ערב טוב

ערב טוב

אם אפשר לקבל כמה מתכונים סלטים לפסח,כמו למשל סלט כרוב,סלט תפוח אדמה וכדומה.תודה מראש.

אני פתוחה לכול ההצעה

אני מארחת משפחה של בעלי ומחפשת משהו מרשים ו קל להכנה.

יוזיק1

New member
../images/Emo210.gifסלט ברוקלי

חומרים: שני ראשי ברוקולי טרי חופן אגוזי קשיו חצי בצל סגול, חתוך לרצועות (מומלץ להשרות מעט במים לפני כן, למיתון החריפות). לרוטב: 2 כפיות סוכר חום דמררה חצי כוס מיונז (כוס = הצנצנת שבה מערבבים. אני נוהגת להשתמש בצנצנות גרבר [שלב 3...]) מיץ מחצי לימון קטן

יוזיק1

New member
../images/Emo210.gifסלט הפתעות (מקור לרוטב -בישולה

(היא מכינה עם עלי תרד. אני מעדיפה עם חסה / בייבי) *סלט הפתעות יחודו של הסלט הוא ברוטב – שלקוח מ"בישולה". היא מכינה את הסלט עם עלי תרד – אך אני סבורה שהוא מוצלח יותר עם חסה. כמו כן – שדרגתי את נושא הפירות. חומרים: לרוטב: עלי חסה שטופים ומיובשים (עדיף מזן "ורד / חמאה") 2 תפוחי עץ מסוג גרנד, חתוכים לקוביות – או – 300 גר' תפוחי עץ מיובשים , חתוכים לרבעים. פלחים / קוביות מאחד הפירות הבאים (לפי העונה): תות אפרסמון נקטרינה (אפרשזיף) מנגו לרוטב: 0.25 כפית פלפל 1 כף סוכר (עדיף חום – דמררה) 3 כפות שמן זית 5 כפות דבש 3 שיני שום כתושות 0.5 כפית מלח 3 כפות חומץ בן-יין לבן 3 כפות שמן (רצוי חמניות) אופן ההכנה: מערבבים יחד את כל מרכיבי הסלט, ומניחים בקערה יפה. מערבבים בצנצנת את כל חומרי הרוטב, ויוצקים על הסלט סמוך להגשה. ד.א., חברה סיפרה לי השבוע שהיא הכינה את זה עם: כרוב לבן, חסה, עגבניות שרי, אפרסמון, אגוזי מלך ופקאן סיני (שאין סיכוי שכשל"פ, אבל נראה לי שאפשר גם בלעדיו). אמרה שיצא מדהים!

יוזיק1

New member
../images/Emo210.gifסלט חסה ואגוזים

סלט פשוט להכנה, שמשתלב נהדר עם מאכלי בשר. חומרים: חסה שטופה ומיובשת היטב (מומלץ מסוג "ורד / חמאה") כפית דבש אגוזי מלך לרוטב: כפית מיונז קצת פחות מכפית חרדל מים (מעט, לדילול) מלח ופלפל לפי הטעם

יוזיק1

New member
../images/Emo210.gifסלט כרוב

חומרים: חצי כרוב לבן, שטוף היטב וחתוך לרצועות דקות חופן שומשום (לפסח נראה לי שלא תשיגי, אבל ניתן לוותר עליו) חופן שקדים לרוטב: 2 כפות סוכר 4 כפות חומץ תפוחים כף חרדל כף אבקת מרק בטעם עוף - כשל"פ חצי כוס שמן מלח ופלפל לפי הטעם קולים קלות את השומשום ואת השקדים על מחבת חמה (בלי שמן, ובנפרד, כי השומשום משחים מהר מאוד). מערבבים בקערה יחד עם הכרוב. מכניסים לצנצנת את כל מרכיבי הרוטב, מנערים היטב – ושופכים על הסלט סמוך להגשה.

יוזיק1

New member
../images/Emo210.gifסלט בטטה אפוי על עלי רוקט

וגבינה בולגרית - מתכון של בני סיידא. לבטטות - בטטות בינוניות - 1/2 כוס שמן זית - 2-3 כפות סוכר חום דמררה - 2 כפיות מלח גס - 1 כפית פלפל שחור - 1/4 כפית קינמון - מיץ מלימון גדול - 2 כפות עלי טימין טריים לסלט - 2-3 צרורות עלי רוקט - 250 גרם גבינה בולגרית תיבול - 2 שיני שום כתושות - 1 כפית חרדל - מלח פלפל - 1 כפית סוכר חום או דבש - 4 כפות חומץ בלסמי - 3 כפות חומץ בן יין - 1/4 כוס שמן תירס - 1/2 כוס עירית קצוצה - 2 כפות צנוברים קלויים - אני מוסיפה גם קינואה - ולפי הדיון שהיה כאן היום - נראה שהיא כשל"פ. אופן ההכנה: -מחממים תנור לחום בינוני (180 צ.). שוטפים את הבטטות ופורסים בקליפתן לפרוסות בעובי 1.5 ס"מ. שמים בקערה, מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים. מעבירים לתבנית בשכבה אחת, אופים כ-30 דקות עד שהבטטות יזהיבו. מוציאים מהתנור ומצננים. -שמים בקערה את עלי הרוקט. שמים בצנצנת את מרכיבי הרוטב ומנערים היטב. יוצקים על העלים ומערבבים. מעבירים את העלים לצלחת הגשה, מסדרים מעל את פרוסות הבטטה והגבינה.

pirge

New member
סלט נלסון

13:22 | 14/03/05 סלט נלסון לאירוחו pirge ו הסלט הזה נחטף ראשון. טעים ויפה. 10 ביצים קשות פרוסות בפורס ביצים 8 מלפפונים ירוקים עם הקליפה פרוסים לטבעות 8 מלפפונים חמוצים פרוסים לטבעות מיונז עם שמיר מלח ופלפל שחור . יש אפשרות להוסיף מעט חרדל. לערבב בזהירות בקערה 2 ביצים קשות לקישוט פלפל גמבה אדום לקישוט פרוסות אבוקדו לקישוט זיתים שחורים לקישוט מסדרים על צלחת גדולה ויפה את עלי החסה הצעירים והיפים כמצע. מתבלים בלימון ומעט שמן זית. מעליהם מסדרים את הסלט. מגררים את 2 חלמוני הביצים לקישוט מעל לסלט.(את החלבונים מנשנשים. מקשטים בזיתים, מקלוני פלפל אדום, פרוסות אבוקדו תהנו

pirge

New member
סלט ארטישוק ופטריות

סלט ארטישוק ופטריות מאת:פירגה 2 קופסאות חצאי ארטישוק ללא נוזלים חתוכים לקוביות קופסה פטריות חתוכות---- גדולה -----ללא הנוזלים 3 ביצים קשות פרוסות בפורס ביצים בצל קצוץ טרי 4 כפות מיונז כף חומץ 3 גבעולי שמיר קצוצים דק מלח פלפל שחור לטעום ולשפר טעם.. תהנו

pirge

New member
סלט כרוב פשוט טעים

17:07 | 26/10/04 סלט כרוב לבןו pirge / מתכונים ו רוטב: 4\\1 כוס שמן רגיל 4\\1 כוס רוטב סויה 4\\1 כוס חומץ רגיל 5 כפיות סוכר 5 שיני שום כתושות מנערים שומרים בצנצנת במקרר. לפני ההגשה, קוצצים את הכרוב לרצועות מנערים את הרוטב ויוצקים על הכרוב. מטגנים במחבת יבשה: שומשום, צנוברים וגרעיני חמניה ומפזרים מעל. נפלא,תהנו.

pirge

New member
סלט תירס צבעוני

סלט תירס מאת: פירגה לשים בקערה: תירס - נהדר לגלף ישר מהקלח (אחרי בישול וקירור כמובן) קוביות מלפפון חמוץ קוביות פלפלים טריים בכל הצבעים קוביות בצל יבש וירוק שמיר קצוץ תיבול עדין של: סוכר,,,מיץ לימון טרי.........מלח,,,,,,,פלפל שחור תהנו

pirge

New member
סלט תפוחי אדמה אחד קר ואחד חם

16:26 | 25/06/05 סלט תפוחי אדמהו pirge ו סלט תפוחי אדמה - קר 5 תפוחי אדמה מבושלים ומקוררים היטב הכי טוב להכין אותם יום קודם--לחתוך לריבועים 3 ביצים קשות חתוכות לריבועים בצל אחד קצוץ קטן--עדיף כמה עלים של בצלים ירוקים קצוצים גזר ואפונה מקופסת שימורים בלי המים 3 מלפפונים חמוצים במלח 3 כפות מיונז כפית חרדל או יותר לטעם מלח פלפל שחור לערבב בעדינות ביחד. סלט תפוחי אדמה חם או קר מאת:פירגה מבשלים 4 תפוחי אדמה בקליפה לבישול מלא אבל שניתן יהיה לחתוך יציב ויפה. מקלפים. חותכים לריבועים. מוסיפים לקערה : בצל אחד קצוץ 3-5 כפות שמן קנולה 3-5 כפות חומץ מלח ופלפל שחור טועמים ומשפרים טעם. מגישים עם פלפל שחור גרוס טרי תהנו

למעלה