ערב משובח

magy

New member
אולי לא היית פה

כשכתבתי, שרציתי לצאת ללימודים גבוהים..... ואסרו עליי....
טוב, גם אני אשמה שנכנעתי...... הייתי צריכה להתגרש עם שני ילדים קטנים
לעבוד וללמוד....... לקחת מטפלת לכל היום...... ואז הייתי מצליחה להגשים חלום.

אבל ..... לא ילדתי את הילדים שלי כדי להשאיר אותם עם אישה זרה כל היום....כל השבוע.....
גם לא הייתי עומדת במשימה הכלכלית בלי עזרה (שלא הייתה).
זה היה בלתי אפשרי........ וכעת.......... די מאוחר..... ועדיין אין לי משאבים לכך.....
דווקא המוח במיטבו........ ואפשר היה לנצל זאת כראוי.....

poseidon111

Active member
אמא שלי, שמבוגרת ממך, וגם לא יכלה

ללמוד מסיבות כלכליות בזמנו ,
הולכת היום לשמוע הרצאות כשומעת חופשית.
גם את יכולה לעשות זאת, וזה ללא תשלום.
אז תואר לא יוצא מזה, אך ידע וסיפוק נפשי בהחלט כן.

magy

New member
לקורסים, סדנאות והרצאות

הלכתי כל חיי....... קבעתי עובדה... והלכתי......
אין קורס שלא הייתי בו... מ - שפות עד סדנאות תקשורת....
רציתי תעודה רשמית ממוסד השכלתי גבוה....
אז שאלו אותי איפה אני אשים את התעודה....... וכדי לא להיות גסת רוח
לא אמשיך את המשפט שנאמר לי.....

poseidon111

Active member
כשדם צעיר רוצה תעודה זה למען הקריירה. כשאדם

מבוגר רוצה תעודה, זה למען האגו.
הידע הוא שחשוב, כרגע.
העניין, גילוי דברים חדשים, מפגש עם אנשים מעניינים.
אם לוקחים בחשבון שאת עושה זאת בקצב שלך, ללא התחייבויות
כלשהן, זה הכיף.

magy

New member
גם אתה צודק.
חזרתי לרגע

עזבתי את המסך רק כדי להגיד שאני יודעת מהי הצלחה..

זושה מספרת לבז'ז'ינה, שהבת שלה נסעה לחו"ל ומצאה עבודה מצויינת.
היא אפילו קנתה לעצמה דירה, ואוטו, ויש לה בגדים יפים, ונסיעות לחו"ל....
כלום לא חסר לה .
עונה לה בז'ז'ינה - כן, גם הבת שלי זונה.......

וואלה מסכימה איתך

וזה מתחבר לי לדבר ששומעים די הרבה, להבדיל, כשמישהו נגיד בדיכאון אומרים לא "יאללה צא מזה" וזה יכול להביא לי קריזה רצינית ביותר. הייתה לי מריבה ענקית עם מישהי שהרשתה לעצמה להכניס את האף שלה לתוך הדברים האישיים שלי ולומר לי "תפסיקי לקחת כדור". שזה דיון לכשעצמו.

אבל אני חושבת שיש מקום לרצון של אדם, אם מניחים שזה אכן רצונו. כי אני חושבת שאנשים בדרך כלל נמשכים לתחומים שבהם טובים בהם או מעניינים אותם ולכן הם יצליחו בהם. בעניין העישון-אני מסכימה עם מה שאת אומרת, שונאת את אלה שאומרים "הכל בראש" אבל אם באמת משקיעים הכל הכל בזה, מצליחים להפסיק. פשוט צריך להתייחס לזה כמו אל התמכרות לסם, ואנשים מצליחים להיגמל מחומרים יותר ממכרים. יש משפט ששמעתי פעם ואהבתי "אתה יכול להשיג כל דבר שאתה רוצה בחיים, בתנאי שתקריב את כל הדברים האחרים למען זה".

הקטע עם אלה "יאללה צא מזה" גם בי מעורר כעס

אני לא מוותר על הכדור, בלעדיו חיי הפוכים, מלאי תסריטי אימה ושיתוק מערכות.

למה אתה חושב

שאנשים מרשים לעצמם לדחוף את האף ולייעץ כשמדובר בכדורים פס' אבל אף אחד לא יעז להגיד לבן אדם חולה לב להפסיק לקחת את התרופות שלו?

תראי

מאז שבעבודה שלי, אחת הבוסיות לא סתמה את הג'ורה שלה, זה הפך למידע "נחוץ" עבור מנגנוני הפיקוח. מאז מתעניינים בזהירות בגורלי, שואלים אותי במלוא הכוונה - איך אתה מרגיש? ברררררר אין גבול לחוצפה.

magy

New member
גם את צודקת

(האצבעות שלי בקושי זזות מקור)

להגיד למישהו "צא מזה, קח את עצמך לידיים, ככה נוח לך", - במצב של דיכי....
מטופש מאד.....
אבל לקבוע שלא צריך לקחת כדור, כשצריך לקחת.......כבר גובל בחוצפה .

את לא מבינה איזה חוצפה

והיא עוד כועסת שאמרתי לה מה שאני חושבת עליה ועל החטטנות שלה. מה אני אגיד לך, לדיכאון אולי יש טיפול אבל טמטום זו מחלה חשוכת מרפא.

magy

New member
אם טמטום היה כואב

היו מאשפזים אותו במחלקת כאב.
אם טמטום היה מצלצל, היא היתה משמשת כפעמון בפתח כנסיה....

פעם לפני עשרים שנים היה בבחינת הבגרות

בחיבור שנושאו "הצלחה" או משו בסגנון.
אז לפני הכל שווה להגדיר ל-מה מתכוונים במילה הצלחה?
האם הצלחה היא עושר? האם הצלחה היא פרסום? או אולי הצלחה היא מימוש עצמי? ואולי הצלחה היא ללדת ילד בניגוד לכל הציפיות?
והמשך הדיון היא - האם כדי להצליח צריך להתאמץ במיוחד? נגיד אני עם שכל טוב ובכל בחינה מקבל 100 כמעט בלי ללמוד, אז הצלחתי או לא? נגיד אני יפהתואר ותפס אותי צלם אופנה חרמן וצילם אותי - האם הצלחתי? או מהצד השני, אני יפה וחתיך ובנות רצות אחרי ואני שוכב אתן כי "הולך" לי, אז הצלחתי?
ר"ל שהמילה הצלחה היא אחות של המילה קידמה, התקדמות ושתיהן בנות אמיתיות וחוקיות של אידיאולוגיה קפיטליסטית המבוססת על "קידמה" שבעיקרה טכנולוגית ותוצאתה הרבה כסף ובזבוז משאבים ללא הרף.
כשמנתקים את ההצלחה מהאידיאולוגיה הטורפנית הזו [ תחרות, תחרות יוצרת יעילות, כל אחד יכול, שיתאמץ - סיבה להלחם באובמהקר ] מגלים שהצלחה בטבעה היא צליחת המכשול, הים או הנהר הסוער, ולא תוצאה של מערכת מכווננת היטב לשטוף את תודעת האומללים שחושבים שהם חיים חי חופשיים לגמרי.
בשבילי הצלחה זה - לקום כל בקר, לחייך ולשמוח שאני חי. [ לא דרוש מאמץ או רצון מיוחד בשביל זה]

magy

New member
גם אתה צודק

ואני רוצה רק לשאול בהמשך לשאלה על הצלחה.

האם היא גם מביאה אושר למצליח....? סיפוק? גאווה, בטחון עצמי? שלווה?

לא בטוח שהתשובות חיוביות....

גם את צודקת, אבל פעם קראתי הערה צינית

שכל סיפורי האושר לסוגיהם פותחו על ידי העשירים למען הרגעת המעמד הבינוני והעניים, שידעו שלא רק כסף חשוב בחיים

dibablas

New member
כתבת

"מגלים שהצלחה בטבעה היא צליחת המכשול, הים או הנהר הסוער"
נתת הצלחה, בוא נלך איתה רגע,
הרי ברור לך שהצלחה בחיים מורכבת מהמון נושאים וסוגיות ולא נושא אחד, אפשר להגיד שאם צלחת אתגר מסוים אז הצלחת באתגר הזה ואם צלחת אתגר אחר הצלחת גם בו, באותו מקרה.
אבל אנחנו מדברים על הצלחה בחיים?ומהי הצלחה כזו?
אז בוא נגיד שהצלחה בחיים היא רצף של צליחות של אתגרים, קשיים, מכשולים ונהרות אם תרצה (כמטאפורה או אולי לא, למי שלמשל עוסק בימאות אולי...)ככל שהרצף גדול יותר והאדם צולח יותר מכשולים ואתגרים הוא בעצם אדם מוצלח יותר.
ברור שאדם שמוצלח כלכלית יהיה לו למשל יותר קל לצלוח אתגרים, כמו למשל:לקנות בית, לקנות רכב טוב וכו'...
אז בוא נסתכל על זה ככה, ההגדרה של לחייך בבוקר...איזה צליחת מכשול יש פה?אתה עצמך כתבת שלא מצריך מאמץ מיוחד...

למעלה