ערב משחקים ברחובות

kobyshachar

New member
ערב משחקים ברחובות

ביום שישי האחרון התכנסו 13 שחקנים בביתנו שברחובות לערב משחקים. אחרי המתנה למאחרים, התחלקנו לשלושה שולחנות משחק, עם ארבעה שחקנים בכל משחק (זוג אחד העדיף לשחק ביחד). למעשה התפזרנו ברחבי העולם כאשר המשחקים שנבחרו היו Taj Mahal,St. Petersburg ו-Santiago. בשולחן של סיינט פטרסבורג היו קצת בעיות בהתחלה, בנוגע לחוק לגבי קלפים שנשמרים ביד אבל הוחלט להמשיך עם המשחק. לבסוף המשחק הוכרע ע"י הבונוס על האריסטוקרטים שהקפיץ את השחקן שמוקם אחרון לעמדת המנצח. את המשחק שיחקו שני שחקנים שהכירו את המשחק ושניים חדשים. זה מובן מאליו שניסיון קודם במשחק נותן לשחקן יתרון מסויים, אבל במשחק הזה זה בולט במיוחד. קודם כל יש לדאוג להכנסה מהפועלים והאריסטוקרטים ורק לאחר מכן לבנות בניינים שמניבים נקודות – וזו הבחירה של שחקנים מתחילים. גם חשיבות הבונוס של האריסטוקרטים השונים חייבת להיות מודגשת ע"י מנחה המשחק בהדרכת השחקנים המתחילים. בשולחן של Taj Mahal לא הייתה התרגשות מיוחדת, כנראה השלווה של הודו השפיעה על השחקנים. אני הצגתי את המשחק Santiago והובלתי לטובת משחק רגוע שבו המפקח על המים מאוד מתחשב בצרכי ההשקייה של המשתתפים. תוך כדי משחק דנו באפשרויות של משחק אגרסיבי יותר, עם החלטות שהמוטו מאחוריהם אינו 'איך זה עוזר לי' אלא 'איך אני מקלקל לאחרים'. באחד המפגשים הקרובים נשחק שוב את המשחק בצורה הזו, אני בטוח שלא נצליח לעבור את 100 הנקודות כמו במשחק הרגוע שהיה. שלושת המשחקים הסתיימו בערך באותו זמן, ולאחר הפסקה קצרה התחלקנו לשתי קבוצות של 6 שחקנים. אין הרבה משחקים מוצלחים למספר הזה, רוב המשחקים הם לשלושה עד חמישה שחקנים, אבל מצאנו שניים שהתבררו כמוצלחים לחבורה שהתקבצה באותו ערב. סביב שולחן המטבח הקטן הצטופפו ששה אספני עתיקות למשחק של Hoity Toity. המשחק מציע מנגנון משחק מעניין ובו ראשית בוחרים כל השחקנים לאן הם הולכים: לאולם המכירה הפומבית או לטירה שבו מציגים את האוסף שלהם. לאחר מכן בוחרים מה לעשות בכל מקום: הצעות לרכישת פריטים באולם או הצגת אוספים בטירה עם תוספת של גנבים שלוקחים כסף או פריטים ובלשים (בטירה בלבד) שתופסים את הגנבים. גם מנגנון ההתקדמות הוא מיוחד ובסה"כ המשחק מאוד מוצלח כאשר משחקים בו שישה שחקנים. המתח נשמר עד הסוף והוכרע בנקודה אחת לאחר התצוגה האחרונה. בשולחן הגדול נפרסה המפה של Elfenland שעליה מסתובבים אלפים צעירים ברחבי הממלכה, תוך שימוש באמצעי התחבורה הנפוצים: חדי-קרן, דרקונים, אופני-אלפים ועוד, ונדרשים לבקר בכל אחת מ-20 הערים הפזורות. בסיבוב השני (מתוך 4) התחולללה סערה כאשר אחד השחקנים השתמש בגזע העץ שמטרתו לחסום את הדרך ולהקשות את המעבר. כמובן שזו אפשרות המותרת על פי כללי המשחק, אבל שאר השחקנים ניסו לטעון למשחק הוגן ללא הפרעות ולא למשחק של תקיעת סכינים בגב. המשחק התארך והסתיים לבסוף כאשר אלף מוצלח במיוחד אסף את הסמנים מכל אחת מ-20 הערים והוכרז כמנצח. בסה"כ היה ערב מוצלח, אבל מספר לקחים ייושמו לקראת המפגשים הבאים. אני אפנה למשתתפים מראש בשאלה אילו משחקים הם מעוניינים לשחק (מתוך מבחר מוגבל), ע"י כך נשיג שתי מטרות. הראשונה, שלב ההתארגנות והחלוקה לקבוצות משחק יהייה יעיל ומהיר יותר. בנוסף אני אוכל להכין מערכי הסבר למשחקים המבוקשים, עם דגשים על חוקים בעיתיים כדי למנוע אי הבנות במהלך המשחק. להתראות במפגש הבא.

chief21

New member
פעם הבאה ביום חמישי?

אני יכול מאה אחוז, ואולי אף להביא את מששחקי הכס, שאני ממש אוהב. יש התנגדות? :O

ycyclop

New member
אני בספק אם יהיו קונים

בד"כ מעדיפים משחקים שלוקחים פחות מ3+ שעות :)

chief21

New member
באסה "\

אז מישו, ערב משחקי הכס? ^^ בכל מקרה אני יבוא בטוח.

chief21

New member
האם מישהו מגיע מהמרכז?

חשבתי שזה יהיה בשעות קצת יותר נורמאליות (יש לי עבודה בשישי!) ולא נראה לי שתהיה רכבת שאני ירצה לחזור. אז האם יש מישהו שיש מצב שיחזיר אותי? כי ממש לא בא לי לתפוס טרמפים בלילה מרחובות...

למעלה