ערב יום השואה

schlomitsmile

Member
מנהל
ערב יום השואה האפר בדמי עולה לי למח, לא ממש יכולה להתנסח עכשיו.
מרגישה צורך לכתוב----
זה התחיל בילדים ואנשים גרמנים: מפגרים, חולי נפש, אוטיסטים.
אנשים כמו קארל הקטן
http://www.aish.co.il/i/h/90527774.html

וככה זה עבד
http://www.youtube.com/watch?v=VwtfLGhDZyk

אחרי ש"התאמנו" עליהם, עברו אלינו...
http://www.youtube.com/watch?v=GLnxE9JVaJU

מי שרוצה, מוזמן להביא את הנר או הדמעה שלו...

randy1982

New member

אפר באיזשהו שלב בתיכון נתתי לעצמי פטור מיום השואה.
לא יכולתי לשאת את הבריסטולים השחורים ואת הנגינות הנוגות מהטייפ. לא יכולה לשאת אותם עד עכשיו.

חשבתי לעצמי שמכיוון שהייתי קרובה כלכך להיות אחת מעשרות מיליוני נכדים לא קיימים שלא מסתובבים כאן ביננו, אולי מגיע לי איזה פטור דחוק מבהיה בבריסטולים שחורים מתוך הטיעון שעצם הקיום שלי יוצא ידי חובת זיכרון, ומותר לי לעשות משהו אחר עם הזמן ועם העובדה המפתיעה של היותי קיימת כרגע.

מה שבאמת הייתי רוצה,
זה יום אחד בשנה שבו אוכל להסתכל על הילדים שלי
ברגעים האלה שבהם הם פתאום הכי חמודים, הכי מקסימים, הכי מושלמים, ברגעים שבהם אני מרגישה פתאום אושר אדיר על כך שהם קיימים,
ולהרגיש לפחות לשניה אחת שלמה רק את האושר הזה,

בלי שמיד תחליף אותו המחשבה - מה אם...

יום אחד בשנה שבו לא צריך לזכור את השואה, כי היא לא קיימת, גם לא אפשרית, גם לא תעלה על הדעת.
יום בלי אפר, ובלי המילים האלה שכתבתי.

arana1

New member
הזכרון הכי טוב זה לנסות לחיות כמו בני אדם
והנסיון הזה לא צריך להתקיים דווקא על הכחשה והשכחה אלא בדיוק על ההפך
אני גם באתי ממשפחה שאיבדה את כולם
אבל את כולם
אף אחד לא נשאר
לא דודים ולא סבים ולא בני דודים מדרגה שלישית או רביעית או עשירית
מצד אחד של המשפחה אין לי אף קרוב משפחה

השואה לא תעלה על הדעת ברגע שהזכרון יצא מהטכסים ויהפוך לקונקרטי
שזה אומר גם קידוש הזכות ליחס הולם למיעוטים ושונים

כל עוד את יהודיה (ואולי אם גם לא תהיי) לא תוכלי לשכוח.

איך לזכור? זה כבר עניין אישי. לא חייבים בטקסים, אבל חלק מהיהדות שלנו זה לזכור. אחד הציוויים הראשונים הוא 'זכור את אשר עשה לך עמלק'.

כמו שאמר יגאל אלון, עם שלא זוכר את עברו, עתידו לוט בערפל.

לכל עם יש היסטוריה שהוא לומד. אפילו אומה, כמו האמריקאים, שהם אוסף של פליטים מכל העולם, מתלכדת סביב הדגל וסביב ההיסטוריה שלה. כל ילד לומד את ההיסטוריה האמריקנית, שמות הנשיאים, ועוד.

העם שלנו הוא עם עתיק, עם היסטוריה עתיקה. רבים מהשנים הם שנים של רדיפות של היהודים, אירועים קשים ולא קלים.

ומצד שני, היית מעדיפה להיות מהצד שרדף אחרי אנשים? מהצד שרצח עמים?

אני חושבת שהאנושות כולה צריכה לזכור את השואה, כדי שדבר כזה לא יחזור.

אלותות

New member
אוי, שוב הקורבניות הזו באמת, מהצד שרצח? אה, לא רצחנו איש? אף פעם? מדינת ישראל היא טלית שכולה תכלת. בסדר. כל עוד נישאר בעמדת הקורבן לעולם לא נוכל להסתכל בביקורתיות על מעשינו.

dina199

New member
הגישה שלך משכנעת אותי שהעצרות צריכות להמשיך להתקיים

אלותות

New member
ייתקיימו, לאנשים כמוני זה לא ישנה מעולם לא דרכה כף רגלי במקומות של אבל ציבורי, פסטיבל המוות הזה מחליא אותי

dina199

New member
פסטיבל המוות הזה לא היה מתקיים, אם מישהו לא היה מחליט רשמית לתכנן את המוות הזה ולבצע אותו בצורת שיטתית (ומאוד מסודרת) במשך שנים. ושהם ביצעו אותו גם בזמן נסיגה כשהיה ברור שהם מפסידים במלחמה.

אלותות

New member
אם החברה הישראלית היתה לומדת מזה משהו ניחא. אבל מה לומדים מזה חוץ מלהתרפק על קרבנות העבר? מה לומדנו מזה, כחברה? לגרש אלפי דרום-סודאנים שברחו מרצח עם? למה לגרש? כי הם שחורים. כי הם לא יהודים. כי חלקם מוסלמים. אנו חברה גזענית, לא למדנו את הלקח, לא הפכנו לפחות גזענים. כל מה שעושה יום השואה זה לחזק ולתדלק את הלאומנות והגזענות היהודית, את מדיניות ההגירה הגזענית של ישראל. שיסלחו לי כל הצדקנים. תעמדו בחולצות לבנות בטקסים ותבכו. ונראה שמישהו מכם יצייץ כששר הפנים הבא יגרש מפה פליטים שחורים למות בארצם.

dina199

New member
אני הספקתי להתקל באנטישמיות, למרות שבאתי לארץ בגיל די צעיר.
אם אין לך שום סיבה 'מלהתרפק על קרבנות העבר' (שהם משפחה שלי של ואחרים , וש לי מזל גדול שאני , בעלי וילדים שלנו בכלל קיימים) , אז אין לי טעם להגיב אלייך יותר.

arana1

New member
בדיוק,מזל שיש פה ושם גם אנשים שפויים ומוסריים
עם ישראל לא מדכא וגוזל ורוצח ?,גם ילדים ונשים ? ולחינם ,בלי שום סיבה והצדקה מלבד גזענות מחליאה
ולא רק שאת הלקח האמיתי מהשואה לא מלמדים אלא שאוסרים על מחנכים ומורים לדבר עליו ומלמדים רק את הלקח הלא נכון כצידוק לזוועות ולשפטים שהעם הזה מחולל היום באחרים

גם היחס לאוטיסטים מראה שהעם הזה לא למד את הלקח מהשואה
אני זוכר שכשבאו כל מיני מבוגרים וסיפרו בבית ספר איך התעללו בהם ונידו אותם בילדות רק בגלל שהם היו יהודים אז קמתי ואמרתי שגם לי עושים בדיוק אותו הדבר רק בגלל שאני שונה
וכולם צחקו
כי זה הרי משהו אחר לגמרי

rm12346

New member
אני לא חושבת שיש מקום להזכיר את היחס לאוטיסטי כיום בישראל בהקשר כלשהו למה שהיה בשואה, הרי זה שונה לגמרי. יכול להיות שמנדים את האוטיסטים ולא נותנים להם את היחס הראוי להם אבל חלילה זה לא כתוצאה מגזענות אלא בורות לשמה. אנשים "רגילים" לא יודעים כמעט דבר וחצי דבר על אוטיזם ועל הקשת האוטיסטית. ואני יכולה להעיד על עצמי שלפני שבני אובחן על הספקטרום ידעתי תמיד שאוטיסט זה אחד שלא מדבר ומנותק מהמציאות ואין שום דרך להגיע אליו. לא היה לי מושג שמדובר בקשת רחבה של תפקודים ושכל אחד הוא מיוחד בפני עצמו ואין מקום להכללה בכל הקשור לאוטיזם כל אחד הוא שונה ומיוחד בפני עצמו. לצערי באמת שאין מספיק מודעות בחברה שלנו לגבי הקשת הרחבה הזו ואנשים חושבים שברגע שאדם הוגדר כאוטיסט אין טעם לנסות ולהתחבר אליו כי הוא ממילא לא יבין שום דבר. כמובן שזו טעות מצערת מאד אבל זו המציאות.
אני בהחלט מסכימה עם זה שבחברה שלנו עדיין יש בעיה קשה של סובלנות וסבלנות לשונה אבל זה נובע מחינוך בבית ושוב בגלל חוסר מודעות וידע.

arana1

New member
ואני בטוח שכן
כי זה לא שונה בכלל
גם גזענות מושתתת על בורות
וגם אנטישמיות
שמתבטאת גם כשיוך של מאפיינים שטניים לאחרים רק בגלל שהם אינם מובנים

ונמאס כבר נורא לשמוע שאין מקום להכללה בכל הקשור לאוטיזם
גם כי הרי עצם המונח אוטיזם מהווה הכללה וגם כי שונות רבה וקשת רחבה לא סותרת מהותית את היכולת ואפילו את הצורך להכליל
בדיוק להפך

וזה בכלל לא שייך לתפקוד
עצם מדידת האדם לפי תפקודו זה סוג נחות במיוחד של גזענות
התפישה שלפיה מי שלא מדבר כל הזמן עם כל אחד או לא יוצר קשר עין או לא אומר שלום ובוקר טוב הוא סוג של תת אדם או אדם לא תקין היא זהה לחלוטין לאנטישמיות
וגם לאנטישמיות ולגזענות נמצאו מי שידעו לגבות אותה רפואית ומדעית

ודווקא תפישה כמו שאת מציגה כאן שכאילו הבעייה היא שאנשים לא יודעים שיש גם אוטיסטים בתפקוד גבוה רק ממחישה את גודל הזוועה בהתייחסות למה שחורג מהמקובל
גם לאוטיסטים שלא מגיבים או מגיבים מעט מאוד יש חיבור מהותי ויפה ורגיש מאוד למציאות
לא פחות מזה של אנשים שמקשקשים כל הזמן ויוצרים מגע עם כל מה שזז
לפעמים אפילו הרבה יותר

אבל זה כל העניין שבגזענות,שאין בה את היכולת האמפטית לזהות שגם לחיים שונים משלך יש מודעות מהותית ועמוקה

אגב
הנאצים התחילו את העבודה בחיסול אוטיסטים
קודם חיסלו את החריגים
אחרי זה התפנו ליהודים ולצוענים ולהומוסקסואלים
ובסוף הם חיסלו פשוט את כל מה שזז
כולל גרמנים

rm12346

New member
אבל זה שאנשים לא מודעים למה זה הקשת האוטיסטית זה לא אומר שהם רוצים להשמיד אותם או לנדות אותם. זה ממש לא נכון מה שאתה רושם. גם לפני שידעתי מה זה אוטיזם זה לא אומר שחשבתי שצריך להעלים אותם מהעולם וזה משהו שהנאצים והגזענים כן רצו ורוצים לעשות. הם טענו שמי שלא שייך לגזע הארי הוא נחות ויש להשמיד אותו. פה המצב הוא שונה לגמרי. אנשים לא מודעים למה זה אוטיזם ולכן לא מנסים להתחבר או לשלב אותם בקהילה, אגב זו גם קצת הכללה כי יש המון אנשים שדווקא כן מכילים וכן סבלניים כלפי הסביבה שלהם. אני למשל אומנם לא ידעתי מהו אוטיזם בדיוק אבל אם הייתי מכירה מישהו שונה ממני מדעותיי (אגב יש לי המון חברים וחברות שונים ממני בהמון תחומים), לא הייתי מנדה אותו או חלילה צוחקת עליו ההפך הוא הנכון. אני הכי מקבלת בעולם את זה שכולנו שונים ומשונים אחד מהשני וזה ממש לא אומר שצריך לנדות או לא להתעלל.

arana1

New member
ברור שזה לא אומר אבל זה מה שקורה
שאנשים מנדים ומתעללים בשונה
גם מבוגרים
אולי בצורה יותר מתוחכמת וסמוייה אבל זה לא הופך אותה לפחות מזיקה ונוראה

וקבלה של אוטיסטים זה לא אומר דווקא לנסות להתחבר אליהם
למשל מבחינתי,הרבה מההיבטים של חוסר הקבלה מתבטאים כנסיונות להתחבר איתי בניגוד לרצוני,וגם זה נובע מבורות וחוסר רגישות,ואז כשאוטיסטים לא מגיבים על הנסיונות האלה אז מטילים עליהם סנקציות,גם כלכליות וגם אחרות,וגם כאן יש זהות מפחידה בין היחס ליהודים
או שמציירים אותם כמין שדים מוזרים ומסוכנים רק בגלל שהם אחרים
וגם כאן זה זהה לגמרי לאנטישמיות

אני בכלל לא רוצה להשתלב בקהילה דרך הקודים החברתיים המקובלים,שהכי עושים לי רע,רוצה שהחברה תדע לזהות ולקבל ולהכיל גם את הקודים החברתיים שלי,שלא פוגעים באף אחד,אבל למרות זאת מטפלים בנחרצות להכחדתם בשביל לשתול במקומם תבניות שלא תואמות לזהות האוטיסטית

זו טעות לחשוב שהלקח היחיד מהשואה זה שאסור לזרוק לתנורים שישה מיליון יהודים
הלקח הוא עקרוני וככזה נוגע גם לסובלנות כלפי אחרות וזרות

rm12346

New member
אני ממש לא מתכוונת להתווכח עם התחושות שלך ועם הרגשות שלך. זכותך להרגיש מנודה וזכותך לא לרצות להשתלב דרך הקודים החברתיים המקובלים. חשוב לי לדעת איך כן היית רוצה להשתלב? דרך איזה קודים? ומה היית רוצה שישתנה? אני שואלת כי אני באמת רוצה לדעת למה אתה כל כך כועס על החברה שלנו ומה גורם לך לתחושות כל כך שליליות?

arana1

New member
זה לא עניין של זכות אלא של מהות
זה פשוט עניין של זהות
בדיוק כמו שאנשים נורמטיבים לא בחרו בזהות כזאת וקיום כזה אלא הם פשוט נולדו כך

למה אני כועס ומה מפריע לי אני מנסה להסביר כאן מדי פעם דרך חלק מהתגובות
מה שלמדתי זה שלא רק שזה לא עניין פשוט להסביר תחושת שונה של קודים חברתיים ותקשורת
אלא שהסיכוי שאנשים יבינו את זה הוא די אפסי
ולכן אני ממעט לטרוח בכיוון ופשוט חי את החיים שלי

למעלה