ערב/לילה טוב

purehoney

New member
כל אחד והדרך שלו..אבל שאלה אחרת

זה חשוב או אם בכלל יש לכם את הצורך הזה בדרך חיים שלכם היום להרגיש אמונה במי/מה שזה לא יהיה?

לי זה חשוב

כן. אני מרגישה שעושה לי טוב להאמין שיש משהו אלוהי ביקום הזה ושלא הכל זה אך ורק פיזיקה וכימיה. טוב לי להאמין שיש בכל זאת סדר בבלאגן ונוח לי להאמין שבכל זאת משהו מאלוהים יש בכל אחד ואחד מאיתנו.

purehoney

New member
ומה עם משהו מהשטן?

כאילו אלוהים זה זה הטוב והשטן זה הרע...

אני לא מתעסקת עם השטן

מן הסתם איפה שיש אלוהים יש גם שטן. אני מעדיפה לא להתעסק איתו ולהתרחק ממנו עד כמה שאפשר.
אני זוכרת בתור ילדה את הוריי מספרים כל מיני סיפורים ותמיד כשמשהו השתבש להם,
הם היו מוסיפים את המשפט: מעשה שטן, בדיוק באותו הרגע, הופיע XXX וכן הלאה וכן הלאה...

אני מאמינה באלוהים אישי

אני מאמינה באלוהים שגם אלף תפילות מדוקלמות בתשישות לא יפתחו שעריו כמו שריקה אמיתית מכל הלב של נער רפה שכל.
אני מאמינה באלוהים שהוא מעבר לטוב ורע, ומוות. לכן אני גם לא מתחשבנת איתו. אני מאמינה באלוהים שלא משנה בעצמו, אלא נותן לי את הרשות לשנות בעצמי. אני מאמינה באלוהים שהוא כל הדברים שאנחנו מרגישים בלי היכולת להסביר במילים.
אני מאמינה באלוהים שהוא נמצא שם בכל אותם הסדקים של הבנת המציאות שלנו.

ואני מאמינה שכנראה לא נבין אותו לעולם. לא נבין איך הוא "חושב" או פועל או מה החוקיות שלו. כי אלוהים מעצם הגדרתו גדול מכדי ששיח מסוים, מערכת מושגים או שפה יתפסו אותו. כי אלוהים הוא הכל. הוא בעצם אותו דבר שלמרות שלכאורה יש לנו בסיס לנבא איך דברים יתרחשו עדיין מהווה את החוסר ודאות המספיקה כדי לקוות שיקרה אחרת. אלוהים הוא תקווה.

dibablas

New member
יפה לילוש

קחי משפט יפה:"אנו חסרי יושר ביותר ביחס לאלוהים:הוא- אינו רשאי לחטוא!"
מי אמר?

יפה

אבל עושים לאלוהים קצת אנתרומורפיזם...אני לא תופסת אותו כבעל תכונות אנושיות, אלא יותר כמו רוח, אור...

dibablas

New member
יש מצב

ניטשה כתב את המשפט שהבאתי.
נראה לי שזה משפט ציני לחלוטין ודי מסתדר עם מה שאת אומרת.

dibablas

New member
עוד מניטשה

"האהבה לאחד היא פראות: שהרי שכרה יוצא בהפסד כל האחרים. גם האהבה לאלוהים"

dibablas

New member
חס וחזיזה!

חשבתי שהוא אהובך, אבל נזכרתי שהיתה לך העדפה לקאמי, למרות שנראה שגם לניטשה היה לך איזה משיכה לרגע לא?לפחות על השפם לא?טוב לא משנה, תמשיכי לשמוח עם מצב הרוח

dibablas

New member
ואו הגבת במהירות האור

אהבה?אממ אהבה זה דבר שאנשים המציאו כדי להתמודד עם המוות והחדלון...זרקתי פצצה-מה דעתך?

dibablas

New member
חחח איזה צחוקים איתך

ילדים עושים באהבה או שלא עושים חומוס

wish2

New member
יש אלוהים

והוא דואג שנדע שהוא קיים.
נדע על מה קיבלנו הלקאה כמו שנדע על מה קיבלנו שכר.

למעלה