ערב טוב!

ערב טוב!

קראתי קצת פה, והתברר לי שהבדיקה לאישוש צליאק היא רק באמצעות ביופסיה. {גסטרוסקופיה או קולונוסקופיה?} אם כך, בדיקות הדם לגלוי צליאק שעברנו {אני וילדי..} הן לא מספיק רציניות? מה דעתכם?

מית צאן

New member
בדיקות

נכון, אם עושים בדיקות דם והנוגדנים גבוהים כלומר יש חשש לצליאק - עושים גסטרוסקופיה לאבחון מדויק. עד בדיקת הגסטרוסקופיה צריך לאכול כרגיל (עם גלוטן) . במידה וגילו צליאק בבדיקת הגסטרוסקופיה - מתחילים עם דיאטה ללא גלוטן לכל החיים.

תודה, ושאלה נוספת..

לפי מה שאת אומרת, אם לא נמצאו נוגדנים גבוהים בבדיקת הדם, אז בטוח שאין צליאק? משום מה, נראה היה לי שלפעמים המחלה הזו מתחבאת. יש יותר מדי אלרגיה לחיטה בביתי, וגם בטנים נפוחות, ושילשולים לרוב, ולמרות זאת בבדיקות הדם , לא נמצאו נוגדנים גבוהים.

לא בהכרח

נוגדנים לא גבוהים עלולים להיות גם במצב שיש אצל אדם רמה נמוכה באופן כללי של נוגדנים מהסוג שמחפשים (IgA אם אני לא טועה). אם אין אצלו בעיה בנוגדני IgA, רמת הנוגדנים אמורה להיות מדד די אמין.

meitush123

New member
לפי מיטב ידיעתי יש כמה סוגי נוגדנים

מה שנבדק זה הנוגדן הנפוץ. לי למשל יש לפי מיטב ידיעתי אחד מהסוגים הפחות נפוצים אבל ביופסיה שעשיתי בגיל 4 (סיוט- למרות שמגיל שנה וחצי הייתי בדיאטה נטולת גלוטן שגרמה למצבי להשתפר פלאים, בגיל 4 התעקשו לעשות עלי ביופסיה שבשבילה היייתי צריכה לסבול איזה חצי שנה) וידאה שאני צליאקית בודאות

solnoshka

New member
אני עשיתי בדיקת דם,

וראו שהערכים מאוד גבוהים. הרופאת משפחה שלי היא אחת מהמנהלים של זבולון, היא התייעצה עם רופאת גסטרו אחת הטובות, לבסוף החליטו שאין צורך לעשות ביופסיה, אמרו לי לא לאכול גלוטן, אחרי כחודשיים עשיתי בדיקת דם נוספת ובה ראו שהערכים ירדו.. כלומר אסור לי לאכול גלוטן... וגם חסכו ממני את הביופסיה הלא נעימה הזאת...

נטלי22

New member
חבל...גם רגישות זמנית לגלוטן

מתבטאת בנוגדנים גבוהים בבדיקת דם, שיורדים כשעוברים לדיאטה נ"ג, ורגישות כזאת יכולה לעבור עם הזמן, אבל את למעשה אף פעם לא תדעי אם זו היתה רגישות זמנית או צליאק, כי לא עשית את הביופסיה. לדעתי זה ממש חבל שלא המליצו לך "להתאפק" עוד כמה שבועות, לעשות את הביופסיה, ורק אחריה לעבור לתזונה נ"ג.

solnoshka

New member
אני גם אמרתי את זה לרופאה שלי,

היא אמרה לי שהערכים כל כך גבוהים שהם לא משאירים ספק... בנוסף היא אמרה לי שאם אני רוצה לעשות ביופסיה זה בסדר מבחינתה ושהיא תתן לי הפניה אבל שחבל שאני אסבול במשך חודש-חודשיים שבהם אני אוכל גלוטן... וכל זה רק בשביל תשובה וודאית.. מספיק שפירור לחם אחד ייכנס לי לגוף ואני אסבול מכאבים ועוד...

מית צאן

New member
בדיקות

גם אצל שתי בנותי הערכים היו כל כך גבוהים שלא היה ספק - ואכן הביופסיה שלהן היתה חיובית. אפילו הרופאה אמרה תוך כדי בדיקת הגסטרוסקופיה שרואים כל כך בבירור את הפגיעה במעי שהן יכולות להתחיל דיאטה נ"ג עוד לפני התוצאות הרשמיות. אבל - לדעתי חשוב מאד לעשות את בדיקת הגסטרוסקופיה כדי לקבל הכרה רשמית. למשל עכשיו אחת הבנות צריכה תרופה (לא קשור לצליאק) שיש בה גלוטן. קופת החולים מיבאת לנו מחו"ל את התרופה בלי גלוטן וזה כרוך באישורים. או , בעתיד כנראה שהן יתנדבו לצה"ל ולא יתגייסו ולזה יש אישור ויש בודאי עוד דוגמאות.

למעלה