ערב טוב!

SKJUMBO

New member
ערב טוב!

שלום! פעם ראשונה שאני מבקר בפורום שלכם ויש לי כמה שאלות... =) אני בן 18 (חייל די משועמם לצערי) והחלטתי לנסות ללמוד לנגן על גיטרה.. השאלה הראשנה שלי היא האם לדעתכם זה לא מאוחר מדי? =) השאלה השנייה היא האם לדעתכם כדאי להתחיל ללמוד בקבוצה (קונסרבטוריום) או לקחת מורה פרטי? בנוסף אשמח לדעת עד כמה העסק יקר...? תודה מראש לעונים!

מרי לי

New member
מה נשמע../images/Emo35.gif ברוך הבא../images/Emo140.gif

שמע, המון אנשים נכנסים לפורום שלנו ושואלים את אותה האשלה, ולכולם אנחנו עונים שאף פעם לא מאוחר מדיי. אני התחלתי בגיל 16 וחשבתי שזה כבר מאוחר מדיי, ואז לקחתי הפסקה (כי זה היה כרוך בליסוע לקצה השני של העיר עם חשמלית ששוקלת 3 קילו והחלפת שני אוטובוסים) והיום חזרתי לזה שוב, במכללה שלי. לצערי אני חוששת ששיעור פרטי במכללה שלי הוא יקר, אבל יש המון מורים לגיטרה שלוקחים כמה שהתלמיד מסדר איתם, אצל כל אחד זה שונה. אבל אף פעם לא מאוחר ללמוד מהו בשביל הנשמה, ואם משקיעים מספיק אז אפילו לא רק בשביל עצמך. האמת היא שכבר חשבתי על לעשות משהו שיהיה בפורום שיהיו בו מאגרי מורים למוזיקה, אבל זה עוד לא יצא. המון בהצלחה בהמשך מריה ופורום מוזיקאים.

SHEX

New member
אם יש משהו שאני יודע../images/Emo95.gif

זה שאף פעם לא מאוחר להתחיל לנגן. אני מכיר גם נגנים מקצועיים מאוד מצליחים שהתחילו לנגן רק אחרי הצבא. השאלה היא אם אתה מוכן להשקיע או לא. ברגע שאתה מוכן לקחת שיעורים באופן קבוע ולהתאמן בבית, זה לא באמת משנה אם אתה בן 5 או בן 18. ובנוסף, אני אישית ממליץ לך על שיעורים פרטיים, ולא בקבוצה, התוצאות שמופקות שם הן הרבה יותר משמעותיות ויותר זריזות...

unexpectednt

New member
טוב

אני חושבת בכלל שאפשר ללמוד גיטרה באופן אצמעי... אני נגיד למדתי לבד...גם כי לא היה לי עבודה וההורים שלי לא הסקימו להוציא כסף על "שטות " כזאת... אז אמרתי זין! קיבלתי את הגיטרה הראשונה שלי בגיל 16 ביום הולדת ופשוט תרגלתי... גם כי זה ממש עניין אותי...אז ממש התמכרתי לזה... רציתי לדעת עוד ועוד... ואחרי איזה חודשיים כתבתי את השיר הראשון שלי.. זה העניין של רצון... לא משנה איזה גיל... אם אתה רוצה..אתה יכול ללמוד גם לבד.

SHEX

New member
כל כלי אפשר גם לבד../images/Emo95.gif

אבל השאלה שלו הייתה אם עדיף בקבוצה או פרטי...

unexpectednt

New member
הממ

סבבה הבנתי את זה... אני שפוט ננתי הצעה "אלטרנטיבית". אם ממש רוצים ללמוד לנגן ואין ברשותך כסף בשביל זה אז הכי טוב ללמוד לבד.

מרי לי

New member
התמדה ונחישות זה תמיד הכי חשוב

כוח רצון והתלהבות זה תמיד המורה הכי טוב. אין ספק שאפשר ללמוד לבד הכל, אבל בכ"ז מתישהו אדם צריך לקבל הדרכה

SKJUMBO

New member
תודה רבה לכולם

וברשותכם אשאל עוד שאלה... עד כמה לדעתכם שמיעה מוסיקלית היא דבר חשוב על מנת ללמוד לנגן ואיך אפשר לבדוק אותה?

SHEX

New member
היא לא דבר כזה חשוב../images/Emo95.gif

לפחות לא בשביל להתחיל לנגן. זה יכול לעזור אם יש לך, אבל לא להזיק אם אין לך. על גיטרה, בשביל ללמוד אקורדים לא צריך יותר מדי שמיעה, רק בשביל להוציא שירים/סולואים משמיעה או לאלתר... ובכל מקרה, השמיעה היא דבר שמתפתח עם הזמן...

מרי לי

New member
לא הייתי מנסחת את זה ככה.....

בלי שמיעה..... אלא אם אנחנו בטהובן, (חוץ מבעיית העצבים שלו) לא קל להיות מוזיקאי.....

אני בכלל לא חושבת שזה נכון

רוב האנשים שמנגנים, לא הייתה להם שמיעה שהם התחילו, זה משהו שמתפתח עם הזמן.

מרי לי

New member
לעשות כמה אקודרים על גיטרה בלי שמיע

שמיעה אפשר, אבל להיות מוזיקאי, לכתוב שירים, להלחין..... רק אם יש שמיעה, אני לא אומרת שחייבים שזה יהיה מלכתחילה, אני רק אומרת שצריך שזה יהיה. גם כשרון לדעתי זה לא משהו שחייבים שיהיה מההתחלה, ושזה מתפתח, וגם לאלה שיש אותו טבעי, הם לא תמיד מעריכים את זה....

מרי לי

New member
שמע, אני מכירה מישהו

שהשמיעה שלו לא משהו, אבל הוא מנגן בגיטרה כמו מלך, אבל שמיעה מוזיקאלית זה נורא חשוב, כי זה מה שעוזר לך לתקן את עצמך קח קורס פיתוח שמיעה או שיש גם תכנות לאימון האוזן... אבל אל תילחץ אם בהתחלה יהיה לך קשה, זה תהליך שלוקח זמן לכל אחד

SKJUMBO

New member
ועוד שאלה קטנה

האם אתם יודעים מהם המחירים (פלוס מינוס) לשיעורי גיטרה (איזור הצפון)...?

yehudaschryer

New member
עצה ממומחה

שלום SKJUMBO כרגע נכנסתי פעם ראשונה לפורום, שלום לכולם! ראיתי את כל התשובות שקיבלת, חלקן לעניין חלקן פחות. אם אתה רוצה רק ללות שירים אתה יכול ללמוד לבד בתנאי שישי לך שמיעה ממש טובה ואתה טיפוס שיודע ללמוד באופן עמצאי: יש חוברות רבות ללימוד עצמי, בחר לך אחת. אבל אם אתה רוצה ללמוד כמו שצריך, עם טכניקה נכונה שתאפשר לך להתפתח מעבר לנגינת אקורדים, אתה חייב להגיע למורה. קונסרבטוריון זה לא מקום שדווקא מלמד קבוצות אגב. אתה יכול לקבל שעור אישי גם במסגרת הקונסרבטוריון. שמיעה זה לא חשוב, זה מאד מאד מאד חשוב. אם אין לך שמיעה חבל על זמנך. ההתרשמות הכללית שיש לי מהשאלות ששאלת היא שאתה לא בדיוק יודע לאיזה כיוון ללכת, ויש המון אפשרויות כאשר מדובר בגיטרה. האם אתה מעדיף ליווי שירים, או אולי רוק, או אולי פלמנקו , או שאולי מוסיקה קלסית עושה לך את זה? או שאתה פשוט רוצה ללוות שירים? מחיר שעור גיטרה נע בין 60 (זול מאד) 100 (סביר) 150 (יקר) . רק תדע שבמחיר זול אתה מקבל סחורה זולה. כנ"ל לגבי גיטרה. יש ב-300 ש"ח וגם ב30000 ש"ח ויותר. אף אחד לא יכול לענות לך כמה כדאי לך להשקיע, את זה אתה צריך לברר לעצמך. כגודל ההשקעה, איכות התוצאה. עד כמה זה חשוב לך רק אתה יודע. מקווה שזה עוזר יהודה שרייר - מורה לגיטרה קלסית באקדמיה למוסיקה בירושלים מנהל אמנותי של שבוע הגיטרה במוזיאון תל-אביב (24.2.2007 עד 3.3.2007)

מרי לי

New member
כל הכבוד על התשובה ותודה רבה

רק, אמנם אני רק סטודנטית כרגע.... לא חבל על זמנך.... אז עובדים קודם על פיתוח שמיעה..... וסליחה על ה"חוצפה" שבתיקון

yehudaschryer

New member
פעם טוסקניני (להבדיל 1000 הבדלות)

פעם טוסקניני בשידור חי ב-BBC ביקש שהתזמורת תנגן את הצליל לה במשך רבע שעה. אחר כך התקיים קונצרט רגיל. לשאלת עיתונאי על פשר הדבר, ענה טוסקניני שרועה בכפא נידח בסקוטלנד כתב לו שהוא גילף חליל רועים, ואין לא דרך לכוון אותו. ומשום שהיה לו טרנזיסטור וידע על קיומו של הקונצרט, ביקש מטוסקניני לסייע לו במלאכה, והוא נעתר ברצון. אין מלאכה קטנה ומלאכה גדולה, יש רק מלאכה טובה ומלאכה לא טובה. כמו שאין קונצרטים "חשובים" וקונצרטים שמותר לחפף. אז לא חבל על הזמן. לגבי השאלה של פיתוח השמיעה: לא מעשי לפתח שמיעה מראש לקראת לימוד על כלי. השמיעה תתפתח מעט במשך הזמן, אבל מתסכל ככל שיהיה הדבר, המטען הבסיסי שאיתו נולד הבן-אדם עושה את ההבדל בסופו של דבר. רוצה לומר שאם נולדת עם שמיעה בינונית לאחר תרגולים רבים תהיה לך שמיע בינונית + . אבל מה הטעם בעצם? לא עדיף להשקיע במשו אחר? וחוץ מזה אני עוד לא פגשתי מישהו שיש לו שמיע בינונית ומוכן להקדיש את עצו שעות לפיתוח השמיעה. מי שעושה את זה בדרך כלל הוא מי שישי לו ממילא שמיעה טובה מאד, והמוסיקה זורמת בעורקיו ומזינה אותו בהתלהבות ומוטיבציה להמשיך ולפתח את המתנה שקיבל. יהודה

מרי לי

New member
אפשר לדון על זה שנים

אבל למי שיש תשוקה וכוח רצון יכול לפתח לעצמו שמיעה מספיק טובה כדי לעשות אותו גאון בכלי שלו, גם אם זה באמת לשבת ולשיר "לה" במשך שעה כל יום. ההתמדה זה יותר חשוב, ואדם שבאמת מוכן לעשות הכל בשיל ללמוד משהו, בסוף ילמד.

למעלה