ערב יום הזכרון:

snift

New member
הסיכוי של אדם דתי להתקל בשולחן

מסעדה ברחוב בערב תשעה באב גדול בהרבה מהסיכוי של חילוני לעבור ברחוב במאה שערים. תראה איפה היו המהומות לפני שתקפוץ. העניין הוא שלרוב עיתונאים מחפשים את הרחוב החרדי בימים כאלה. כבר כמה שנים שכתבים טורחים ללכת בצפירה לרחובות חרדיים בירושליים ובני ברק כדי לצלם חרדים שלא עומדים בצפירה. דרך אגב, מה עושה הצלם בצפירה?

בויקיפדיה כתוב כך:

"כיכר השבת היא צומת מפורסם במרכז ירושלים סמוך לשכונת מאה שערים" אני לא ירושלמי אבל מההגדרה הזאת אני מבין שמכוניות של חילוניים כן עושות שימוש בצומת הזה כדי לעבור מנקודה A לנקודה B. האם אתה מציע להם לעקוף וליסוע עוד 10 דקות רק בגלל שחוליגנים חרדים גרים בסמוך?! העניין מאוד פשוט אם מדובר היה בשכונה סגורה לאוכלוסייה החרדית אין לי בעיה שהמתפרעים יעשו מה שהם רוצים אבל לא בצומת מרכזית המשמשת גם חילונים ציוניים. אני בטח לא בעד הצילום מגמתי נגד החרדים שבטח לא עוזר כנגד הדעות הקדומות אבל כאמור אני גם מצפה מכל אחד מאיתנו לגלות רגישות לימים שחשובים לכלל הציבור הישראלי אם זה ימי זכרון מחד ואם זה יום הכיפורים או תשעה באב מאידך על פי הכלל של פשוט לא להפריע לאחרים כמו שפירטתי בהודעות הקודמות.

vinney

Well-known member
רואים שאתה לא ירושלמי

ירושלמי לא נכנס לכיכר השבת אלא אם כן הוא ממש ממש חייב. בשביל חילוניים השקיעו בכביש עוקף כל השכונות החרדיות (רחוב בר אילן), וכשהחרדים סגרו אותו גם, השקיעו בעוד כביש עוקף כל השכונת החרדיות (כביש בגין, שבינתיים החרדים עוד לא השתלטו עליו). כמובן שאחרי זה לבוא ולהגיד "חילוניים לא נכנסים למאה שערים" זאת צביעות לשמה, אבל זה כבר לא משנה.

בוא נלך לפי ההגדרה שהבאתי

אם כתוב שהכיכר הזאת סמוכה למאה שערים אני מבין מזה שהיא לא עוברת בתוך מאה שערים אלא ליד. עכשיו אולי בעינייך זה תקין לקחת את כספי משלם המיסים בירושלים ולסלול כבישים עוקפים לכביש שממילא לא עובר בתוך השכונה עצמה אבל בעיני זה לחלוטין לא תקין!!! אני חוזר ומדגיש: כל מה שקורה בתוך מאה שערים או כל שכונה חרדית אחרת הוא עניינם של הגרים שם בלבד ואם נוצר מצב שחילוני חייב לעבור דווקא בתוך השכונה אז יש הצדקה לסלול כביש שיעקוף את הצורך הזה אבל אם כיכר כמו כיכר השבת נמצאת רק בסמוך ולא ממש בתוך השכונה אין כל הצדקה לכביש עוקף. אני אתן לך דוגמא דווקא מאזור המרכז כי אותו אני מכיר הרבה יותר טוב. הנה למשל כביש ז'בוטינסקי הוא ציר תנועה מרכזי בגוש דן אשר חלק ממנו בערך מהקטע של מצות "אביב" ועד מכון "מור" עובר בפירוש בתוך העיר בני-ברק. ובכל זאת לא יעלה על הדעת של אף חרדי להתפרע שם או לחסום את הכביש הזה בשבת כי ברור לכל שהרוצה ליסוע לרמת-גן או לתל-אביב חייב לעבור דרך כביש ז'בוטינסקי אלא אם הוא רוצה לעשות עיקוף של החיים וזה כמובן לא יעלה על הדעת. מטבע הדברים אין כל סיבה שנהג שעובר בכביש ז'בוטיסקי בשבת ירצה לפנות דווקא לרחוב רבי עקיבא ולכן אך טבעי שרחוב זה והרחובות הסמוכים לו כן יהיה סגורים אבל בטח לא ז'בוטיסקי עצמו. כך זה היה תמיד ולא יעלה על הדעת שזה יהיה אחרת. אין סיבה שבירושלים ילכו בגישה של היכנעות תמידית לשגעונות של החרדים שחוסמים שם כל פעם כביש אחר ולכן מה שקורה עם כיכר השבת או עם כביש בר-אילן לא מקובל עליי. מצד שני די ברור לצערי לכולנו שהעיר הזאת הולכת ומתחרדת מרגע לרגע והכל תודה לאולמרט ומחליפו הנאמן בעירייה ולא פלא שחילוניים כל הזמן בורחים ממנה. בפסח האחרון טיילתי בירושלים ביום שישי עם הבנות שלי ובשעות אחה"צ תקף אותנו רעב קל. אני יכול להגיד לך שהסתובבתי עם האוטו כמו סהרורי ברחובות ירושלים אבל לא מצאתי אף מסעדה אחת או מקום נורמלי פתוח שאפשר לאכול בו משהו. אז אתה יכול להגיד שלא ידעתי איפה לחפש אבל בעיני המצב הזה שעיר הבירה החשובה שבערי ישראל נראית ביום שישי ב4 אחה"צ כמו עיר רפאים היא אבסורד שאין כדוגמתו. בתל-אביב זה לא היה קורה! ובשום עיר מרכזית בחו"ל דבר כזה לא היה עולה על הדעת! רק אצלנו!!! אם זו לא כפייה דתית אני לא יודע מה כן!

vinney

Well-known member
לא אמרתי שזה תקין

לסלול כבישים עוקפים, ואני מכיר גם את כביש ז'אבוטינסקי. הכביש עובר אומנם בבני ברק, אבל מצידו הצפוני יש את השכונה פרדס כץ - השכונה החילונית של בני ברק. ברחוב רבי עקיבא, כנראה שלא תסע בשבת. לגבי כיכר השבת, היא נמצאת בתוך שכונת מאה שערים (גם רחוב מאה שערים וגם רחוב מלכי ישראל נחשבים לחלק מהשכונה), וגם הרחובות הסמוכים לה, נמצאים בתוך שכונות חרדיות. פעם היא הייתה על הדרך לצפון ירושלים, מאז הוקם כביש בר אילן, העיר אוחדה ואפשר לנסוע בדרך שכם, וגם יש עכשיו את כביש בגין החדש, ולכן ירושלמיים בד"כ לא נוסעים דרך השכונה יותר. זה לא בא להצדיק במאומה את החרדים, אם לא הבנת.

הלו להרגע מה קורה פה

מה ההכללות האלה ?? לפי הכתבה שמוצגת בראש השרשור מדובר בנטורי כרטא או איך שלא יקראו להם (אני ממש לא בטוחה שכתבתי את השם נכון אבל הבנתם למי התכוונתי) והם קומץ קטן וקיצוני מכלל החברה החרדית. ובטח לא להפוך את זה ללינץ שלם כלפי כול החרדים. קצת פיוס קצת שלום לא יזיק פה

vinney

Well-known member
אנחנו כבר גלשנו לגיאוגרפיה ירושלמית

לא לקחת קשה

טשאפק

New member
סניפט, יש הבדל קטן

והוא שחילונים אינם מתריסים כנגד תשעה באב, אלא בחלקם מתעלמים ממנו. כאן מדובר על התרסה כנגד יום הזיכרון. ההתפרעויות האלה נועדו למשוך תשומת לב, זה לא שהם סתם עסקו בענייניהם.

snift

New member
"התרסה" היא בעני המתבונן לא פחות

משהיא בכוונת המבצע. לחילוני באמת קשה להבין שכשהו יושב על המדרכה ואוכל במסעדה הוא פוגע במישהו, מבחינתו הוא עסוק בענייניו שלו וזהו. אבל כלפי החרדי שעובר שם בדרכו מבית כנסת הביתה, אחרי שהקריא בבכי את מגילת איכה זה לא מעניין. מה שהוא רואה זה את עצמו מתאבל על הדבר שמבחינתו הוא הכי חשוב לעם היהודי ומצד שני את החילוני יושב לו עם סנדוויץ מול הפרצוץ. אז כמו שאמרתי, אני בהחלט לא מצדיק את התפרעות החרדים, לדעתי המשטרה היתה צריכה להיכנס ולעצור אותם. אני בעד אפס סובלנות כלפי פשע. אך במקביל יש לי גם 0 סובלנות כלפי ההצטעצעות והתיפיפות של החילונים. ההתרסה אינה נחלת החרדים בלבד, פשוט כקבוצה של חילונים אתם מצליחים לראות רק את ההתרסה שלהם ולעולם לא את של עצמכם.

טשאפק

New member
דווקא התייחסתי לצד הכוונה

ולא לשאלה איך זה נתפס. חילוני (טיפוסי לפחות) שהולך למסעדה בתשעה באב, עושה זאת פשוט כי הוא מתעלם מהיום הזה, אם הוא בכלל מודע לתאריך העברי, ואין לו כל כוונה לפגוע. אני מסכים שזה יכול להיתפס כהתרסה. לעומת זאת, אותם חרדים שהתפרעו, מחו במכוון נגד יום הזיכרון. זה לא שהם מתפרעים מדי יום, ופשוט המשיכו במינהגם תוך התעלמות מיום הזיכרון. אני מסכים איתך שצריך לכבד יותר את תשעה באב, גם מתוך התחשבות בציבור הדתי, וגם מתוך כבוד למסורת. אישית אני לא צם אבל גם לא יוצא לבלות או אוכל בחוץ ביום זה.

אנדרי ז

New member
תפסיק, בחייך

גם חרדי שחוזר מבית כנסת בשבת ורואה חילוני בשבת יכול להחליט שזה פוגע בו. הרי כל דבר פוגע בהם, כולל חרדים מחצרות אחרות...

snift

New member
נכון, גם מסעדה שפתוחה לרחוב בשבת

פוגעת בהם. העובדה שלך הפגיעה הזו ניראת לא רלוונטית מעידה רק עליך, לא על החרדי. מדוע נראה לך סביר מאוד שבפגיעה שלך בו ניתן לזלזל ואילו הפגיע שלו בך היא חמורה? אתה, רוב האנושות, פשוט אגוצנטרי במידה רבה. כשאתה מבין משהו, קל לך להזדהות איתו. כשמישהו דומה לך, קל לך להזדהות עימו. כשמישהו שונה ממך, אתה משתדל שלא להבין אותו, כי אז יהיה לך קשה שלא להזדהות איתו. בשורה התחתונה - אתה צבוע ואתה יוצר לעצמך מצבים אצלך בראש כדי לא להרגיש כך.

אנדרי ז

New member
אני לא כופה עליו דברים

לא מנסה לשנות את אורח חייו, ובטח לא מבצע מעשי אלימות שהפכו לנורמה בקרב חלקיה הפרימיטיביים של החברה החרדית.

snift

New member
את אלו שהשתוללו ושרפו פחים יש לעצור

ולהעמיד לדין. זה לא הדיון - על זה אין מחלוקת. המחלוקת היא על ה"בעיה" שיש לציבור החילוני עם חוסר הכבוד של הציבור החרדי לימים כמו יום הזיכרון ויום העצמאות. כל שנה בימי הזיכרון שולחים כתבים וצלמים שמספרים לנו על חרדים שלא עומדים בצפירה (וכמובן שוכחים איך שהוא את אלפי האנשים בתל אביב שהצפירה לא ממש מזיזה אותם מהשגרה) ובכלל מתעלמים מהאבל. ה"בעיה" הזו היא צביעות, מאחר ולרוב הציבור החילוני אין שום כבוד לאבל של הציבור הדתי בימים כגון תשעה באב ובכלל לא מבין על מה המהומה.

אנדרי ז

New member
שלא יעמדו מצידי

אבל למה הם עוקרים דגלים ממכוניות בבני ברק? ולא, רובנו לא מזדהים עם תשעה באב ואני לא רואה שום בעיה עם זה. אף אחד לא מפריע להם בכל צום ואבל שהם מטילים על עצמם.

snift

New member
תלישת דגלים גם היא עבירה על החוק.

גם אני נתקלתי בזה כאשר תלשו את הדגלים הכתומים שהיו על המכונית של אימי במרכז הרצליה ואלו לא היו חרדים, ראיתי אותם בורחים עם הדגלים. עברינות היא עברינות, מה הקשר? אתה ממשיך להכניס דוגמאות ספציפיות ולא רלוונטיות גם כאשר נכתב במפורש שהן לא קשורות לדיון. אתה מודה ש"רובנו לא מזדהים עם תשעה באב ואני לא רואה שום בעיה עם זה" אך עדיין רואה בעיה כאשר אחרים לא מזדהים עם דברים שחשובים לך, יופי של "חיה ותן לחיות"..

אנדרי ז

New member
שלא יעמדו מצידי

אבל למה הם עוקרים דגלים ממכוניות בבני ברק? ולא, רובנו לא מזדהים עם תשעה באב ואני לא רואה שום בעיה עם זה. אף אחד לא מפריע להם בכל צום ואבל שהם מטילים על עצמם.

זה היה צפוי הם לא יודעים לכבד אחרים

החיילים שנופלים אינם חרדים מאחר שהם משתמטים מהצבא. לכן הם לא עומדים בצפירה לא ניתן להכריח אותם למרות הכעס עליהם. אולם לשרוף אשפה זאת הגזמה המשטרה הייתה צריכה לעצור אותם ולהענישם בחומרה

למעלה