ערב טוב

תוכון1

New member
דווקא האינדקס הדרוש הוא אכן 26 מ"צ

עם זאת, במידה ושאר התנאים לס"ר קיימים [אינדקס כמובן הוא לא הפרמטר היחיד] בצורה מושלמת, ייתכנו ס"ר בודדות גם באינדקס של 24-25 מע' ואף פחות.

תודה לך ברנע

אבל יש מצבים כמו לפני כמה שנים שהיה הרבה ס"ר אבל בקושי גשם עכשיו בשביל ס"ר צריך אי יציבות וגם לגשם צריך דבר כזה אז למה לא ירד גשם?ושוב תודה יש פשוט מלא דברים שאני לא יודע ואין לי את מי לשאול

שכחת דבר אחד חשוב מאוד: האינדקס

בין שכבת 850 מ"ב לשכבת 700 מ"ב. נניח והטמפ' ב-850 מ"ב היא 5 מעלות, ב-700 מ"ב היא 1- ואילו ב-850 מ"ב הטמפ' עומדת על 22- מעלות. אינדקס 850-500 עומד על 27 מעלות, אך סו"ר לא נראה. בספק בכלל אם נראה גשם. ישנה שכבת יציבות בין 850 מ"ב ל-700 מ"ב. על מנת שייווצרו סו"ר הפרש הטמפ' בין שכבת 850 מ"ב לשכבת 700 מ"ב צריך לעמוד על 9-10 מעלות. עוד דבר חשוב: ככל שנקודת הקפאון נמוכה יותר, ייווצרו גם סופות רעמים עם אינקדס נמוך יותר. סו"ר נוצרות כאשר חלקיקי הקרח בענן מתנגשים זה בזה והמטענים מופרדים (החלק החיובי לפסגת הענן והחלק השלילי לתחתית הענן). ככל שנקודת הקפאון נמוכה יותר, כך ייווצרו יותר חלקיקי קרח לגובה כל הענן
יותר התנגשויות בין חלקיקי הקרח
וכבר זכור לטוב (או לרע, תשאלו את אליאור -
) - הערב בו היה אינדקס של 23 מעלות, אך ברק השבית לו את המחשב. כמו כן, בשנה שעברה, בחודש פברואר, כשירד שלג אצלי ביישוב ונתפס ל-1.5 ס"מ, היו מספר דקות בהן ירד שלג וברד רך בעוצמה רבה. באמצע היה ברק ורעם חזק מאוד. זה היה בשעה 13:30 לערך. בסונדה שהופרחה בשעה 12:30 לערך באותו יום, אינדקס סו"ר עמד על 22 מעלות או 23 מעלות. ולא רק זה, אלא הענן שהוריד את השלג הגיע רק לגובה של כ-4 ק"מ (גם ראיתי אותו אחרי שהוא עבר לצד מזרח, וגם הסונדה שיקפה את המצב הזה). ובכל זאת היתה סו"ר אחת.

eilat11

New member
לפי התנאים שאתה אומר דווקא כן

נוכל לראות ס"ר, מכמה סיבות: לפי הנתונים מהדוגמה שהבאת הפרש הטמפ' בין 700 מ"ב ל-500 מ"ב הוא 19 (!) מעלות. ההפרש הממוצע בין שני המפלסים הוא 2500 (אם אני לא טועה) מטר כלומר אם נחלק 19 ב-25 (הפרש הטמפ' בכל 100 מטר) נקקבל 0.76(כאשר אי יציבות על תנאי מקויימת מ-0.6 מעלות ומעלה) מה שאומר שיש אי יציבות בולטת כאשר התנאים האחרים לס"ר יקויימו (לחותת מהירות אנכית, אפיקיות ועוד ועוד.) ענן שמתחיל ב-700 מ"ב ועולה מספיק גבוהה יכול בהחלט לעשות ס"ר רעמים מכובדות (אי"ס לא נשכח אותו). עוד פרמטר שלא ראיתי שהוזכר אך הוא אומנם פחות משפיע הוא גובהה כל אחד מהמפלסים. בד"כ כשהטמפ' ב700 היא מינוס 1 אין אפיקיות של ממש ב-700 כלומר הגובה של המפלס יהיה גבוהה יחסית ואילו מינוס 22 ב-500 יבוא כאשר יש אפיק לרוב כלומר הנמכת גובה המפלס הזה . מכאן שההבדל בין המפלסים במטרים יורד וכך גם המפל עולה.

eilat11

New member
לא צריך לחות בקרקע.....

700 מ"ב ומעלה זה מה שחשוב...

adi cb14

New member
צריך לחות במפלס הכי נמוך שאפשר לקבל

אותה (בד"כ!). כל המפלסים שמעל זה רק לגרום לענן לא להתייבש.

ממש לא נכון!

אז זהו שלחות בקרקע לא תעזור לך אם אינדקס 850-700 עומד על 6 מ"צ. מה שאני אומר זה,שצריך לחות ברום-במידה ויש אי יציבות מרום 700 מ"ב אז לחות ברום הזה,עם אינדקס 700-500 מ"ב עומד על 19 מ"צ יביא לנו יופי של חגיגות אור-קוליות מאלטוסיביז מה שקורה לעיתים באי"ס פעיל שכבות תחתונות יבשות לחות ברום ממקור טרופי וס"ר.

eilat11

New member
אז אני מחליט שאני על הר בגובה

3000 מטר... לא יתפתח ענן מבריק בשום פנים ואופן?

מדוע כמעט ואין שלג וס"ר?

והאם יש הבדל בתנאים לס"ר עם גשם ולס"ר ושלג ומדוע ההבדל?

הייתי בטוח שדרומי יכתוב את זה.

אתה צודק. התכוונתי לומר שהאינדקס אינו קדוש, אלא יש עוד גורמים. הוא יכול לתת אינדיקציה (אינדקס 850-500), אבל היא אינה מדוייקת ב-100%. פשוט סתם זרקתי מספרים.

adi cb14

New member
יכולות ליהיות ס"ר גם באינדקס של 20

מעלות אבל זה בתנאי שעובי שכבת 850-500 הוא נורא קטן. בוא ניקח לדוגמה את האירוע האחרון שהיה שבו ירדו גשמים בכל הארץ(אפילו חזקים) אבל מכיוון שהאינדקס עמד על 24 מעלות(ניקח את המרכז)לא היתה ס"ר אחת עד לשעות הלילה שאז האינדקס עלה ועמד על יותר מ27 והיו ס"ר.

למעלה