ערב טוב,

ערב טוב,

אובחנתי בגיל 10 במחלת פרקים JRA מאז אני מטופלת בהמון תרופות שמתחלפות כל תקופה כי הן מפסיקות להשפיע כרגע אני מקבלת אנברל מטוטרקסט 6 כדורים בשבוע סידן ברזל פלקווניל 2 כדורים בשבוע בטרן סלזופירין 2 כדורים בשבוע ומידי פעם כשהמצב מחמיר נונתים לי סטרואידים. כרגע אני בת 23 ואני מנסה להבין מה זו בכלל המחלה ומאתרים שקראתי עליה נאמר שזוהי מחלת ילדית\ם שעוברת בשלב כלשהו... אצלי הרו\פאים אמרו שהיא לא תעבור לי כלל. מה שגם הטיפול התרופתי כלל לא מועיל (לדעתי) למרות שבדיקות הדם תקינות אני מרגישה חלשה ויש לי כאבים שלא עוזבים אותי לפעמים במשך ימים. האם יכול להיות שאובחנתי במחלה שעוברת ואצלי היא לא תעבור? זה לא מובן לי... ומה ההבדל בין JRA למחלת פרקים רגילה? אודה לתשובה

JRA

יש כמה סוגים של JRA - אחד הסוגים אכן עלול לעבור בהמשך להתפתחות של דלקת מפרקים ראומטואידית רגילה- וזה כנאה המקרה שלך- לכן בשלב זה, התנהגות המחלה דומה לזו של דלקת מפרקים שגרתית. אני לא בטוחה שיש מקום לכל כך הררבה תרופות ואולי כדאי לשקול הפסקת הטיפול בסלזופירין פלקניל - אם המחלה פעילה מבחינה קלינית עם עדות לתהליך דלקתי, רצוי לשקול מעבר לחוסם TNF אחר כגון יומירה או רמיקייד תרגישי טוב !

למעלה