ערב / לילה טוב

דליילה1

New member
ערב / לילה טוב ../images/Emo13.gif

ראיתי כאן מספר פעמים מתכון לעוף עם אורז בתנור, נדמה לי של פירגה או של ניקי ב. לצערי לא שמרתי
ניסיתי לחפש אבל יש לי בעיה בפונקציה של החיפוש (רושם שמצא תוצאות אבל לא מראה אותן
אשמח אם תוכלו לצרף לי את המתכון, אני מאוד רוצה להכין למחר.
מראש על העזרה

ניקי ב

New member
עוף עם אורז בתנור

עוף עם אורז בתנור- ניקי ב זה כל כך טעים... מצרכים: 2 בטטות חתוכות לעיגולים 2 בצלים חתוכים לפרוסות חבילת פטריות פרוסות חלקי עוף 3/4 כוס מים מצרכים לאורז: כוס אורז 1.5 כוס מים 2 גזרים מגוררים חציל קלוף וחתוך לקוביות בצל בינוני קצוץ קופסת רסק עגבניות כפית פפריקה מתוקה סוכר א. מרק מל"פ תבלינים לעוף: שמן זית 2 כפיות פפריקה שום כתוש כמון א. מרק מל"פ הכנה: 1.להשרות את העוף כחצי שעה בתבלינים 2.לטגן את הבצל, להוסיף את החציל, לטגן כ 5 - 10 דקות להוסיף גזר, לטגן כ 2 דקות, להוסיף את האורז, מים , רסק, תבלינים. להביא לרתיחה ולהנמיך את האש, לכסות. אחרי 10 דקות להוריד מהאש. 3.לטגן את הבצל והפטריות 4.בתבנית מרופדת בנייר אפיה, לסדר את פרוסות הבטטה. 5.את תערובת האורז לפזר מעל הבטטה. את הבצל והפטריות לפזר מעל. 6.לסדר מעל את חלקי העוף 7.להוסיף לתבנית 3/4 כוס מים , לכסות. 8.להכניס לתנור שחומם בחום בינוני, בסביבות שעה. אח"כ להוריד את הכיסוי ולהמשיך לאפות עד שהעוף מקבל צבע יפה. בתאבון

pirge

New member
ארוחה שלמה בתנור עוף אורז וירקות

תפו"א,אורז,ירקות (ארוחה שלמה בתנור) מקור:פירגה המלצה להנאה. התבשיל כולו בחוש וללא טיגונים. התוצאה מכובדת מאד. טעים ברמות. בתבנית פיירקס גדולה ועמוקה להכין את הרוטב לעוף ולירקות: שיניים מראש שום מקולף , 4\1 כוס שמן זית ,3 כפות גריל עוף או 3 כפות פפריקה מתוקה, 2 כפות דבש או סילאן, פפריקה חריפה, כף רוטב סויה ,כף רוטב צ'ילי,כמון, 2 כפות אבקת מרק בצל או פטריות . מלח, פלפל שחור. לערבב. להכניס לרוטב: 4 תפוחי אדמה מקולפים חתוכים לפרוסות דקות, גזר מקולף חתוך לעיגולים, בצל גדול חתוך לעיגולים, כ-300 גרם פטריות חצויות. להכניס גם כ-8 חלקי העוף. לעשות מסג' לירקות ולעוף ולעטוף אותם ברוטב. להשאיר בתבנית ללא כיסוי כשעה. להוציא את העוף לצלחת. ליישר את הירקות בתבנית. לפזר מעליהם באופן שווה-כוס וחצי אורז (לפני הבישול)שבושל בהרבה מים רותחים----10 דקות וסונן. להחזיר את חלקי העוף מעל לאורז לחתוך 2 בטטות מקולפות- לפלחים גדולים ולסדר מעל. אפשר להוסיף גם:......... פרוסות מתפוח עץ כמה משמשים ותמרים או שזיפים מגולענים מיובשים. בצל נוסף גדול פרוס – וכמה שיני שום קלופות מעל לכל לסדר כ-10 עגבניות שרי חצויות.......... לפזר עוד 2 כפות פפריקה מתוקה על כל התכולה. לצקת מהפינות לתוך התבנית 2\1 2 כוסות מים ר ו ת ח י ם מעורבבים עם כף מרק עוף לכסות בניר כסף—להדק ולאטום היטב בניר את התבנית--- ולאפות בחום 200 מעלות שעתיים. לבדוק שמוכן ורך.... ולהוריד את הניר. להמשיך לאפות ללא כיסוי כ-10 דקות ולהגיש. תהנו.

דליילה1

New member
יוווו, איזה מקסימות אתן!../images/Emo24.gif

לא ציפיתי לכזו תגובה מהירה, חשבתי שאצטרך להמתין בסבלנות לבוקר...
המון תודות, וסופ"ש נפלא וטעים

למעלה