ערב טוב

הילית111

New member
ערב טוב

ערב טוב לכל האבות אמנם התלמ שלי די רחוק -16/2 אבל מקריאה מרובה פה בפורומים גיבשתי לי כבר רשימה לתיק לידה ברור לי שלא אתם ארזתם לרעייה את תיק הלידה אבל אשמח לחוות דעת מניסיונכם כמלווים הנאמנים של האישה. האם היה חסר לכם משהו בתיק הלידה של הרעייה או שהיא נזכרה במשהו הנה הרשימה שלי אשמח לחוות דעת תודה

shno

New member
דעתי בעניין:

1. נישנושים לך ותה פטל אדום לחדר לידה - מיותר לחלוטין. סביר להניח שלא ירשו לך לאכול (בטח אם את לוקחת אפידורל) ובזמן הצירים וכו' - הדבר האחרון שיבוא לך זה תה פטל אדום. תרצי מים והרבה, לא יותר מזה (אישתי גם את התירוש כמעט לא שתתה - שזה היה נפלא בעיני כי אני שתיתי הכל). 2. אם את סובלת מצרבות - תוסיפי לך לחדר לידה גם כדורי מציצה (טאמס או כל דבר אחר שאת לוקחת בהריון). בזמן שעות הצירים האישה חוותה הרבה צרבות והכדורים היו להיט. 3. לגבי אלופירסט - אני מציע לך ליצור קשר במסר עם חנול בעניין כי יש הרבה משווקים בארץ ואת יכולה למצוא אחד קרוב למקום מגורייך ולחסוך כסף על דמי משלוח. היא תדע להכווין אותך לאתר עם רשימת המפיצים. 4. אקמול - אם את תניקי, לא בטוח שתוכלי לקחת. בכל מקרה, את הולכת להיות בבית חולים - אם צריך משהו לכאב ראש - יש להם לתת (אישתי קיבלה אופטלגין נוזלי, שזה הרבה יותר שמח מאופטלגין בקפסולה...). 5. אני לא יודע באיזה בית חולים את מתכננת ללדת - אבל אני מניח שברוב בתי החולים התינוק מקבל את ה-כ-ל במהלך השהות בתינוקיה. בגדים, שמיכה, תרופות, חיתולים, מוצץ. אנחנו רק הוספנו לה כובע וכפפות מדי פעם כשהרמנו אותה מהעריסה ולכן היה לה קצת יותר קריר. מצד שני, לשחרור התינוק מבית חולים תצטרכי בגדים, שמיכה, סל-קל וכו' - את תקבלי רשימה מסודרת בבית חולים בדיוק מה את צריכה להביא כדי לשחרר את התינוק הביתה. שתהיה לידה קלה ומזל טוב.

hiraש

New member
כתבתי לך גם בפורום אחר ונזכרתי ב

סל קל ושמיכה לתינוקי. במהלך השהיה בבית חולים צריך רק כובע. כשיוצאים צריך 2 שכבות לפחות, שמיכה וכמובן סל קל וכדאי גם חיתול בד שיהיה. וכמו שאמרתי לך מנעול!!

איל35

New member
צהריים טובים לך, אני הייתי מוסיף.

נייר טואלט נורמלי. קצת קטלני נייר הזכוכית הקיים בבית החולים ועוד לאחר לידה. מס' נוסף של פדים עבים. במידה ואת רושמת תוכנית לידה, לא לשכוח לקחתה ושתהיה בידי בן זוגך. חולצת טריקו גדולה בשבילך בזמן השכיבה במיטה. נעים יותר מלהיות חשופה בבגד בית החולים. אפשר במקום התירוש גם נקטר כזה או אחר, קיים במכונות, אף על פי שאישתי שתתה רק מים. נעליים נוחות לבן הזוג ובגד להחלפה עבורו. כדאי להפריד בין התיק הקטן ללידה לבין התיק לשהייה בבית החולים/מלונית. התיק השני שישאר בבגאז'. בזמן הקבלה בחדר המיון, בן זוגך "בזמנו החופשי" יוציא אישור חנייה יומי בחניון בית החולים. באיכילוב למשל זה עולה 20 ש"ח ליום שלם המאפשר כניסה ויציאה חופשית. טוף, זה מה שעלה לי לראש בינתיים. אצלנו בעוד כ4 חודשים צאצא נוסף יצטרף למשפחה ומה שניקח יהיה מן הסתם כמחצית ממה שלקחנו בלידה הראשונה...
(את התירוש נשאיר לקידוש ומיץ פטל לילדה)

והנה דעתי:

יש דברים שמיותר להוציא עליהם כסף לפני הלידה (לא בטוח שתצטרכי): 1. משחה לטחורים - לא לכולן יש...חבל לרוץ לקנות. אם יהיו (חס וחלילה) יש סופרפארם ליד או בכל בית חולים. 2. כנ"ל לגבי משחה לפטמות - ה-70 ש"ח הכי מהירים שזרקנו והמשחה עומדת עד היום מיותמת לאחר הנקה של 8 חודשים. 3. אם משהו לתפרים אז רק אלופירסט - עושה פלאים. 4. חזיית הנקה - תקני רק לאחר הלידה (תשלחי את הבעל). תהי יותר חכמה אחרי..... 5. איפור בסיסי + בושם ? כל הכבוד ! 6. ויטמין K לתינוק ? פעם ראשונה שאני שומע....למיטב ידיעתי תינוקות מקבלים מיד זריקת ויטמין K ויותר לא צריכים - תבדקי את הנושא. אני מבין את ההתרגשות והציפיה אבל תקחי ותקני רק את דברי החובה... חבל להוציא כסף. בבתי יולדות ומסביבם יש המון חנויות ואפשר לקפוץ לקנות במידי כל מה שחסר (ותהי מוקפת בהמון אנשים שישמחו לעשות זאת עבורך). תראי איך דברים מתקדמים ואז תחליטי מה את צריכה..... בהצלחה.

שי ז.

New member
עוד דבר מומלץ

יש פדים עם מגנזיום לתפרים שחוללו אצל אשתי פלאים. הם יקרים אבל כשמסובבים אותם הם מתקררים ומאוד מקלים.

shalhevet2

New member
המלצות של בעלי

בגדים חמים לבעל!!! ילדתי בספטמבר לי היה חם והוא קפא מקור

aba200

New member
הילית

אחלה רשימה אני מיד אותך גם באיחולים ללידה קלה . לגבי דברים שהיייתי מוסיף - מגזין לגברים או ספר שבשעות ההמתנה יהיה מה לקרוא. לא לשכוח לשים את המטען לפלפון כדי להודיע למשפחה הנרגשת המון כוח והתלמ שלך לא כל כך רחוק ...אפשר להגיד על שלנו שהוא רחוק 7.4 ברכות אבא 200

למעלה