ערב טוב...

ערב טוב...

ג´פסי.. והשר אתם צודקים, אך אני כרגע חזרתי מהעבודה , ואני יודעת שלמנהל השני יש בעיה במחשב בבית והוא יכול להתחבר רק מהעבודה, שזה יעשה מחר בבוקר. בקיצר, אני כתבתי גינוי על הפיגועים מאתמול ועל היום לא הספקתי, כי כשקרה הפיגוע בחיפה התכננתי ללכת לעבודה ומאחר ואני חיפאית ואני מכירה המון אנשים שנוסעים בקו זה, עשיתי טלפון כמו מטורפת וקיבלתי מליון טלפונים, כך שלא היה לי זמן ואז עפתי לעבודה וחזרתי לא מזמן ורק עכשיו התחלתי לקרוא חלק מההודעות, עוד לא הספקתי לקרוא את הכל, אני אגיב על כמה, עכשיו ואני אמשיך להגיב לשאר עם המשך קריאתי. דבר ראשון, אני מגנה כל אלימות שהיא אני תמיד מבינה מאיפה זה מגיע אך אני לא מצדיקה, ואני לאל חושבת שזה הפיתרון, כי מצד אחד ביומיים האלה נהרגו קרוב ל 30 בני אדם אז מה הפתרון להרוג 30 ומעלה מהצד השני זה לעולם לא יפסק מעגל הדמים הזה. ג´פסי, בקשר לחבר´ה בקניון אני לא חושבת שהם מייצגים את כולם, לי יש הרבה חברים יהודים, אני לא יודעת שזה לא תמיד הזמן אבל זה חלק מהומור שחור, ואיך שזה נראה לי זה היה סתם בצחוק מאחר שהנערים מכירים את הבחור היהודי שעבד שם. אני וחברי תמיד מתבדחים. ומכאן באה תשובתי אליך ג´פסי זה שאמא שלי יהודיה לא עושה אותך או אף אדם אחר להחליט מה היא זהותי אני תמיד אומרת שאני חצי חצי אך נוטה יותר לצד הערבי, וזה אך ורק כי תמיד הצד הערבי כיבד אותי איך שאני לעומת הצד היהודי שאף פעם לא טורח להזכיר לי שיש לי אבא ערבי וכשנוח אני יהודיה ושלא אני סתם ערביה מסריחה ורוצחת. נראה לי שזה לבינתיים, ושוב אני לא מצדיקה שום פיגוע אך אני בהחלט מבינה, ואת האמת אני גם די מיואשת, לכן אני לא תמיד אגיב על כל פיגוע כי לצערי זה נהפך לשגרה, ואני רק בת 19, ותמיד חונכתי לאפטימיות ושהמצב ישתפר אך ככל שאני מתבגרת המצב מרע. אז אולי אתם תתנו לי תשובה, אם היסטוריה היא העבר, האם זה משהו שלומדים? אני יודעת שזה לא תמיד ככה, אבל למב אנחנו צריכים לחוות מלחמות שזה נראה לנו כמשהו שחייבים ללמוד עליו ולא יותר. שבוע טוב (עד כמה שאפשר לכולם) ילדונת (שמחליטה מה שהיא רוצה) ערביה.

ariegur

New member
ילדונת ערביה,

את כותבת: "אני מגנה כל אלימות שהיא אני תמיד מבינה מאיפה זה מגיע אך אני לא מצדיקה" . אולי תסבירי גם לי מאיפה זה מגיע ? אריה

גם אם יפוצצו כאן 100 אוטובוסים בדקה

תמיד יהיה מישהו שיבין מאיפה זה מגיע, ויותר גרוע - יהיו גם אנשים שישמחו.

mimoon_m

New member
אין הצדקה אפילו לפיגוע ב10- שנים!!

אין כאן מה להבין?!! אסור לפגוע בחפים מפשע בשום פנים ואופן, ולא משנה מה הרקע או הנסיבות!! זה מנוגד לאיסלאם, ליהדיות ולנצרות. כל מי שאומר אחרת אז כנראה שעוותו מחשבותיו.. כי הרי פיגוע פוגע ללא אבחנה, גם בערבים.. כן כן, גם בערבים! רק במקרה לא נהרגו ערבים בפיגוע בחיפה! בפיגוע ליד מחנה שמונים נפצעו כמה ערבים.. אני אישית הייתי אתמול בהסטריה בגלל שאחותי גרה בהדר, והתעכבה קצת, וכך ניצלה.. היא היתה אמורה לעלות באותו אוטובוס.. מימון

all

New member
ויותר גרוע

יהיו כאלה שיסייעו. ולא רק בביצוע הפיגועים (כמו בנהריה ובצומת גולני). קשר, מודיעין, בחירת המיקום, ניהול והפעלת הפיגוע. הייתי יכול להמשיך בענייני הדו-קיום, לו ידעתי שהרוב הערבי נדגם, שהם מיעוט זניח, שהם פועלים בסודי סודות. אבל הם לא!!!!!

מה בדיוק הבעיה שלך???

כמו שאם מתעללים באדם מינית בילדותו זה עלול להוביל לכך שגם הוא יתעלל מינית באחרים - אבל זה לא מצדיק את זה!!! לכל דבר יש סיבה, לא הצדקה! קאפיש?

בהחלט נכון, והסיבות לפיגועי החמאס:

1) צבירת כוח ותמיכה בחברה הערבית - שהרי פעולות כאלה נתפסות כנקמה לגיטימית (במקרה היותר טוב) או כיוזמה מבורכת (במקרה הגרוע יותר) בעולם הערבי. ההוכחה: שום גינוי לא הגיע מפוליטיקאים ערבים (גם ובעיקר לא ישראלים. בשארה: "החיזבאללה - תנועה של גבורה"). ניתוח מילולי פשוט של מעט ה"גינויים" שבכל זאת הושמעו, מעלה שמדובר באיומים על ישראל לבל תגיב ולא בהתנצלות / השתתפות בצער. 2) השגת כוח הרתעה במאבק מול ישראל - זהו מסר ברור לממשלת ישראל וכן לאזרחיה: "בפעם הבאה תיזהרו. יש לנו כוח וחופש פעולה גדול יותר משנדמה לכם". 3) טירפוד שליחותו של הגנרל זיני. למי שלא זוכר - פיגועי החמאס בוצעו תמיד ברגע שבו היה סיכוי להסדר כלשהו. המסר של החמאס כלפי ארה"ב וישראל: "אנו מטורפים המייצגים את העם הפלסטיני. איתנו לא תוכלו לדבר, אלא רק להסתלק מהאיזור ולהניח למוסלמים האמיתיים לשלוט בשטח".

lir42

New member
זו לא השוואה נכונה בכלל ואני

לא חושבת שזה הוגן שאת מעלה זאת. הרבה אנשים שחוו בילדותם התעללות מינית יעשו הכל שילדהם לא יחוו זאת או יהיו פיקחים יותר. אנשים שחוו התעללות מינית והם הופכים למתעללים הם אנשים חולים כמו גברים מכים שהיו בילדותם ילדים מוכים והופכים לגברים מכים זה אומר שהם חולים. אני יודעת מה שאני אומרת........ נכון שלכל דבר יש סיבה ואין הצדקה בזה את צודקת אך אל תעשי השוואה בין התעללות מינית\פיזית לפיגועים. שלך לירי

בן חור

New member
אם מישהו קורא לך ערביה ,הרי שהוא

לא כל כך יהודי,לפחות מההבט הדתי של היהדות!!! בתור בחור ישיבה לשעבר,חילוני נכון לעכשיו אני אומר לך כי מבחינת היהדות השרשית אין שום מצב בו תקראי ערביה בכלל!!! אם כי אינני מתכוון לזלזל או להקטין ולו במעט את חלקך הערבי, אני רק מתכוון להדגיש את בורותם ואיוולותם של אותם אשר קראו לך ערביה מסריחה, שלא לדבר על גסות רוחם, אל נא יהו אותם חסרי מוח ולב, אלה אשר יגרמו לך שלא להרגיש בנוח גם עם הצד היהודי שבך

נכון

אל תדאגי, אני חותמת לך שאותם (או לפחות אותו סוג של) אנשים שקראו לך "ערביה מסריחה" קראו לי "אנטישמית" (שני הורי יהודים וההורים של שניהם ניצולי שואה) בגלל שהעזתי לצאת נגד חתימות ה"מוות לערבים" שלהם ברוטר (וגם באופן מעשי ע"י חסימה)... אז מה??? האם להם יש בעלות על השורשים שלי ועל הלאום שלי יותר ממני??? אם יש מי המנסים להפחית מערכך כיהודיה דעי לך שלהם אין מונופול על היהדות ולמעשה ע"פ היהדות הם אך ורק מפחיתים מערכם!

מלחמות?? בקרוב כנראה שתהיה מלחמה

מה שקרה היום זאת לא מלחמה. זה עוד נסיון (הפעם מוצלח) לחולל כזו פרובוקציה כנגד ישראל , שלא תותיר לה ברירה אלא לפעול וחזק. עכשיו, אולי תהיה מלחמה, ואז גם תוכלי לראות כיצד עמים נורמליים נלחמים. (לא, הם לא מפוצצים אוטובוסים).

all

New member
אפילו הגינוי של ערפת היה חריף משלך

אבל עידן הגינויים מתקרב לקיצו. אנחנו מתקרבים לעידן שזמן רב לא זכרנו. ומה אחר כל? עלא כריב.

mimoon_m

New member
להשכל הכללית .. ../images/Emo13.gif

"אול", אתה בטח התכוונת להגיד "אללא כרים".. יעני באנגלית שוטפת, אלוהים גדול
"כרים" בערבית פירושה המדויק הוא: נדיב. מימון

mimoon_m

New member
אזי מדובר עדיין ב"אללא" .....

אלוהים יודע = "אללא יעלאם" או "אללא ביעלאם" או "אללא ביעריף" בכל מקרה, "אללא כרים" מימון

דבר דעה

New member
בסה"כ שגיאת מקלדת ../images/Emo8.gif

האותיות מתפספסות בהקלדה, קורא לי המון
ובטח לעוד כמה. לפעמים מפספסים מקש לפעמים שוכחים, או חםכען נםזםזען נ´A ..... זה היה בשגיאת מקלדת ( מקש אחד ימינה
)

למעלה