות אלו מהטיש המאוד מוצלח,בקיבוץ רמת הכובש. היה ממש נחמד,החברה,התוכנית התרבותית,קריאת ההגדה, האוכל,השתיה,והיין שנשפך כמים,וכמובן הפאב החמוד שבקיבוץ. נ.ב. והיו המון יוצאים מוותיקי היוצאים,באמת היה נחמד לראות חברים שלא ראיתי המון שנים.....

סיפורו היציאה המזעזע של אבזץ

כשביקשתי מאבזץ להכין ברכה בשם היוצאים הוותיקים לליל הסדר של הלל, הוא שלח לי ברכה סטנדרטית למדי. ביקשתי שיכניס שם גם משהו מסיפורו האישי. עד שאבזץ עלה לדבר היה הרבה רעש ודיבורים בקהל. מרגע שהתחיל לספר את סיפורו המזעזע הושלך הס בקהל. אנא, ידידי, במהלך היום, כשתתפכח משכרונך ותתאושש מהחמרמורת שבוודאי תקפה אותך, אנא העלה כאן לתועלת הציבור כולו את סיפורך. לכל המגיבים, הנכם מתבקשים לא לרמוז ולו ברמז קט על תוכן הסיפור, עד שיועלה לרשת.

מנ. אני אוהב אותך, ואפלו כי יען עזב

עבתני אפי' עכי ען נפלתי חופשי במקלחץ יען התוןזזתי מצד לצד ובכל זאת אחכה לו בכל יום שיבוא במיוחד למה לא באת לישון אצליץאגוז ק/שה לפיצול ושבעתיים יוקם בקיפוח.ץ שבת שלום לכל מיודעיינו ובימיוחד לאבזץ שופע הכוסיות המרוקיאין שנדהמו שהוא היה בעיער ה\זיתים ערום ועריה ואמרוו לו בדמייך חיי, בדמיילך תשנוררי וכמור ההוא הנופל בלעז מחר יום חדש ותמיד צריך לחשוב מה יהי מאורח השגיאות עלינו תרגום למרוקאית: לילה טוב לשתות יותר טוב מלהוציא נמרעין ביש גם אדמורנו נצפה היום לאחר שאכל, אין לידו מה היה לפני שאכל. בת"ח נארה בחיים, וגם אני וגם המינהלץ שבתצ שלום לחכוחותינו.

בני תודה רבה

היה מעולה. תודה לכל המארגנים. סליחה על הגימגום, אבל מה עבר בראשכם כשהשארתם אנשים במשך שעה וחצי עם שלחנות ערומים מלבד בקובקי יין?

אכן הערה עניינית

השנה החלפנו מקום לעומת שנה שעברה מאחר וקיבלנו הצעת מחיר זולה באופן משמעותי שחסכה לנו אלפי ש"ח.. היתה כנראה אי הבנה מאחר והסיכום הראשוני היה שהסלטים יהיו על השולחנות כפי שהיה בשנה שעברה. אנו נתכנס בקרוב ונפיק לקחים וכהרגלנו נשתדל לתקן את כל הליקויים הטכניים הקטנים. אגב, היו כמה אנשים שהציעו לבטל לגמרי את ההגדה או לצמצמה. אני מודה שהרעיון קשה לי כי ההגדה הזו היא הבייבי שלי מאז ערכתי אותה לפני מס' שנים. ב - 3 השנים האחרונות קיצרנו אותה כל פעם. בעבר היינו קוראים אותה ב - 2 חלקים כשאחד מהן היה לאחר האוכל. אני לא סבור שצריך לבטלה, אבל יתכן שאפשר עוד קצת לקצר. בסך הכל, לקחה קריאת ההגדה 45 דקות. יש בעיה לא פשוטה בכך שמתקבצים למעלה מ - 200 איש באולם ארוך וצר וקשה לשמור על אינטימיות. אני אהבתי יותר את החלק השני בו התקבצנו כולנו במרכז האולם באוירה משפחתית יותר.

מי שלא היה שם לא קוראים לו יגאל

אפשר להוסיף להגדה. זאת ועוד אכן פני ההגדה שונו להפליא, אני מאמין שהודות לגרפיקאיות החדשות שהתנדבו. חילכן לפורום. אי לכך לשנה הבאה הגדה בציורים, הווה אומר שבמקום המלל המסורתי והגאוני, ימולאו עמודי הגדת הלל בציורים, וכן ראוי לשעת הדחק. זאת ועוד, אם מתעקשים , ניתן להביא ציטאטות ואמרות שפר, למשל של חברי הפורום הסטלנים דמתא, מתחתית הדף המצוייר או הריק כמו שעושין בקלענדער, והמתבחששת תחי'.

על השתייה ועל ההגדה

לגבי השתייה: אפשר להתווכח כמה הרעיון של לתקוע אותנו שעה וחצי מול בקבוקי יין בלי שום דבר אחר לטעום חכם, אבל דבר אחד בטוח, וזה שחלק גדול מהמצב רוח הטוב שפיתחנו במשך הערב הוא בזכות זה. לגבי ההגדה: למזלינו חודש לפני פסח יש את פורים, וברוח הפורים (אולי אפילו במסיבה) אפשר להזמין את כל היוצאים והיוצאות להשתתף בכתיבת ההגדה, ולשלוח קטעים מצחיקים/מרגשים/שניהם ביחד לאימייל כלשהו, ומישהו או ועדה יהיו ממונים על בחירת הקטעים והעיצוב. ההגדה תעניין יותר גם בגלל שיש סיכוי גדול יותר לרעיונות טובים, וגם בגלל שנרגיש שהיא של כולנו. משהו אישי. כשהגעתי הביתה גילתי שתוך כדי השיחה שלנו אתמול במועדון כתבתי כל מיני דברים שאני בקושי זוכר למה הם התייחסו, אני חייב בהזדמנות לברר על מה דיברנו בכלל.

Le Fay

New member
לצערי, כשאנשים מתפכחים הם חוזרים

בדרך כלל לעשות את החשבונות של כל האחרים (ולרחם גם על רשעים).

אין כמו יין טוב,בלי אוכל.

כמי שהתחיל בתקופה האחרונה להבין קצת ביין, היין עובד הרבה יותר טוב על בטן לא מלאה, בדרך כלל בפאבים,אתה מקבל שתיה חריפה,בלי אוכל. וחוץ מזה ראיתי אותך,וממש לא היה נראה שאת סובלת,דווקא ההיפך.

Le Fay

New member
ממליצה לך על תרגול שרשור נוסף...

אני שתיתי אמש עם הקנדים.

Le Fay

New member
הנחתי שההודעה שלך היתה תגובה

להודעה של נמאס ולא להודעה שלי. כי למרות שאף אני הקטנה שתיתי אמש שתה, ובו בזמן וגם אחרי כן לא נצפיתי סובלת, כלל וכלל - לא נגאלתי כי לא הייתי שם.

אכן ראיתי את נמאס

שמחה,מפזזת ורוקדת,ועם חיוך של אושר על הפנים, ואת רוצה להגיד שעל כל זה,לא השפיע היין ,ולו במעט ?

מפיתום

אני פועלת על היי טבעי. אבל אלוהי תירוש עדי שהפעם זה היה באמת מוגזם. באמת, הבחירה הייתה בין מיים צבועים באדום לבין יין. המון יין. מזל שישבנו סמוך לחלון כך ההימלטות לסיגרית הפגת יין-שעמום היתה הרבה פחות מודגשת (או שלא) ואדמור באמת הופיע בכרבולת? חשבתי שדימינתי..

אבזץ

New member
בני, מה דעתך שאפרסם בפורום הלל?

מעדיף לפרסם שם... וקריאה לסדר...! היה נפלא. וכמו שבחבושה העירה, נפקדות החלות והפיתות כמידי שנה הורגש (המצות הן רק סמל, ולא באמת טעימות - קצת נסחפו עם הכמות...). יחד עם זאת, היין היה איכותי. איבדתי את ראשי כדבעי, מבלי הרגש את התופעות הנלוות לשכרות, הידועות לשמצה - קיא ושאר מרעין בישין וסריחין... לא חושב שכדאי לבטל את קריאת ההגדה, להפך - יש בה המון חן. בשנים הראשונות נתרשמתי ממנה עמוקות. אולי משום שאז הטקס היה מכופתר יותר... ייתכן שהזדקנתי וייתכן שאני סתם נוסטלגן בכיין. לדעתי, צריך לתכנן טוב טוב את הערב מראש, כך שלא יווצרו קטעים מתים. אנשים מתחילים לפהק וזהו תחילתו של ערב שבסופו הרגשת חמיצות... ומותר לתת חצי שעת אוכל בשקט, בהחרש רמקולים. ואכן הקטע של המצות והיין עד שהגיע האוכל הוא התקלה החמורה ביותר. אנשים באים מהדרך רעבים ומתענים לשמע דרשות מייגעות... עוד לא נולד הדרשן שימלא את בטן הרעב בדבריו... לרגעים הרגשתי כמו בסדר מסורתי של המהדרין מן המהדרין. על בטן מלאה ייתכן שכל הערב היה מורגש אחרת. וכמובן, שכל דברי נאמרים באהבה, לשם ביקורת בונה, כדי למנוע תקלות כאלה בעתיד. אין לי ספק שלכולם היו הרבה כוונות טובות רק שמשהו התפספס בדרך... וחבל!

למעלה