ערב יום כיפור היום..

ערב יום כיפור היום..

ולכן חשבתי שזה יהיה ממש מעניין קודם כל שכל אחד יגיד אם הוא צם מאיזה גיל ולמה הוא צם? ודבר שני משהו שאתם עושים בדרכ ביום כיפור, או שנעשה בעיר שאתם גרים בה (אם אתם עושים משהו בקן ליום כיפור אז בטח ובטח שספרו על זה!!!) ודבר אחרון, על מה הייתם רוצים שיסלחו לכם וממי הייתם רוצים לבקש סליחה לקראת היום הזה? ככה אנחנו נכיר אחד את השני טוב יותר =] אני יודעת שאתם בטח תענו רק בצאת יום כיפור או ביום ראשון.. אבל זה עדיין בסדר גמור! אז שיהיה לכולנו צום קל וגמר חתימה טובה!!!!

אז אני...

אני צמה כל שנה מאז גיל צמתי בגל 13,14,15,16 והשנה אני לא צמה... בד"כ אני משחקת מונופול עם חברות,ומסתובבת בעיר עד מאוחר כדי לקום למחרת מאוחר. אין משהו יותר מידי מעניין בחולון... ממ..ממי אני מבקשת סליחה..ממ..ניראלי אני ארשום שמות. מאבא, ממשה, מסבתא עדינה ומסבתא רחל, מסבא משה, מהקומונרים לשעבר, צליל, שקד ועדי[!!], מהקומונריות החדשות [כי בטוח כבר הספקתי לפגוע בהן בלי לדעת] עדי מיטל ואורית אממ..מגילי החברה הכי טובה שלי שפגעתי בה הרבה במהלך השנה. מחן, מנירית, מנעה, ממ..מכל הקן המדהים שלי. מהי"בניקיות לשעבר הכי חמודות בעולם קסה פנטה ועדי... מכל האנשים שאי פעם פגעתי בהם, מהמדריכים מכולם בקיצור!! אשכרה פעם ראשונה אמרתי את הסליחות ולא אמרתי "יש הרבה ואין לי כוח לרשום".. וזהו למי שצם שיהיה צום קל ומועיל וגמר חתימה טובה :) אוהבת אתכם! P:

ככה.

אני צמה מגיל 13 בערך. אבל אצלנו במשפחה זה די מובן מאליו..והשנה אני נוטה לכיוון של-לא לצום. אני אראה איך אני אתחיל את כיפור ואז נראה מה יהיה. בקן לא עושים דברים בכיפור, אבל בעיר..חח יוצאים לעיר.חיחי. סתם האמת תמיד היתי הולכת לעיר,נראה לי גם השנה אני אלך..לא שיש מה לעשות. פשוט הולכים לשם ופוגשים את כל העולם ואישתו. ובטח בבית נשחק טאקי
ומחר אני הולכת לסבא שלי,לשבור את יום כיפור שם:) וסליחה..ההמממ נראלי מכולם.אין לי כוח לפרט את כל האנשים בערך. תהנו בכיפור!

"איך עבר הצום?" "צום? שו צום?"

לא צמתי. יש לי מספיק כבוד עצמי בשביל לדעת מתי טעיתי ולהגיד סליחה. שתי חברות באו אליי, ראינו מלא סרטים אכלנו כמויות היה מצחיק. ["איפה האינטילגנציה שלך?!?!" "אין לי!!!!1"]

חזוז

New member
לגבי הצום

בפרק בו ה' מעביר לבני ישראל את יום כיפור, מטרתו והדרך לקיים אותו, לא נאמר במפורש לצום, זהו ציווי שהוסיפו כמה מאות שנים אחרי. כשנאמר "תענית" ה' לא התכוון בהכרח לצום.

AizoMe

New member
היי...

גם ככה לא ניראה לי פה מישו מכיר אותי חוץ מחן אבל עדיין... אני צמה מגיל 11 בערך...לא מתוך אמונה או משו אלה סתם מתוך זה אני מכבדת את כל שאר המשפחה שלי שכן מאמינה בזה וזה אותם שמחים ולי גם ככה לא אכפת אז למה לא?... בדרך כלל היום כיפור אצלינו כווולם הולכים לעיר, משם זה זז לפרח...אבל לי כמובן אין יותר מידי כח לזה אז אני מסתובבת קצת וחוץ מזה אני רואה את יום כיפור כיום מושלם לעשות מרטון של קריאה... וזה גם מה שאני עושה אמ... וזהו...

AizoMe

New member
אהה

נירית... מגניב, אני לא הבן אדם היחידי שלא משומריה שפה

מעייייייין תעשי לי ילדיייייייייייייים!../images/Emo99.gif

[זאת אלונה, ד"א
] בואנה אזור שפלה משתלט פה
מתוך ה3 דרורניקיות שכאן, רק אחת לא משומריה

עמרצ

New member
להרגיע!!

ואואו..גם אני פה! (לפעמים) וגם אני מאזור שפלה.. למרות שאני נוטה לא להכריז על זה בפומבי.

למעלה