ערב טוב

ערב טוב

שלום לכולם, רציתי לשאול שאלה חשובה בקשר לידידה יפנית שיש לי בארץ. הידידה המדוברת היא יפנית נוצריה בת 21, אימא שלי היא גם כן סוג של נוצריה (מעין יהודיה משיחית אם זה אומר למישהו כאן משהו) ונוהגת ללכת לקהילות נוצריות בירושלים לעיתים קרובות למדי... שם לעתים קרובות היא פוגשת יפנים נוצריים (לפעמים אף מכת המקויה) שמגיעים לארץ מספר שבועות (לביקור) ומתארחים בקהילות ובכנסיות באזור... כך פגשתי בידידה שלי, שהיא מכרה של כמה חברות יפניות מאוד טובות שלי שגם כן פגשתי בארץ... היא הגיעה לארץ עם אותן מכרות מספר פעמים לביקור, ולפני מספר שבועות החליטה שהיא רוצה להגר ארצה נגד כל הסיכויים. היא שכרה בית ואני מניחה שיש לה סוג של חסכונות כלשהם מיפן שבעזרתם היא שוכרת דירה (גדולה ונוחה למדי) בירושליים, קנתה פלאפון ומשלמת על שיחות וככלל מתקיימת ביום יום. עם זאת היא לא מדברת עברית בכלל (חוץ מאולי "בסדר" ו"יופי") ורק מעט אנגלית. כעת גם המכרות היפניות שלה רובן חזרו ליפן, ולכן היא כבר לא יכולה להיעזר באנגלית שלהן ליום יום. יש לה אומנם מעין קהילה קטנה של יפנים נוצרים שחיים בירושלים שהיא נפגשת עימם מדי פעם, אבל בכל זאת הם לא באמת ידידים קרובים. הצעתי לה להירשם לאולפן למתחילים גמורים בעברית (גם כמובן לתיירים) בירושלים (אולפן מורשה אם מישהו מכיר) ששמעתי עליו הרבה המלצות מידידים, עולה רק 400 ש"ח בחודש וגם ייתן לה הארכה לויזה, דבר שהיא זקוקה לו באופן נואש. השאלה שלי היא, האם מתי שהיא תסיים את הקורסים באולפן בעוד כחמישה חודשים ותדבר ברמה לא יותר מדי גבוהה אבל מובנת למדי של עברית, (כמו שאני יודעת מידיד אחר שסיים את האולפן) מה הסיכוי שלה כנוצרייה ממוצא יפני שמעוניינת להגר לארץ לקבל איזשהו סוג של ויזת שהייה או אשרת עבודה בארץ? אולי ישנם דברים שהיא תוכל להגיד/לעשות שיוכלו לעזור? האם יתחשבו במשרד הפנים ברצון שלה להגר או שאין לה סיכוי אם היא איננה יהודייה (ואין לה כרגע לפחות חתן יהודי? :)? תודה רבה מראש על כל ההצעות וההסברים (אם יהיו).!

GnomeBubble

New member
בדרך-כלל השאלות כאן הם הפוכות ../images/Emo6.gif

כלומר, ישראלים ששואלים איך הם יכולים להשיג ויזת עבודה ביפן, והאם הם יוכלו להשיג אזרחות ביפן וכו'. אני לא יודע עד כמה אנשים בפורום הזה יוכלו לעזור לך, כי אנחנו לא מתמחים במשרד הפנים, לצערנו. אם זה היה תלוי בי היא כמובן היתה מקבלת מייד תעודת תושב קבע (ובהמשך גם אזרחות) רק על המוטיבציה שלה לבוא לגור כאן ולתרום. אבל את בטח יודעת מכל הכתבות המרנינות על משטרת ההגירה בעיתון שמשרד הפנים שלנו לא כל כך נחמד לזרים
בעיקרון, למיטב ידיעתי, לא-יהודי יכול לקבל אזרחות בארץ רק באחת משתי דרכים: הראשונה היא כמובן חתונה עם אזרח ישראלי (לא חייב להיות יהודי
) והשניה היא התאזרחות או הענקה. חוק האזרחות מגדיר את הדרך השניה כשני מסלולים שונים, אבל בסופו של דבר, בשני המרקים שר הפנים הוא זה שמחליט אם להעניק את האזרחות. זה לא קורה הרבה. בכל מקרה, סביר להניח שהיא תצטרך להשיג מעמד של תושב קבע קודם, ואני לא כל-כך יודע איך משיגים את זה. כנראה שדווקא חברי הקהילה היפנית בארץ ידעו את זה יותר טוב מאיתנו
אני מאחל לידיתך הצלחה בכל מקרה. בכל מקרה, אם היא צריכה עזרה במשהו, או סתם רוצה לדבר עם מישהו ביפנית (קצת שבורה...), אז אני אשמח לעזור, בתור תושב ירושלים (במשרה חלקית בינתיים).

באבאקו

New member
בשעה טובה ומוצלחת!

אני יפני לומד עברית ביפן ועתיד להגר לארץ כדי לרכוש עברית תקינה, אם ירצה השם. לצערי אני לא יכול להושיט את ידי לה במצב הנוכחי (לו הייתי מונקי די לופי...), אבל כל כך מתעניין בהודעה שלך ומקווה שהרבה תגובות יעודדו אותה. בבקשה למסור לה דרישת שלום "!Ganbareyooooooo".

תודה רבה על התגובות :)

באבאקו כל הכבוד העברית שלך מצוינת :) ואם תשמע על דרך טובה להגר תודיע לי (; תודה רבה לשניכם על ההתענינות אני אמסור לה ואני בטוחה שהיא תשמח לשמוע. וכשהיא תרכוש מחשב אני אודיע לה שיש פורום מעולה שמוכן לעזור לה בלימודי העברית שלה :) arigatou gozaimasu!

GnomeBubble

New member
../images/Emo6.gif

ובהצלחה גם לך, באבאקו-סאן. מי יתן ושר הפנים יסכים לעזור לאנשים כמוכם שרוצים להגר ולחיות כאן, וגם מתאמצים ללמוד עברית בשביל זה.

באבאקו

New member
לא, אני מקובה קרובה לאוסאקה.

http://www.city.kobe.jp/index-e.html ואני מדבר קאנסאי־בן.XD

GnomeBubble

New member
באוסאקה זה ooki ni ../images/Emo6.gif

אם זה כבר לא יצא משימוש בפועל כמו ה-"moukarimakka? bochi bochi denna" המיתולוגי.

last day

New member
בהצלחה!

גם באבאקן-סאן! המון בהצלחה! אם ישנה דרך שאוכל לעזור אענה בשמחה! ganbatte ne :)

תודה רבה לכולכם!! ../images/Emo140.gif

נעים לראות את כל התגובות האלה. :) אני שמחה לראות איזה פורום נחמד יש לכם פה ;) אני מקווה שנוכל להשיג התקדמות כלשהי במצבה עם הויזה... אם יקרה משהו או יהיו לי עוד שאלות תהיו בטוחים שאחזור לשאול (; בינתיים היא עם הויזה מהאולפן, אז זה עדיין בסדר... תודה רבה שוב! :)

למעלה