ערב טוב

goomimit

New member
ערב טוב

היי לכולנו, אני סטודנט לימודי מזרח אסיה במגמת סין בחיפה. אני מתעתד לטוס לסין באוגוסט הקרוב ורציתי להמנע מהכאוס של בייג'ין (מה לעשות...הרבה אנשים מלחיצים אותי) לפיכך תיכננתי לנחות בעיר סולידית יותר דוגמת da lian. מטרת הנסיעה העיקרית היא העשרת השפה המדוברת, למרות שמאוד הייתי רוצה להשתפר גם בקריאה. המנוסים שביניכם, יש לכם טיפ לתת לי אולי? :) בנוסף, אני לא ממש יודע מה עליי לעשות לקראת הנסיעה מבחינה אירגונית. (ויזה, אישורים למיניהם וכדומה). בתודה מראש ישי

GnomeBubble

New member
טיפים וכו'

ויזה זה פשוט - אתה יכול להוציא בשגרירות סין בארץ. בדרך כלל זה לוקח 4 ימי עבודה (צריך להשאיר את הדרכון אצלם). חוץ מויזה אתה לא צריך שום אישורים מיוחדים (למרות שכדאי, כמובן להוציא ביטוח נוסעים וכל השטויות הרגילות). חוץ מזה, כדאי לתכנן מסלול בסיסי, או לפחות לבדוק מה הם המקומות שמעניינים אותך. כמה זמן אתה מתכנן להיות בסין?

SPnage

New member
מה רע בביג'ינג?

עיר נחמדה מאוד, אפשר להסתובב שם שבוע בלי להשתעמם או לחזור על עצמך. לגבי אירגון, צריך להוציא ויזה בשגרירות בת"א, עולה 100 ש"ח. צריך כרטיס טיסה, אוגוסט זה מאוד קרוב אז צריך להזמין כמה שיותר מהר. אם אתה מתכוון גם לטייל אז אולי גם חיסונים.

goomimit

New member
תודה נשמות

אז אוציא לי ויזה ואמהר להזמין כרטיס טיסה.. מה לגבייעיר מסויימת שבה אני יכול להשתקע לחודשיים שלושה וללמוד שם סינית? באיזה בית ספר? אולי באופן פרטי עם מורה?

Mei11

New member
לכל האוניברסיטאות הגדולות יש

קורסי קיץ לסינית, ובנוסף יש בתי ספר פרטיים בכל מקום. אם אתה נוסע לקיץ קח בחשבון את מזג האויר - עדיף להיות כמה שיותר צפונה מהבחינה הזאת. (חרבין?) תיעזר גם בפורום הזה.

goomimit

New member
xie xie ni men

שוב תודה לכם. הפורום הזה נחמד מאוד. אם אני רוצה להצטרף אליכם, עליי לעשות ארוחה? איך זה עובד אצלכם?? אגב, אני תחת הניק של חברה שלי- אפתח אחד חדש

אMור

New member
ברור ארוחה!

ולהזמין את שני המנהלים. וכמובן לדאוג לרגלי תרנגולות ואזני חזיר ולקינוח - טופו שחור שעליך לאכול לבד - ואז - התקבלת.

למה לא בייג'ין???

לדעתי בייג'ין מקסימה. העיר שהכי נהניתי בה בסין! אמנם מזג אויר מזעזע בחודשי יולי אוגוסט אבל חפיף-שורדים. יש שם המון מה לעשות ומה לראות (אל תשכח גם שהאולימפיאדה הולכת להיות שם עוד שנתיים ככה שהמקום משתנה כל דקה) ,אבל מצד שני אם הרבה אנשים מלחיצים אותך אז זה באמת לא המקום... מצד שלישי- איך אתה יכול לבקר בסין בלי להיות בביג'ין??? מצד רביעי- תעשה מה בראש שלך-העיקר תהנה:)

laoxuesheng

New member
אהלן

אני גם מתכנן את אותה נסיעה MEI אשמח לשמוע ממך על חרבין ומדוע את ממליצה ללמוד שם. תודה מראש

Mei11

New member
למה חרבין?

כשהייתי בחרבין הטמפ' היתה 25 מעלות מתחת לאפס, אבל זה היה בחורף. בקיץ נראה לי שמזג האויר לא רע, במיוחד בהשוואה ללחות של הערים הדרומיות יותר. בחרבין מדברים מנדרינית מאד ברורה ויפה, לטעמי. בניגוד לערים אחרות שבהן הניב המקומי שונה ממנדרינית. לא למדתי שם בעצמי, אז אין לי סיבות נוספות

renjintso

New member
הוא די חם בקיץ

But it's true they speak good Mandarin there, and Heida is concidered to be a very good Uni​

laoxuesheng

New member
מה עם דאליאן

מי מבין הערים דאליאן וחרבין מומלצת יותר ללימודים בקיץ? האם בחרבין ובדאליאן יש מקומות בילוי?

yi tai

New member
הרבין מאוד קרובה לולדיווסטוק

ולכן יש שם מספר דיסקוטקים רוסים עם מוזיקת דיסקו רוסית בהם הוודקה ניגרת כמים. דאליאן לדעתי עיר יפהפיה, לא צפופה כמו ערים סיניות אחרות, אויר נקי, חופים נחמדים (אם כי מלאים בכל מיני דוכנים, מוזאונים וכו'.. כמיטב המסורת הסינית להגזים ולפאר כל דבר) יצא לי להיות שם בדיסקוטק אחד בשם בננה (לא קשור לבננה המפורסם בבייג'ין) ואישית דיי התעצבנתי - כל הזמן ניסו להכריח אותי ואת חברתי לקנות משקאות, כך שיצאנו משם אחרי 10 דקות. אגב, אם באמת תלכו ללמוד ב东北 (צפון מזרח סין), חשוב שתכירו את שיר הראפ המופלא 东北人不是黑社会 (אנשי דונגבאי הם לא חברה שחורה - מצטער, אבל אני לא מתרגם טוב במיוחד) אם אי פעם תשירו את השיר הזה למישהו צעיר בדונגבאי - מובטח לכם הרבה רספקט. (הנה לינק - http://www.100flash.com/news/list.asp?id=137 קורע מצחוק, אם כי מאוד קשה להבין את הניב המקומי) איתי

yi tai

New member
אם הלינק הזה לא עובד

נסו את זה http://www.flashpub.net/flash/3282.htm

renjintso

New member
תלוי מה אתה מחפש

מקומות בילוי יש בשתיהן, ושתיהן (בעיני) מהערים היותר יפות בסין. הבארים בחארבין, כמו שכתבו לך, נוטים לכיוון הרוסי, ובדאליאן לכיוון הקוריאני (אבל בשתיהן יש גם אוכלוסיה לא קטנה של מערביים). בדאליאן יש חופים, שזה פלוס ענק. בחארבין מדברים מנדרינית הרבה יותר סטנדרטית.

canphu

New member
אם לא למדת שם...

טוב הבנו אז היית בחרבין. המשאית של המדליות בדרך. נשמח לשמוע מה יש לך להוסיף אבל רק אם באמת יש לך מה להוסיף

canphu

New member
אם לא למדת שם...

טוב הבנו אז היית בחרבין. המשאית של המדליות בדרך. נשמח לשמוע מה יש לך להוסיף אבל רק אם באמת יש לך מה להוסיף

אMור

New member
../images/Emo12.gif וגם אם במקרה

היא הייתה נזכרת במשהו, אני בטוח שההודעה שלך תספק לה תמריץ לחסום אותך.

Mei11

New member
אני לא בקטע של לחסום

אבל אני גם לא בקטע של להתחבר לגננת הפנימית שלי... ובנימה פולנית יותר: מה? מה עשיתי רע? נתתי למישהו עוד כיוון לחשוב עליו? פיתחנו קצת את הנושא? זה הפשע הגדול? בגלל זה צריך להעליב אותי ככה? ועוד פעמיים? איפה האייקון הפולני פה? יש יפנית וערבי אבל אין פולנים? בושה.

למעלה