ערב טוב

ערב טוב

מישהו יכל להסביר לי מה זה אידקסים?והאם יש קשר בין האידקס לכמות המשקעים?תודה וסליחה על הבורות אני מנסה קצת להבין כי בסך הכל גם אני מתענין בנושא הזה תודה ושיהיה חודש טוב לכולם

אינדקס סופות רעמים

זה הפרש הטמפרטורה בין 500 מ"ב ל850 מ"ב כאשר יש בניהם הפרש של 26 מעלות ויותר יהיו סופות רעמים

אז מה היה האינקס לפני 5 שנים

אם מישהו זוכר לפני 5 שנים היה את הארוע בגוש דן שירד כדורי פינגפוג מהשמים ואני זוכר שיצאתי מהבית מדרש וראיתי כמות מדהימה של ס"ר אז מה היה האינדקס אז.סליחד על האורך

אני כמעט בטוח שזה היה ב 2000

אני זוכר כי היתי בשיעור א וזה היה התחלת השנה .בכל מקרה מה היה אינקס אז.כי מי שרצה לצלם ברקים יכל בכיף לצלם כי היה בכל שניה

drums123

New member
רק שתדע שזה מעצבן בצורה חריגה מה

שכתבת למעלה. מאיפה אתה, הגאון מוילנה, או אולי מנתניה, שזה אגב לא כבוד גדול, יודע בכזה ברור בדיוק מה היה כשאתה עוד היית בגיל 7?! מאיפה הביטחון הזה?

drums123

New member
כי לעזאזל הבן אדם שאל אותך מה היה

האינדקס ס"ר לפני 5 שנים באירוע ברד בגוש דן, לפני *5*! ואתה לא רק שאתה לא עונה לו את התשובה לשאלה, או אומר שאינך יודע, אתה פשוט זורק לאויר תאריך, ומאמין שהכל בסדר, הוא ידע לבד על מה אתה מדבר, מהמספרים שרשמת הוא יפיק את האינדקס, והכל טוב ויפה.

barnea1

New member
תגיד השתגעת או מה?!

הוא דיבר על אירוע ברד של כדורי פינג-פונג בגוש דן לפני 5 שנים, אבל אני תיקנתי אותו. זה לא היה לפני 5 שנים, אלא לפני 4 שנים באירוע של אוקטובר 2002! אל תתקוף סתם ואל תוציא עליי את העצבים שלך

אני מצטער אם גרמתי למריבה

לא התכונתי בסך הכל שאלתי אני מצטער שזה גרם לזה בכל מקרה תודה

eilat11

New member
האינדקס באותו אירוע היה 26 מעלות

אבל יום לפני היה 29 קבלו טפיגרמה לאירוע קאפ 1428 ליפטד אינדקס מינוס 4 וחצי... הלוואי עלינו! רק מראה שהאינדקס לא תמיד קובע.

תודה לך

אני רק זוכר שזה היה אחד הדברים המדהימים שחויתי פשוט כל שניה היו ברקים אבל בלי רעמים ואחרי חצי שעה לערך חטפתי על הראש

../images/Emo128.gif2002 לא הייתה השנה היחידה

בה היה אי"ס חזק. אי"ס חזק מאוד היה גם באמצע אוקטובר 2000, זה שאתה לא יודע עליו וזה שהזכרון המטאורולוגי שלך מתחיל מ-2002 ומעוד כמה מפות היסטוריות מ-1950 לא הופך דברים ללא קיימים.

barnea1

New member
אנסה להסביר../images/Emo13.gif

כשמדברים על אינדקסים, מדברים על הפרשים מסויימים בין הטמפ' בשכבות השונות של האטמוספירה וזה פרמטר חשוב מאוד בחיזוי התפתחויות עננים. האינדקס העיקרי הוא דרוש לחיזוי סופות רעמים - כלומר אינדקס סופות רעמים. אינדקס כזה נקבע ע"פ הפרש הטמפ' בין מפלס 850 מ"ב (גובה 1,450 מ' בממוצע) לבין מפלס 500 מ"ב (גובה 5.5 ק"מ בממוצע). ככל שהאינדקס ייגדל (כלומר, הפרשי הטמפ' יגדלו), הסיכויים לסופות רעמים ייגברו וכך גם עוצמת הגשם תיהיה חזקה יותר. אינדקס סופות רעמים (או בקיצור - ס"ר) משפיע על אי-יציבות האוויר. אינדקס גדול יותר, משמע אי-יציבות רבה יותר ויותר סיכויים לס"ר. האינדקס המינימלי הדרוש להתפתחות ס"ר עומד על 23 מע' לפחות. לדוגמא - נניח שהטמפ' במפלס 850 מ"ב עומדת על 3 מע', ובמפלס 500 מ"ב היא עומדת על מינוס 24 מע'. נחשב את הפרש הטמפ' בין שני המפלסים הנ"ל. התוצאה תיהיה שהפרש הטמפ' עומד על סביב 27 מע' - כלומר סיכוי גבוה להתפתחות ס"ר. אם אני טועה במשהו, תקנו אותי.

למעלה