ערב/לילה טוב

מאמין באלוהים. אבל שיעזוב אותי בשקט

לא רוצה לשמוע ממנו יותר, חלאס, לקח ממני יותר מדי.
לא הולך לבית כנסת, לא מתפלל, לא רוצה לשמוע ממנו יותר. די!

dibablas

New member
אני חייב להגיד לך שההודעות שלך לאחרונה נוגעות

לליבי

אפשר להתנחם בדברים היפים והטובים שקיימים *היום*-המשפחה, הנכדים, מכוניות המוסטנג היפות, הנופים היפים שאתה משתף איתנו, העשייה למען הקהילה שבאה לידי ביטוי בפורום שאתה מנהל וכו'.

http://www.youtube.com/watch?v=_03w2ARCgps

ממש אין קשר

עוד לפני שפקדו אותי אסונות במעגל המשפחתי הכי קרוב (לא רק אשתי...) הדרתי את עצמי משם בגלל שהפרידו את אשתי ובנותיי ממני במקום שבו אני אמור להרגיש התעלות בקשר ביני ובין אלוהיי...

מילות המפתח בהודעה שלך הן בעיני 'אמור' -

ו'אלוהיי'.

אמור - ע''י מי?

אבל אלוהיך - למושג הזה אני מתחבר בקלות.

אני אוהב את בית הכסת - ומקומות תפילה בכלל, של כל דת - מהרבה סיבות, אבל אני לא מרגיש שם קרוב יותר לאלוהים מאשר במגרש החניה של בית הכנסת או בחצר הבית שלי או בחדר העבודה בו אני נמצא כרגע.

poseidon111

Active member
מה שלא הגיוני בעיני הוא לא ש"עזבת את אלוהים "

אלא הסיבה.
אתה טוען שזה קרה בגלל שלקח ממך יותר מידי.
האם באמת הוא לקח?
כדי לענות בחיוב עליך להאמין שאכן כך הוא הדבר וזה ביכולתו.
אם אתה מאמין בכך (באלוהים כפי שציינת), איך זה מסתדר עם העובדה
שאינך רוצה לשמוע ממנו יותר?
אם לקח יותר מידי ממך, והתאכזר אליך, האם הוא שווה להאמין בו?
הדיסוננס הזה לא ברור לי.

אתה לא יכול לכעוס על משהו

שאתה לא חושב שקיים..נכון?
אני מאמין שהוא קיים אבל לא מאמין בו יותר...

poseidon111

Active member
זה הגיוני, ואני מבין עכשיו שזה היה ענין של

ניסוח מבחינתך שהטעה אותי.
כתבת "אני מאמין באלוהים", שמשמעה הוא האמונה.
לו כתבת אני מאמין "בקיום" אלוהים, המשמעות היתה פיסית בלבד.

נדמה לי שההבחנה היא בין אמונה באלוהים

לעבודת האלוהים. ההבחנה הזו לא ייחודית רק ליהדות ולא מדברת רק על אלוהים. גם בנצרות מקובלת השאלה "האם אתה מתכחש לשטן ולכל פועליו", שמשמעה - משמעות האמונה בקיומו היא לא בהכרח עבודתו.

יש אנשים שמאמינים בקיום האלוהים אבל לא מקיימים מה שנחשב לעבודת האל.

poseidon111

Active member
ההבחנה היא בין האמונה בקיומו לבין האמונה בו.

להאמין במשהו יוצא מנקודת הנחה שהוא קיים, אך לא רק זאת.
אמונה היא להאמין ב'... לאו דווקא להאמין ש'.
הוא כתב מאמין באלוהים, וזה המקור לבילבול.
כנ'ל הדוגמא בעניין השטן.
מאמין שהוא קיים אך לא מאמין בו.

Aronsona

New member
אני מאד אמביוולנטי בנושא

סביר לי מאד שיש כוח עליון שיש לו השפעה על הקורה לנו.
הבעיה שלי מתחילה אם אילו אשר קוראים לעצמם שליחיו, לפחות חלק הרעשני שבהם. והם מרחיקים אותי ממנו.

אני מאמינה שהיה פה פעם אלוהים

אני מקבלת את התאוריה של סטיבן הוקינג אשר לדעתו,
היה כאן פעם אלוהים, ברא מה שברא, עשה מה שעשה, לטוב ולרע,
ובשלב מסויים נטש אותנו ואת העולם שברא.
אני מניחה שאלוהים, או מה שנקרא בפינו אלוהים, לא לקח בחשבון שבשמו ומטעמו כביכול, ייעשו הפשעים הכי גדולים באנושות.
אני מאמינה שיש אלוהים. הוא לא נמצא כאן עכשיו. יעידו על כך כל מה שקורה בעולם השלישי, הרעב, המלחמות, האסונות,
לא לזה התכוון אלוהים. אלוהים מזמן עבר כנראה לכוכב אחר והשאיר אותנו עם תורתו בבחינת 'תסתדרו לבד'.

אז ככה

אני שמעתי את הוקינג בראיון שנעשה אתו. ראיון אישי. את כל מה שהוא אומר על היקום אני יודעת.
בראיון האישי הוא נשאל על אלוהים ותשובתו הייתה שכנראה היה אלוהים או יותר נכון, הוא מאמין שהיה אלוהים אשר מתישהו נטש אותנו. את זה שמעתי במו אוזניי בראיון.
עכשיו, יכול להיות שהוא התלוצץ למרות שהוא לא נשמע לי ציני באותו הרגע, וגם אם נניח שהוא התלוצץ, אני מקבלת את הגירסא הזאת על קיומו של אלוהים על פני כל הגרסאות שאני מכירה.
איכשלאיהיה אני לא מאמינה שיש חוק פיזיקלי כלשהו שיכול לסתור את קיומו של אלוהים או את קיומו בעבר.

dibablas

New member
מה שמוביל לנקודה נוספת

כשאומרים אמונה באלוהים לאיזה "אלוהים" מתכוונים.
יש אנשים שמאמינים באל שלא מתערב, יש כאלה שמאמינים באל כללי ולא מתעסקים בהאם הוא מתערב במציאות או לא, יש כאלה שמאמינים באל של היהדות וכאלה שבאל של הנצרות או האיסלאם וגם אם הטענה שלכאורה זה אותו אל זה לא מדויק כי כל דת מאמינה שהאל נתן את בשורתו ומשימותיו לנציגים אחרים.
יש כאלה שמאמינים שהאל הוא משהו רוחני ויש כאלה שחושבים שהכל נקבע על ידו...
אני מניח שגם אם הוקינג מאמין בכך שהיה אלוהים אותו אלוהים שהוקינג תיאר אותו שונה לחלוטין מהאלוהים של החרדים שגרים בבני ברק, במאה שערים או בברוקלין למשל...

פתחתי עכשיו את הקישור

והסרטון הקצר בעצם לא שולל את מה שאמרתי.
הוא לא שולל את קיומו של אלוהים, הוא חושב שאלוהים מיותר כי היקום יכול היה להיווצר מעצמו בבחינת יש מאין אבל אין לו שום דרך להוכיח שלא הייתה יד אלוהים בדבר.
את מה שאני שמעתי אומר, זה היה כשהוא ביקר בארץ. אני לא זוכרת לפני כמה זמן זה היה.

poseidon111

Active member
יש הבדל ענק בין אי שלילה לבין אמירה כפי

שאת כתבת. זה שאיני שולל קיום חייזרים אומר שאני מאמין שהם קיימים?
העובדה שאיני יכול לשלול שאטלנטיס היתה קיימת, אומר שאני בטוח שהיא קיימת?
הרי הוא אומר במפורש:
"בספרו החדש "התוכנית הגדולה", טוען הפיסיקאי הנודע כי אלוהים לא ברא את העולם, ואף לא גרם למפץ הגדול."
וזה בסתירה מוחלטת למה שכתבת למעלה.

דרך אגב, יתכן שבילבלת את הוקינג בלייבוביץ'?

למעלה