ערב טוב

ERICP1

New member
ערב טוב

רציתי לשאול עד איזה גיל עלי לשלם מזונות לילדי על פי החוק, במידה ולא הוזכר הדבר בהסכם הגרושין. תודה.

ERICP1

New member
תודה אבל...

אשמח לדעת מה אומר החוק, ואולי אם היית מתגרשת מהאקסית שלי, ומשלמת מידי חודש את שאני משלם ושילמתי לאורך שנים היתת חושבת אחרת? אולי.. ובכלל אני מעדיף לתת להם ישירות.

יש לי סימפטיה פורטה ../images/Emo99.gif

לשם שלך, אבל בלי ה P1
(לא לך, לשם!!!!!!!!!!) לא קשור,יודעת, אבל הייתי חייבת להגיד. ומזונות משולמים על פי ההסכם בדרך כלל, ולפי החוק עד אחרי גיל צבא, כשהם מתגייסים משלמים רק 1/3 מהמזונות ששולמו עד אז

מצוטטת

New member
הקטע

שאני מאמינה שצחקת.... נכון הוא שניתן אפשרי וזכותך לשלם להם ישירות, אפילו הגיוני! התשלום שלך אליהם כולל מים חשמל שכ"ד ואיש אחזקה נכון????? אז נישמע כהקנטה אומנם מה שמשמח לי, שיש אבות שחושבים גם אחרת גם אם הרגש כלפי ה-Xית שלהם התהפך.... רק טוב לך.

ERICP1

New member
את מאד סגורה ביחס...

לרגשות שלי כלפי הXסית שלי, ולא מתייחסת לרגשותי לגבי ילדי, ולעובדה הפשוטה שלפעמים אבל באמת רק לפעמים נשים אחרות, חלילה לא כאלה שאת מכירה מתנהגות קצת שונה מהמוכר לך או ממה שהיית חושבת שהתנהגות צריכה להיות. ולמה אני מתמקח איתך.. כולה שאלתי שאלה בצל החוק, ואני דוחה את נסיונותייך לתאר אותי כאדם חסר רגשות. אני רוצה לשלם מזונות לילדיי לא לאישתי לשעבר.

ערסlight

New member
מזונות

ע"פ החוק המזונות הם עד גיל 18. אחרי הגיל הזה הילד הינו בגיר ובעל פוטנציאל לכלכל את עצמו. יש משהו חדש יחסית שכשהילד בצבא, והאמא דאגה מבעוד מועד [לפני גיל 18] לתבוע אז יש מזונות חלקיים [שליש, בד"כ] עד גמר הסדיר. אחרי גיל 18 רק הבגיר עצמו יכול לתבוע אותך על המזונות בתקופת הצבא.

מצוטטת

New member
ערסי????

ברצינות , רוצה על אמת הפעם לנסות להבין את חוט המחשבה שלך.... משפחה סבירה, כזו שבמסגרת הגרושין הפסיקו לשבור בינהם סרוויסים שמתנהלים יחד כלפי הילדים וכ"א לחוד בחיים הפרטיים.... כשאותו בגיר שלהם הגיע לגיל העצמאי בעל הפוטנציאל לכלכל עצמו ולבחור לעצמו איפה להמשיך להתגורר מה הוא אמור לעשות? לקבל {כאפשרות} המשך תמיכה וסיוע ישיר ולשלם להורה שמלין ןמספק לו את צרכיו שכר באם מתקשה אותו הורה לעמוד לבד בנטל?

ערסlight

New member
רגע...

הבחור שאל מה אומר החוק...עניתי. ולגופו של עניין, גיל 18 זהו גיל שהחברה קבעה שהינו התפר בין ילדות ובגרות. במצב רגיל, הבחור יכול לצאת לעבודה ולפרנס את עצמו. יש בהחלט מצב שהאב מרצונו יעביר כסף לחשבונו של הבן והבן יחליט מה לעשות. גם אם יפסיק האב את תמיכתו לחלוטין... ע"פ אותו הגיון זו זכותו. [האב הוא הורה ולא אסיר] ועניינית זה שהילדים מגוייסים לצבא [שירות חובה] והמדינה גם פוטרת עצמה מלפרנס אותם וגם כופה את אחזקתם על האב מבלי שתהיה לו אמירה בעניין זהו מצב שערורייתי. [היה שירשור בעניין לפני כמה חודשים]

מצוטטת

New member
שאלתי ללא קשר לבחור....

הורה אינו אסיר דפנטלי... זו הייתה גם הסייפא שלי לפותח השרשור לעיניינו , לי לא בממש ענית באופן ישיר, תשובתך עקיפה{פחד} ועזוב צבא, החיים לא נעצרים שם היגיון מסתבר גמיש גם כשריר ה
ל.טוב...

ערסlight

New member
ממוקד

בלי להתמם יש פה בעיה. אם הילד זקוק לתמיכה, ההורה יכול ורוצה... ודאי שכדאי [לתפישתי] לעזור. אבל זו בחירתו של ההורה וגם תוצאה בין היתר של היחסים ביניהם. אחת הזכויות של ההורה זה גם להיות נדיב ולא רק קורבן של הוצאה לפועל. והילד? אני מניח שאם לא היה צבא, ואין עזרה. הילד צריך לפרנס עצמו. [שזה אומר לעזור בכלכלת הבית בו הוא גר] זו בדיוק ההגדרה של להיות בוגר... לקחת אחריות על עצמו. במצב שפוי, הצבא היה אמור לשלם לחייל מספיק כסף בכדי שיעשה בדיוק אותו הדבר. ואת? מה את עושה כשאין כסף?

מצוטטת

New member
יופי

ככה צריך לפתוח איתי... היתממות אם קיימת הרי היא איפה שהוא שם בשריר ה
, יישרנו בנושא קו , נכון
ההתמקדות אליה חתרתי היא הנדביות! <ראה תגובתי לפותח השרשור>, בזה קיימת ביננו חצי הסכמה הרי... אז מה לעשות צה"ל אינו צבא שכירים {אני אגב בעד, חבל שלא כך הוא} אז נמשיך במשחק ה-נגיד ש... ונגיד הילד לקח אחריות[ד"כ הם כן כבר בסוף התיכון] ונגיד שהאחריות היא כדי לשריין לעצמו טיול טרמילאיים זה לגיטימי לטעמך? או נגיד שזה עבור הגשמת חלום של לימוד מחול - גם זה קיים מספיק אחריות עבורך?, עבורי כן! מה אני עושה, מאד פשוט פונה ומבקשת אורך נשימה ותוס' חמצן לעניין מהנדיב...... אני מקבלת אגב, אני בעבורו <==>לא הבגיר! לילה טוב

למעלה