אני כמובן אשכנזי ספקן ועשיתי כמצוותך ....
תראי מה מצאתי : ......
בחורות מרוקאיות (המדריך לעדות חלק א)
חלקכן יגידו שאני גזעני, חלקכן יגידו שאני אשכנזי, וכמו שהספקתי להכיר, חלקכן גם יעלבו מהפוסט הבא. אבל כל זה לא ישנה את העובדה שאני נוטה לתת משקל רב מההתרשמות שלי כלפי בחורה מסוימת, רק לפי מוצא העדה שלה, של האמא שלה, הסבתא שלה, הסבתא של הסבתא שלה, והכושלדודה של הסבתא שלה. מעבר לזאת, אני טוען שניתן לדעת המון על בחורה רק מעצם ידיעת המוצא שלה.
בד"כ אני יודע לזהות ולפגוע במכה ראשונה מאיזו עדה כל בחורה בתוך מספר שניות, רק על פי המראה החיצוני שלה, סגנון ההליכה ושפת הגוף שלה. במקרים מסוימים אני צריך גם לדבר איתה שתי דקות ולהקשיב לאוצר המילים שלה וטון הדיבור שלה. באופן כללי ובלתי משתחצן אני מחשיב את עצמי כמומחה לעדות. בארץ מעורבת תרבויות כמו שלנו אני חושב שכל גבר חייב לעבור לפחות מיני סמינר על מאפייני נשים לפי מוצאן.
אי לכך ובהתאם לזאת, ויחד עם זאת ולמרות הכל, ועם זאת ובלי ההתאם לכך ויחד עם הלמרות... בכל אופן, בכדי שתוכלו להתמודד ביתר בטחון וחסינות מול כל שיגעונות המנושים בישראל, החלטתי לחלוק אתכם הפעם ידע שצברתי ב-12 שנות ניסיון ועבודה מעורבת עם כמעט כל עדה אפשרית. עם חלק מהעדות שעליהן אכתוב כאן השתפשפתי יותר, ועם חלק פחות. כל מה שאכתוב כאן אלו מסקנות אישיות שלי.
נתחיל בסקירה רחבה על הבחורות המרוקאית שאותן אני מכיר יותר טוב מכולם.
המרוקאיות:
בנות שנולדו לבית מרוקאי גדלו לחינוך חם, אגרסיבי והחלטי, שבעתיד יוביל אותן להתפתח באופן קיצוני ושונה משאר החברה. כך שאת המרוקאיות ניתן בקלות לזהות ע"י כמה סממנים קבועים:
1. שתלטנות – לא ידעתם מה זאת דיקטטורה עד שלא יצאתם עם מרוקאית. היא תרצה להחליט בשבילכם על כל דבר, תהיה חייבת לקבוע לאן הולכים, מתי חוזרים ומה עושים, ולהיות שותפה לכל החלטה הכי קטנה שלכם. החל מאיזה מוסיקה נשמע באוטו ועד לצבע הקונדום שבו נשתמש. היא חייבת להשמיע ולכפות את הדעה שלה בכל הזדמנות.
פתרונות ל"אפקט השתלטנות" – פשוט להיות החלטיים ונחרצים. תנו לה להחליט את ההחלטות שגם ככה לא מעניינות אתכם (כדי שהיא תרגיש שגם לה יש מילה ולרכך לה את האגו...), ותעמדו על שלכם בדברים המשמעותיים.
כלל ברזל כאן הוא שאסור להיות גמיש ולהפגין חולשה או ותרנות. ברגע שתהיו נקניקים היא תאכל אתכם חיים.
2. אמינות – עד כמה שרמת האמינות של בחורות בארץ נמוכה, זה כלום לעומת המרוקאיות. מרוקאיות הן שקרניות ובוגדניות מלידה. הן לא עושות את זה בכוונה, זה יוצא להן באופן טבעי. האמא הרומנייה של החבר הרומני שלי תספר לכם שכמעט ולא קיים דבר כזה מרוקאית נשואה יותר מכמה שנים. מרוקאיות כמעט תמיד מתגרשות. תמיד יש איתן מריבות, בגידות, סיפורים ובלגנים. אחוז הגירושין של המרוקאיות הוא מהגבוהים בעדות.
פתרונות ל"אפקט האמינות" – פשוט מאד קחו לעצמכם כלל ברזל: לזיין מותר, להתחתן אסור.
3. חמימות וחברותיות – מרוקאיות נורא פתוחות וחברותיות. צוחקות בקלילות על כל דבר. הן עממיות, אין להן את הדיסטנס של האשכנזיות ולא צריך לדבר איתן בשפה גבוהה של תרבות ונימוסים. אתה יכול תוך עשרים שניות להיות "חבר שלהן" ולהרגיש שאתה מכיר אותן כבר כמה שנים. זאת תכונה אגב, שמגיעה מהגברים המרוקאים.
4. המטבח המרוקאי - מרוקאיות ידועות כמארחות חמות ודואגות. תמיד חשוב להן שתרגישו בבית. מרגע שתכנסו בדלת הן יציעו לכם את כל המטבח. לשתות, לאכול, להתקלח... (משה רבנו היה מרוקאי?!)
המטבח המרוקאי הוא יתרון בפני עצמו. הבשלניות הטובות ביותר הן המרוקאיות.
אבל אל תתלהבו יותר מדיי, כי בדיוק לצידו של יתרון זה עומד לו החיסרון – הם יארחו אתכם, יאכילו אתכם, יקלחו אתכם והכל, ובאותה הזדמנות ירגישו שדווקא בגלל זה הם קנו אתכם ואתם שלהם, והנה הן שולטות עליכם עוד הפעם...
5. המראה החיצוני של המרוקאיות – המרוקאיות הן ההגדרה הכי מדויקת לכוסיות. הן לא חמודות ולא מתוקות. הן כוסיות בטירוף. יש להן את הלוק המתגרה שבה לך ישר לזיין להן ת'צורה. תשלבו את זה עם החיסרון של הערסיות והשתלטנות ותגיעו למסקנה הבאה: מרוקאיות דורשות זין עצבני. פשוט ולעניין. לסתום להן את הפה באיזה זין וזהו, סוף סיפור. אח"כ אפשר לזרוק אותן לים ולחסוך צרות והוצאות.
טיפ על מרוקאיות: אם אתה יוצא עם מרוקאית, יש להימנע מוויכוחים והתקטשיות מיותרות, ועם זאת חובה להציב גבולות ברורים ועליהם לא להתפשר מההתחלה. בכל מקרה, תעשה טוב לאמא שלך ואל תתחתן איתה
מילה לסיכום: הפוסט אומנם נכתב כהכללה גסה מנסיוני העשיר עם התרבות הרבגונית, וניתן בקלות לומר שהכללות לא פוגעות ב-100% וזה נכון. אך אני בטוח שאם תבדקו את הדברים הנ"ל תגלו שפגעתי במקרה הגרוע ב-90%.
טוב... הכנתי כבר גם את הפרופיל של הרוסיות והתימניות... אבל נהיה כאן ארוך, אז נשמור אתכן לפוסט הבא