ערב יום הזכרון:

דללה

New member
ערב יום הזכרון:

חרדים התפרעו והבעירו אשפה שוטרים שהוזעקו לכיכר השבת נדהמו לראות לובשי שחורים שמחללים את קדושת הזכרון, מבעירים אשפה ומתפרעים. איש לא נעצר אך במשטרה אומרים: אנו רואים את האירוע בחומרה רבה

אנדרי ז

New member
אני אשמור על איפוק

לכבוד יום הזיכרון... אבל את הידיעה הזאת בהחלט צריך לשמור.

דללה

New member
אין ספק. ../images/Emo46.gif

אבל למה יכולת לצפות מחבורת טיפשים כמוהם??? שיכבדו את הנופלים??? באמת אשרת, הגזמת
נבלות. זה מה שהם! חבורת חוליגנים טפילים שחיים על חשבון אחרים!

ביאטה

New member
ואני אספר לכם עוד סיפור ..

שהרתיח אותי מאוד !! הבעיה היא שאין על מה להוציא את הכעס פרט לפרסום בכל מקום. אתמול בבוקר, תלה אבי על רכבו שני דגלי ישראל משני צידי האוטו ובדאווה ארצ-ישראלית נסע איתו לעבודה בבני ברק. הוא עובד ברחוב ראשי חיצוני ואת הרכב חנה ברחוב אחד ליד. האוטו בלט בשיירת החנייה כי הדגלים התנפנפו יפה ברוח. פתאום אבי לא ראה יותר דגלים מתנפנפים מרכב. המחשבה הראשונה הייתה.... אתם יודעים. אבל - לא !! מה קרה ?! שברו את שני הדגלים עד היסוד (השאירו רק את התופסן על החלון) !! ואחר כך מדברים איתי על מיסים, והשכלה גבוהה. איך אני יכולה לשלם לנבלות האלה את קצבאות הילדים !?!?!?

אשרת

New member
../images/Emo46.gif

החוסר במינימום כבוד של המנוולים הללו (כן, הם מנוולים) משגע אותי לחלוטין. את הכסף שלנו הם יודעים לקחת מבלי לשאול שאלות , אבל מינימום של כבוד לנו וכלפי הנופלים אשר בנופלם ציוו לנו את החיים פה - הם לא מסוגלים.

אשרת,את נגררת להכללות וזה ממש

לא מכובד!!! הרי ברור לשנינו שאותם מתפרעים אינם מייצגים בהתנהגותם את כלל החרדים ואפילו לא את יחסם של החרדים כולם ליום הזכרון. ישנם אפילו חרדים שכן עומדים בצפירה ביום הזכרון ועם כל הכבוד לא כולם אנטי ישראליים וקיצוניים כמו נטורי קרתא. אני מסכים שהעסקנים והפוליטיקאים שמייצגים אותם הם באמת נבלות שיותר משהם מנסים להביא כסף לבוחרים אותם הם מייצגים הם בעיקר ובראש ובראשונה נוטלים כסף לעצמם ולמקורביהם כמובן על חשבון כולנו. אכן,את צודקת ויש לא מעט נבלות במגזר הזה אבל אם אנחנו מכלילים ומשתמשים במילה "הם" בצורה כה גורפת ופזיזה כפי שעשית בשרשור הזה (את וגם ביאטה) אנחנו רק משחקים לידיים שלהם ומוכיחים לכולם שאנחנו נבלות לא פחות מהם ובעיקר "אנטי חרדים" בצורה גורפת ואני בטוח שלא באמת היינו רוצים שזה מה שיחשבו על תומכי וחברי שינוי. הלא כן?! אנחנו צריכים מאוד להיזהר ולא להיגרר להפוך את המאבק הלגיטימי שלנו בכפייה הדתית למאבק כנגד האוכלוסייה החרדית בכלל.

אני התכוונתי למשפט:

"את הכסף שלנו הם יודעים לקחת מבלי לשאול שאלות..." אשר ממנו בהחלט עלול היה להשתמע שאת קובעת דעה על המגזר כולו(שהרי כולם שם לוקחים כסף). בכל מקרה טוב שהבהרת את הנקודה. אני בטוח שבניגוד לדעה הרווחת דווקא כאן בפורום שינוי הנטיה להכליל ולקבוע עמדה לגבי כלל החרדים הרבה פחות רווחת מאשר בצד השני שם מכלילים כל הזמן וממהרים לקבוע עלינו דיעה על סמך אדם או קבוצה וללא מחשבה מעמיקה.

איילת1974

New member
אני לא אשכח את ההודעה שפורסמה

בפורום שלהם (כאן בתפוז) ביום הזכרון שעבר: יתקיים היום טקס לכלבי צה"ל שמתו במהלך תפקידם". קישור להודעה לא אוכל להביא כי היא נמחקה ע"י הנהלת תפוז (לא הפורום, תפוז).

asafz8

New member
שיורידו את הכיפה שלהם!

בושה וחרפה. לא ראויים לייצג את הדת היהודית- והפעם הוכיחו זאת שוב. גועל נפש. ואחר כך לנו קוראים אנטישמים

snift

New member
בהתחלה חשבתי לא להגיב, אבל נמאס

לי. כמובן שאני מתנגד למעשים של החרדים לזלזול שלהם במה שחשוב לנו, אבל האם אנחנו יותר טובים? בכל שנה עולה הסיפור של תשעה באב ובכל שנה החילונים, בצדק, אומרים "תעזבו אותנו בשקט, אתם רוצים להתאבל - תתאבלו, אבל תעזבו אותי". האם הפגנה ו/או הופעה בשבת לא פוגעת ביום קדוש?

אין בכלל מה להשוות!

תראה אני לא אכנס איתך עכשיו לדיון מעמיק לגבי הגדרתה של ישראל כמדינה יהודית כדי שלא נפתח כאן שרשור כאורך הגלות אבל תסכים איתי שיש קצת הבדל בין התפרעות באמצע הרחוב לבין בילוי שקט במסעדה אליה אף אחד מכריח אף דתי להגיע. זאת בדיוק מהותה של המלחמה הלגיטימית בכפייה הדתית. כל עוד דברים נעשים בצנעה ברשות הפרט בהחלט יכול כל אדם לעשות מה בראש שלו אך ברשות הרבים כולנו צריכים לכבד את העובדה שאנחנו נמצאים במקום השיך לכולם וככזה עלינו לגלות התחשבות ברגשות כלל הציבור. בעיני זה נכון באותה מידה כשמדובר ביום הזכרון שהוא יום "קדוש" לציבור הציוני כולו ששכל את מיטב בניו במלחמות(והלוואי שגם החרדים היו יכולים להבין זאת אילו רק היו קצת יותר ציוניים בהשקפתם) ובאותה מידה כשמדובר ביום כמו יום הכיפורים שהוא יום קדוש לציבור הדתי אך גם לחילוניים רבים. באותה מידה שאני אישית מאוד מסתייג מלראות הורים שנותנים לילדיהם לרכב על אופניים דווקא ביום כיפור אני בהחלט מסתייג מהתפרעות של חרדים ביום כמו יום הזכרון או מכך שחרדים בוחרים לא לעמוד בצפירה לזכר הנופלים. מבחינתי שתי ההתנהגויות פסולות באותה מידה!

snift

New member
OK, אז אתה כמוני, גם אני

מסתייג מנסיעה באופניים ביום כיפור. כפי שכתבתי, אני בהחלט מתנגד לפעולות החרדיות, אך הצדקנות החילונית לא פחות גרוע. אני גם לא משווה את יום הזיכרון ליום כיפור, בכוונה הזכרתי את תשעה באב ובכוונה הזכרתי מסיבות והפגנות לצד ישיבה במסעדה. מטריד אותי לראות את ההשתלחות פה בחרדים, מאותם אנשים שכל שנה לקראת תשעה באב מדברים על כפיה וכו'.

אשרת

New member
כאשר תראה כזאת

כזאת התפרעות ושרפת פחים בתשעה באב על ידי החילונים במקום ציבורי -תשווה.

snift

New member
אני אשווה גם הפעם.

מה לעשות שמה שלך נראה בצורה מסויימת נראה לחרדי אחרת. כשעשו מסיבה ביערות הכרמל, התשובה של החילונים היתה - מה אכפת לכם, לא רוצים, אל תבואו. אותה תשובה ניתן להגיד על הרחוב החרדי - לא רוצים לראות אותם מתפרעים, אל תעברו שם.

יש הבדל בין יער לבין אמצע הרחוב

שים לב שאני הצגתי עקרון שאומר שברשות הפרט אדם יכול לעשות כראות עיניו אבל יער הכרמל אם זה מקום נידח שאדם מן היישוב לא אמור סתם כך להגיע אליו במקרה נחשב מבחינתי במובן זה רשות הפרט לכל דבר. לא כך הדבר לגבי רחוב בעיר אשר ברור שהוא מקום ציבורי פתוח לכל ובוודאי שכל פרובוקציה והתפרעות במקום כזה בו עוברים גם אנשים תמימים זה דבר פוגע ומאוד לא במקום. זה צריך תמיד להיות העקרון המנחה ביום הזכרון מצד אחד וכנ"ל כמובן בתשעה באב. כל עוד אתה עושה מה שבא לך במקום מוצנע פרטי ככל האפשר(נקרא לזה רשות הפרט במובן הרחב של המילה לדוגמא מקומות נידחים שמרבית האנשים לא אמורים להיות בהם) זה בסדר גמור. ברגע שאתה מתפרע ומפגין זלזול במקום שהוא במפורש ציבורי לכל דבר כאן יש לשים את הגבול. לכן מי שרוצה ללכת למסעדה בתשעה באב או לסרט שיילך כי זה לא מפריע לציבור הדתי והם לא חייבים ללכת גם כן אבל מי שרוצה דווקא ביום הזה לערוך את מצעד הגאווה בחוצות העיר ברור שהוא יצטרך לוותר. לכן אין לגזור גזירה שווה בין התפרעות החרדים שבפירוש כן הייתה במקום ציבורי לבין מסיבה במקום מוצנע ולצורך הדיון "פרטי" כמו יערות הכרמל (אלא אם תצליח לשכנע אותי שהציבור הדתי דווקא כן נוהג לערוך טיולים ליליים רבים ודווקא שם ודווקא בתשעה באב). ואתה גם לא יכול לומר לאנשים "אל תעברו שם" כפי שכתבת כי הרחוב הוא של כולם ועם כל הכבוד אני לא אמור ביום הזכרון לקבל מיפוי מרבני הקהילה באיזה רחוב יהיו התפרעויות ולפי זה לתכנן את מסלול ההליכה שלי.

snift

New member
אני חולק עליך.

אתה מנסה בכח למצוא שוני במקום שאינו קיים. בדיוק כפי שאתה לא מוכן לקבל תכתיבים לגבי הרחוב (ובצדק) כך לא ניתן לקבל תכתיבים לגבי היער. גם ישיבה במסעדה אינה בדיוק "רשות היחיד", למסעדות אלו יש חלונות ובהרבה מקרים הישיבה היא ברחוב ממש. כאשר אדם דתי חוזר מבית כנסת בתשעה באב ורואה את המסיבות שיש במועדונים ואת המוני עם ישראל בבתי קפה ומסעדות הוא מרגיש שמזלזלים באבל שלו, בדיוק כפי שאנחנו מרגישים כאשר החרדים מזלזלים באבל שלנו.

אתה קיצוני מדי

עם כל הכבוד לא ייתכן שכל דבר בחיים יבוא מתוך גישה של "יקוב הדין את ההר!" השיקול מהו רשות הרבים צריך להיות על פי ההגיון הסביר. כמו שההגיון הסביר מכתיב שאדם שומר מסורת מן השורה לא סתם כך יוצא לו באמצע הלילה לטייל ביער ועלול להיתקל פתאום במקרה באיזו מסיבה סוערת כך באותה מידה ההגיון מכתיב שמסעדות הפועלות בתשעה באב צריכות להיות פתוחות באזורי בילויים חילוניים ידועים וודאי לא ברחוב רבי עקיבא בבני-ברק. אם אדם דתי מתעקש לטייל לו ברגל בתשעה באב דווקא באזורי בילויים ומסעדות הומי אדם שלא יבוא בטענות שהמראות מפריעות לו. תסכים איתי שלרוב יש הפרדה די ברורה בין האוכולוסיות ואין ממש צורך שיהיה החיכוך המיותר הזה וגם אם קורה שמסעדה מסויימת ממוקמת דווקא באזור שמסתובבים בו המון דתיים החוזרים מבית הכנסת (דבר שלדעתי הוא נדיר) אני בטוח שבעל אותה מסעדה יכול לגלות רגישות ולא לפתוח את המסעדה שלו באותו יום אבל זה כאמור מקרה נקודתי. הכלל צריך להיות שאדם דתי יכול לעשות כאוות נפשו ולצפצף עד מחר על יום הזכרון בתוך ביתו ובשכונתו החרדית הקרובה אבל לא ברחובות ציבוריים המשמשים גם את האוכסלוסיה החילונית בדיוק כפי שאדם חילוני ידאג כמובן לבלות כאוות נפשו בתשעה באב ומצידי גם ביום כיפור כל עוד הוא עושה זאת בביתו הפרטי או באזורים שברור שהם איזורים חילוניים מובהקים שאוכלוסייה דתית לא אמורה להיות בהם.

למעלה