ערב טוב

DeVlan

New member
ערב טוב

שלום =) אני תלמיד בכתה י' מרעננה, ואני מחפש היכן אני אוכל להתלונן לגבי הבחינה שהייתה היום בהסטוריה א' ... האם אפשר לפנות אליכם? תודה מראש, אביב.

Reution

New member
אתה יכול אולי לפרט יותר?

למה לפי דעתך צריך להתלונן על הבחינה?

DeVlan

New member
התלונה היא רק על 16 באפשרות ב'

אני יודע על עשרות תלמידים מהשיכבה שלי (כולל אני) שלא ידעו האם הכוונה לגישות בישוב כלפי הערבים בתחילת שנות ה30 [לאחר הספר הלבן של פאספילד] או שמה יש צורך לשים דגש על הגישות בישוב היהודי לאחר פרסום מסקנות ועדת פיל ותוכנית החלוקה [אוקטובר 1937]. אני חושב שזה ממש לא בסדר שהם לא מדגישים דבר כזה חשוב בשאלה. הם הרי יודעים שתלמידים לחוצים בבחינה וזה כולל את החוסר תשומת לב הטבעית שנובעת מכך. ולכן לפי דעתי, יש צורך בחזרה, ובהדגשה על פרטים חשובים שיכולים לסייע לתלמיד. וחבל שלא היה ככה, התכונני במשך ימים שלמים, חרשתי, ידעתי הכל - ואני לא המאוכזב היחידי מהשאלה המעורפלת הזו.

niromy

New member
תשובה

אני לא בטוחה עד כמה האירגון שלנו יהיה לך כעזר אבל ההליך של התלוננות על בגרויות הוא כזה- תפנה למורה שלימדה אותך היסטוריה עם ההערה על השאלה, במקרה והיא רואה שיש עוד שהתלוננו על השאלה הזו היא מעבירה את הבעיה לרכזת היסטוריה בבית ספר שלכם וזאת מעבירה את זה למפמרית האזור, ושוב אותו ההליך- אם כמה רכזות להיסטוריה התלוננו למפמרית האזורית על שאלה ספציפית הנושא עולה לדיון אצל המפמרית הראשית להיסטוריה ואז היא בודקת את הנושא במדגם. מה זה מדגם? מדגם זה כ300 בחינות של תלמידים מכל רחבי הארץ (לא מעיר ספציפית אלא מכל האזורים) שבו רואים איך הלכה הבחינה. במידה ורואים שבשאלה הנידונה באמת הייתה בעיה ותלמידים לא הבינו אותה כראוי מגישים חוזר לכל בודקי הבחינות כיצד יש לבדוק את הבחינה- כלומר אם באמת הייתה בעיה למספר רב של תלמידים הם יכולים להורות על הבודקים לבדוק את המבחן בצורה שונה כך שכן תוכל לקבל נקודות על השאלה הזו. הליך נוסף הוא במקום שיבדקו את הבחינה בצורה שונה- נותנים פקטור, זה נע בין 5 נקודות עד 20 נקודות בהתאם לתשובה שכתבת ואיך שהבנת את השאלה אבל לרוב הפקטורים ניתנים במקצועות ריאלים (מתמטיקה, כימיה וכו') וההוראות בחינה המחודשות ניתנים במקצועות הומנים (היסטוריה, ספרות, תנ"ך וכו') מקווה שעזרתי לך וסליחה על המגילה! :)

Reution

New member
רומי, תודה על התשובה ../images/Emo13.gif

במידה, ואתה חושב שזה לא עזר, אני אשמח אם תפנה אלי במסרים. רעות.

DeVlan

New member
תודה רבה על התגובה ../images/Emo140.gif

אני אנסה לפנות אליה, למרות שאני לא חושב שהיא תעשה עם זה משהו

מממ../images/Emo13.gif../images/Emo60.gif

אם אני לא טועה, הגישה היחידה שהיה צריך בישוב [ושהיתה כלולה במיקוד] היא הגישה בתחילת שנות ה30:]

DeVlan

New member
מחלוקות

2 מחלוקות יש: 1. המחלוקת שיש לנקוט כלפי הערבים בתחילת שנות ה30. 2. המחלוקת בישוב לאחר ועדת פיל (תוכנית החלוקה).

שים לב../images/Emo60.gif

ברור שהיה אפשר להתבלבל, אבל - מחלוקת בנוגע ליחס כלפי הערבים יש רק רק אחת! וזו המחלוקת בין ז'בוטינסקי, הרוב במפא"י וברית שלום. הביאו לך אפילו קטע מקור כדי שזה יהיה ברור הרי. היה כתוב במקור "קיר הברזל", מה עוד צריך? זה בדיוק הפתרון שז'בוטינסקי מציע. המחלוקת בנוגע לתוכנית פיל לא קשורה ישירות לערבים, ולכן זה ברור שלא שאלו עליה. המחלוקת בנוגע לתוכנית פיל, היא כמו שמה - מחלוקת בנוגע -לתוכנית פיל-, לא בנוגע לערבים. מחלוקת אחרת, שהיא כן נוגעת לערבים - היא זו שבעד ונגד ההבלגה, אבל אם היו שואלים על זה היו כותבים הבלגה מול התקפה, ובגלל שלא כתבו - ברור שזה לא על זה. בכל מקרה, הקטע מקור שהוצג שם היה צריך להבהיר על מה זה מדבר, בייחוד כשבמחלוקת על ועדת פיל לא דיברו ישירות על הערבים.

niromy

New member
נצל"שהיסטוריה

אני מתחרפנת פה מלקרוא את החומר שוב אז אני בהפסקנות קטנה, רציתי לאחל לכל מי שניגש מחר להיסטוריה ב' המון המון בהצלחה! טיפים קטנים לדרך- קחו שני עטים ותבדקו בבית שהם פועלים קחו שעון כדי לראות שאתם עומדים בזמן שמוערך לכל שאלה שתו קפה בבוקר ותאכלו איזה משהו קטן קחו איתכם בקבוק מים- זה מרגיע כשלחוצים תכתבו את הבגרות בכותרות! המורה שלי להיסטוריה בודקת בגרויות וההנחיות שלהם זה לראות שהכותרות נכונות. ברגע שהכותרת נכונה הם רק מרפרפים בקטנה ונותנים את הניקוד, הם לא מתעמקים במה שפירטתם מתחת לכותרת (הכוונה לא לכותרות הגדולות כמובן אלא לתתי סעיפים) תרגעו, בלי לחץ, הבגרות הזו זה רק 50 אחוז מהסופי של השנה והסופי של השנה הוא רק 60 אחוז מהסופי הכולל בהיסטוריה אז בתכלס אין לזה יותר מידי חשיבות :) זהו נראה לי, שיהיה לכולם המון המון הצלחה מחר!

למעלה