ערב להקות צעירות

KoSeMeT

New member
ערב להקות צעירות

לפני כמה זמן רציתי לארגן ערב להקות צעירות בהיינקן הבימה קלאב. הערב לא יצא לפועל משום שלא היו לי להקות רציניות שיופיעו בערב הזה. כמובן שההופעות היו ללא תשלום ומיועדות ללהקות מתחילות ממש. כרגע אני מאווררת את התוכנית הזו. עכשיו אתם נכנסים לתמונה. איך אני מוצאת להקות שגם יהיו רציניות ובאמת יופיעו בערב הזה, או בכלל יגיעו לשלב של פגישה ביני לבינם? איך מיחצ"נים ערב כזה? בהבימה ביקשו ממני בזמנו שתהיה מינימום הזמנה, מה שייקר בהרבה את ההוצאה של הקהל בערב. (אם אני זוכרת נכון זה היה משהו כמו 25-30 ש"ח). אם מישהו יכול לכוון אותי, אני אשמח, כי בפעם האחרונה שניסיתי להתעסק עם הדברים האלו (בדמות מסיבת נשים) הפסדתי 7,500 שקל. עוד שאלה קטנה- האם אני צריכה מבחינה חוקית לבטח את הלהקות? או שהאולם אמור לעשות זאת בעצמו? (ולכל האמרגנים פה שמייצגים זמרות צעירות- זה אחלה מקום לצבור ליוצר קהל)

mistral

New member
אשמח לדבר איתך במייל

בגדול : היתרון של ערב להקות צעירות זה שהם כל כך מאושרים שיש להם הופעה שהם מביאים את כל העולם לראות בגדול מאוד : מוגבל מאוד לאזור גוש דן. בכל אופן לגבי להקות והרכבים צעירים שמחפשים במה, חיפשת בפורומים המתאימים של מוסיקה ישראלית? יש אינדקס מעולה של פורום מוסיקה ישראלית בוויאנט על כל מה שזז במוסיקה הישראלית בין היתר יש שם המון המון להקות צעירות. כמו כן בבמה חדשה תוכלי למצוא עשרות יוצרים. מה דעתך להעניק ערך מוסף מעבר ל"עוד ערב להקות צעירות" כדאי שגם מי שאין לו חברים בברזנה יוכל לבוא להיות קהל :) נניח הופעת סוגרת של אומן מוכר וכו'? בכל אופן אם תרצי עזרה את מוזמנת בכיף לפנות אלי במייל...

KoSeMeT

New member
בעיקרון, זה הכיוון

אבל חשבתי להתחיל בקטן- ערב להקות צעירות יכול להיות התחלה טובה. ניסיתי לחפש בבמה, אבל לא מצאתי שם להקות רציניות, או שאני לא ידעתי לשווק את הערב בצורה טובה. להערכתי יהיה קל להביא 200 איש לערב שכזה. (הערכתי נכונה?) ותכף אשלח אלייך מסר..

mistral

New member
עדיף במייל

אבל חשבתי היום בעבודה על הערב הזה שלך, יש לי שלושה-ארבעה הרכבים רציניים על הכוונת. וגם רעיון עם ט'אץ פרסומי. מחכה למייל ממך... בהצלחה מכל הלב

Flash Button

New member
כשאת אומרת ערב להקות צעירות

זאת אומרת שבערב אחד יופיעו כמה להקות? בכול מקרה, תגדירי מזאת אומרת להקה רצינית.

KoSeMeT

New member
כן

התכנון היה שיופיעו 4 להקות ולכל להקה יהיו 20 דקות בממוצע. התכנון המקורי היה שילוב של הקראת יצירות ולהקות צעירות- כאשר אחרי כל יוצר או שניים שמקריאים עולה להקה. אבל אז חשבתי שזה יהיה יותר כמו ערב לזכרו של.. והורדתי את ההקראות מהסיפור. להקה רצינית זו להקה שגם תפגש איתי אחרי השיחה הראשונית בטלפון והשמעה של השירים. בקטע הזה אני עדיין לא יודעת אם כדאי לחתום על חוזה איתם, או להסתמך על מילה. אפילו סתם חוזה פשוט, שיחייב אותם להופיע בערב כדי שאני לא אתקע פתאום בלי להקה כשהקהל כבר שם..

Flash Button

New member
אני מבין אותך

אבל לדעתי בתור אחד שעובד עם להקה, היא תרצה קצת יותר מעשרים דקות..כלומר, חצי שעה כל להקה - זה סבבה ביותר.. מהכרות עם במה - יש שם הרבה להקות רציניות שישמחו. את יכולה גם לדבר איתי בעיניין ואני אשמח לעזור [אייסיקיו - 232959079] בנוגע לחוזים - זו באמת קצת בעיה. רק עם הכרות קרובה יותר עם להקה מסויימת תוכלי לדעת אם הם רציניים או לא, אם הם יבריזו או לא. לדעתי רואים זאת מייד על האנשים..תעשי איתם הכרות קצת יותר עמוקה, ותביני לבד עם מי את בעסק. עוד משהו שידרבן המון להקות צעירות להופיע זה הקטע של לחמם להקה מוכרת או זמר\אמן מוכר. תחשבי על זה, וזה יכול להיות ממש טוב.

Flash Button

New member
תיקון**

לדעתי -לא- רואים זאת מייד על האנשים..תעשי איתם הכרות קצת יותר עמוקה, ותביני עם מי את בעסק.

Flash Button

New member
בנוגע ליחצנות

פרסום של המקום..אם זה אפשרי והרבה הרבה יחצנים צעירים..נוער מביא נוער, ככה זה לרוב. שוב - הופעה של להקה מוכרת ולפניה חימום של להקה צעירה, גם ימשוך המון קהל.

KoSeMeT

New member
הופעה של להקה מוכרת

בד"כ עולה כסף, שאין לי לשלם אותו.. בגלל זה אני מתחילה רק מערב להקות נחמד שכזה. ואם חצי שעה כל להקה- זה אומר 2 להקות בשעה. משתלם? עשרים דקות ללהקה זה אומר 4-5 שירים בממוצע... ויותר משעה לא כדאי לעשות את הערב הזה, פשוט כי הקהל כבר יאבד עניין באיזשהו שלב.. כשאני אצבור עוד קצת ניסון, ידע וכסף בהחלט אלך לכיוון של הופעות של להקות מוכרות יותר ובשלב מתקדם יותר אולי גם ניהול להקה כזאת. אבל בנתיים הכיוון הוא להתחיל בקטן ולהתחיל לצבור שם ונסיון. ומההדברות שלי עם להקות הן נשמעו לי 'טוב, נראה אם יסתדר אז נופיע'. שוב, אולי לא דיברתי עם הלהקות הנכונות, או שלא הצגתי את הערב בצורה הנכונה.

Flash Button

New member
אוקיי

אז קודם כול 20 דקות זה לא ארבעה שירים בממוצע..קחי בחשבון קצת דיבורים, החלפת הלהקות, וכו'..שתי להקות בשעה של ערב - לדעתי זה מצויין. תבחרי 2 להקות רציניות, שמוכנות להשקיע, ולא כאלו שאומרות "אם נסתדר נופיע..." מי שלא רציני, שלא יעשה פוזה. הצגת הערב - תציגי אותו בתור ערב שהולך לתת להן [ללהקות] קצת הרבה פרסום, ותעמדי בזה - כלומר, תגרמי לקהל גדול להגיע, לפחות קהל שיכסה את רוב האולם ימשוך הרבה להקות להופיע אצלך, כי ככה הם יצברו קהל ושם. תני בפרסום, תמשכי בחוטים הנכונים..לדעתי זה יילך מקסים. פני אליי באייסיקיו אם את רוצה 232959079

ray9

New member
מצטערת להעכיר טיפה את האווירה,

אבל יש אינספור "פרוייקטים" כאלו,רובם ממומנים ומגובים ע"י גופים גדולים כאלו ואחרים, אם רוצים לעשות דבר כזה ושזה גם יהיה ריווחי צריך להיות כאן איזשהו ערך מוסף.... מעבר לזה צריך לחשוב על מה המטרה שלך כי אני לא כל כך הצלחתי להבין? המטרה היא רווח? כי אז יש לך המון על מה לחשוב, יש לך נאמר שעה ושתי להקות נכון? צריך לחשוב על העלויות מול ההכנסות הפוטנציאליות כי מחיר הכרטיס בערב מסוג שכזה הוא מוגבל! מה גם שהיום יש כל ערב לפחות שלוש הופעות של אמנים מוכרים באזור תל אביב במחירים שהם על גבול המגוחכים...מעבר לזה הרי תרצי להזמין לערב הזה כל מיני הוז אנד הוזים, הלהקות ירצו להזמין חברים ומשפחות, כמה מקום נטו באמת ישאר לך לקהל משלם באולם? ועוד כל מיני חישובים כאלו...בנוסף כמובן יש שכר אולם, הוצאות פרסום, וכו'. או אולי המטרה היא לתפוס מתוך הערב הזה להקה אחת ולנהל אותה ומזה לעשות רווח? ואז כל המערך שלך משתנה... סליחה אם אני אומרת דברים שאולי לא הכי נעים לשמוע אבל חשוב לקחת הכל בחשבון לפני היציאה לדרך... בכל מקרה אני כן מאחלת המון הצלחה לפרוייקט....

למעלה