ערב טוב.

roike2

New member
ערב טוב.

אני ארצה לספר על חלום שבתוכו תופעה שקוראת לי באופן דיי שכיח. אני אתחיל עם התופעה- אני שוכב במיטה, אני ער, אני יודע שאני ער, אני מרגיש שאני ער, אבל הגוף שלי משותק, העיניים פקוחות, אני רואה את החדר, בעודי שוכב על המיטה, יש מין עיקצוצים כואבים בגוף, קשה לי לזוז, אני לא יכול לדבר, מין תחושה של חוסר אונים, ותחושה מטרידה שיש איתך עוד מישהו בחדר. החלום היה כך- חלמתי חלום רגיל, הכל היה טוב, לפתע הייתה לי את המודעות העצמית שאני חולם, ידעתי בזמן החלום שאני חולם- תופעה שמרחשת אצלי הרבה פעמים- אבל הפעם הרקע של החלום נהיה שחור, וראיתי דלת פתוחה מולי- אמרתי לעצמי- "אחרי שאני עובר את הדלת אני מגיע לאין סוף", עברתי את הדלת ומצאתי את עצמי בתחושה של השיתוק (התופעה) על המיטה, אבל הפעם זה היה מטריד מתמיד והרגשתי שזו הפעם העוצמתית ביותר שחוויתי, הייתי במצב הזה דיי הרבה זמן, ואמרתי לעצמי- "תזוז כבר נו" (בדרך כלל אני יוצא מהמצב הזה על ידי שאני מכריח את עצמי לזוז חזק, ואז אני מצליח ומתעורר) הפעם זה היה חזק מתמיד, הרגשתי שיש לי יד מתחת לבטן, ופשוט, התחלתי לרחף באויר כלפיי מעלה, הגוף כל כך כאב, אבל הפעם לא הייתה יותר תחושה, הבטתי למטה וראיתי את הגוף שלי על המיטה, לא האמנתי למראית איניי, הייתי בטוח שחוטפים אותי חייזרים או משהו כזה, ואמרתי לעצמי- טוב נו, עוד מעט תחזור. קיבלתי דקירה חזקה בגוף והתעוררתי... עזרו לי בבקשה ואמרו לי מה זה. תודה מקרב לב. רועי.

LOLI152

New member
התופעות-

התופעה הראשונה שהזכרת היא שיתוק שינה. נדמה לי שיש מאמר על זה מאמרי הפורום. התופעה השניה לפי הטיפטיפה ידע שיש לי בנושא, יכול להיות שזה היה שיצאת למימד אחר. אבל לא בטוחה בזה.לגמרי לא. והאמ. זהו. מקווה שעזרתי. ושעוד אנשים יעזרו לך.

לקשמי

New member
שיתוק שינה

תמיד בזמן שינה באופן טבעי הגוף משותק ולא יכול לזוז. לפעמים יש את המקרים האלה שאתה ישן אבל חווה את עצמך ער ולמעשה לא יכול לזוז בכלל. למצב הזה קוראים שיתוק שינה. לגבי המקרה השני, שריחפת וראית את הגוף שלך על המיטה, מדובר בחוויה חוץ גופית. האמת, לי אף פעם לא קרה דבר כזה (חוויה חוץ גופית) אבל ממה שאתה מתאר זה נשמע זה. מצב שבו הנשמה כאילו יוצאת מהגוף ומתחילה לרחף.

שלום רועי

מבחינה רפואית מדובר בשיתוק שינה (sleep paralysis) שמלווה בהזיות היפנופומפיות (hypnopompic hallucinations) . הסיכוי לחוות הזיות כאילו גדל כאשר מתעוררים בהפתעה מחלום, מנסיוני האישי, כאשר אני בחלום צלול וקורה בו משהו מפתיע, אז אני מתעורר לתוך שיתוק שינה עם הזיות שקשורות לחלום, במצב הזה ניתן בקלות לחזור לחלום, או להשאר מודע לגוף (ולשיתוק) ולבסוף להשתחרר ממנו. במילים אחרות: שיתוק שינה הוא מצב שבין חלום ועירות, אבל הוא לא מצב קבוע, לפעמים נמצאים יותר בהשפעת החלום ואז גם יש הזיות (דבר שקורה אם מתעוררים מחלום למצב שיתוק שינה), ולפעמים נמצאים קרובים יותר למצב של העירות (כמו בהתחלה של ווילד) ואז רק משותקים אבל עדיין אין הזיות. בנוסף יש תזוזה של המצב לכיוון מסויים ( לכיוון חלום או לעירות). אני חושב שמה שקרה לך זה שציפית למצוא משהו מאוד מרגש מאחורי הדלת וברגע שעברת בה ההתרגשות מעצם העובדה שעברת בה (או ממה שראית) גרמה לך להתעורר בהפתעה למצב של שיתוק שינה שהיה קרוב יותר למצב חלום ולכן חווית הזיות ברמה כה גבוהה. יש כאלה שיפרשו את ההזיות כסוג של חוויה חוץ גופנית אבל זה לא התחום שלי. דרך אגב, רשמת שיש לך שיתוקי שינה באופן שכיח - זה יכול להצביע על הפרעת שינה, כל כמה זמן יש לך את זה וממתי?

roike2

New member
בנוגע לשכיחות.

לראשונה לפני מספר שנים כאירוע דיי נדיר. כעת אני בן 18. עכשיו"שיתוק השינה" קורה לי באופן של כמעט כמה פעמים בשבוע. העניין הוא שאני מרגיש שזה הולך לקרות, זו תחושה אפלה, כאילו משהו רע הולך לקרות, ואז זה קורה, ואני לא יכול לעצור את עצמי מזה. אמרת שבקלות אפשר לחזור משיתוק שינה לחלום, איך? התחלתי עם החלומות הצלולים כבר מגיל צעיר מאוד- 12. תודה, אשמח לעוד תגובות.

oneman2

New member
תשובה בפנים

כשאתה בשיתוק שינה תנסה לדמיין שאתה חוזר לחלום, תנסה לבנות את החלום מחדש ו"להכנס" אליו

תוספת

בזמן שאתה מדמיין תסתכל עם העיניים העצומות כלפי מעלה, לכיוון "העין השלישית" (מרכז המצח), תופתע לגלות איזה השפעה יש לזה.

worrywort

New member
יש אנשים שגנטית יש להם בעיות בדברים

האלה, ראיתי על זה פעם סרט. ששיתוק שינה זה תופעה רגילה אצלם ומרגישים נוכחות וכל הדברים שתיארת, זאת בעיה במוח בכימיה שאמורה לגרום לכך שתהיה לא בהכרה בזמן שהגוף משותק. ההזיות והקולות הן חלק מתהליך החלימה, והן מה שהופך את החלום לאמיתי. במובן מסויים ההרגשה שאתה ער אך משותק ובו בזמן הוזה ושומע קולות, מאוד מזכירה תחושה של סכיזופרניה. תגיד תודה שזה רק לכמה דקות אצלך ולא כל החיים... |= בכל מקרה, בכל הנוגע לחלומות צלולים, בדר"כ אנשים כמוך (עם בעיות בנושא הזה בדרגות חומרה שונות) יכולים לנצל את זה כדי לחלום חלומות צלולים לעיתים יותר קרובות ולשלוט יותר בחלום שלהם במיומנות רבה. משיתוק השינה אם מתרכזים אפשר לעשות ווילד מאוד מהר ולהיכנס לחלום, וכך גם לחסוך ממך את האי נוחות שבכאבים בגב ובהזיות, וגם להנות מחלום צלול.! (=

silverhawk

New member
../images/Emo45.gif רק הבהרה קטנה

אמנם כאשר אנו מדברים בפורום על שיתוק שינה אנו מתייחסים לחלק שבין השינה לערות (מכיוון שהוא הרלוונטי לנו), אך שיתוק שינה מתרחש בכל לילה באופן טבעי, ומטרתו היא למנוע מן הגוף לבצע את הפעולות אותן מורה לו המוח לבצע בחלום.

roike2

New member
סליחה על הבורות...

אם ת וכלו בבקשה לומר לי ולהסביר לי מה זה ווילד.. תודה.

למעלה