ערב טוב

joecamel

New member
ערב טוב

לצערי נכחתי היום בטיול שבו התהפך הFOURENER הכסוף ליד מעלה האנטנה ליד צומת התשבי . הדרכתי את הקבוצה שלי כשהח'ברה האלו הגיעו הנהג בחר לעלות בציר השמאלי מי שמכיר זה עם המדרגות במרכזו ....אני במקרה הייתי למטה כשהו התחיל לעלות......שאלתי את אחד החברים שלו האם הרכב נעול קדימה ואחורה והתשובה שקיבלתי היתה ואני מצטט " עזוב את הרכב הנהג נעול בראש". לא עברו 3 דקות ואני מוצא את עצמי מביט על הרכב המעוך . כמובן שמיד הזמנתי אמבולנס וניסיתי לעזור אך משום מה הח'ברה שם התעקשו שלא לתת לי ולחובשת שהייתה איתי בקבוצה לגשת אליהם ולפי מה שראיתי אפילו ניסו להוציא את האם והבת מהרכב דבר ש.........אני לא היית עושה אבל כרצונם לא התערבתי יותר מידי . בכל אופן תנחומי להם ואני מקווה שהאם תתאושש עד כמה שהבנתי היא במצב לא טוב ! בשיחה שהנהלה לאחר מכן הבנתי שהרכב כבה לנהג במהלך העליה מה שדי מוזר לי מכיון שמדובר במנוע V6 מזרק. עד כמה שידוע לי הוא לא אמור לכבות במיוחד לא במתלולים. בכל אופן חוויה לא נעימה ואפילו כמה תמונות מצמררות למזכרת שלא אפרסם פה מפאת הרגישות של העניין ! ( מטיילים שלי שהיו למעלה פשוט צילמו ) . ולחשוב שהעברתי 13 ג'יפים את העליה הזאת עם נשים ילדים והכל בזהירות ובביטחון מה שמראה לנו שהתחום שאנחנו מתעסקים בו כתחביב יכול להפוך ברגע אחד למסוכן מאוד ! אנשים עשו טובה שימו לב למגבלות שלכם ושל הרכב הנהג של הרכב היה נהג מנוסה עד כמה שהבנתי כך שאין פה חוקים אבל בכל זאת .. מעביר מחשבות ! שבוע נפלא שיהיה לכולם ואני מקווה שנהנתם בטיולי השבת שלכם !

The Red Baron

New member
זאת

זאת עליה מסוכנת לנהג לא מיומן שלא יודע איך להתנהג במקרה של כישלון - ולא אתגרית כלל . אני לא הייתי במקומך מעלה שם 13 גיפים עם נשים וילדים . למה אתה מתכוון שהעלת אותם בזהירות ? הם היו מאובטחים מלעלה עם כבלים ? אם משהו נכנס שם לשפץ או העליה נכשלת מכל סיבה שהיא - זה ממש לא נעים . אני מכיר מספר אנשים שיצאו משם בהרבה מזל שלמים .

miki69

New member
העלת אותם ברגל?עם כננת?

אז הסבר נא לי מה זאת בבטחה? אני לדוגמא פחדן גדול ,הנה הודתי קבל עם ועדה כל כך פוחד שלא לוקח שום מעלה כמובן מאיליו ונוקט כל אמצעי זהירות ועולה הכל, עדיין מפחד,ועולה כנראה גבר מי שלא מפחד

joecamel

New member
מי שמכיר את העליה אז יודע שיש

שתי אופציות השמאלית שהיא התלולה והמסוכנת ודרך אגב בלתי עבירה בחורף ! והימנית שמתעקלת קלות ולכן נוחה יותר ואפשרית יותר גם לנהג פחות מיומן כמובן שבעזרת הכוונה נכונה ! כשאניא ומר ש/העלתי זה אומר דגשים על צורת נהיגה שילוב נכון של עזרים כגון נעילות וכו' וכמובן מה עושים אם מתחפרים באמצע כפי שקרה לכמה רכבים ! הפיתרון הוא פשוט .בשביל זה יש מדריך ! תלחץ על הברקס ותמתין ! כמובן שבמהלך העליה אני נמצא בקשר עין ובקשר רדיו עם הנהג שעולה וזה נוהל קבוע לפחות אצלנו בטיולים לכל רכב יש מכשיר וכו'. לזה התכוונתי ואמצעי הבטיחות הראשון שנאי נוקט בו הוא....אני עולה ראשון ובודק שזה בכלל אפשרי ! בהתאם לקבוצה וליכולות הנהיגה שלהם ! עכשיו זה ברור יותר ? ומיקי...גם אני פחדן גדול ואולי זו הסיבה שאנחנו עוד בחיים ועדיין עולים\יורדים מעלות שמוגדרים כקשים!

The Red Baron

New member
טוב

זה שיקול שלך . יש בקטע הזה מספר מאפיינים שלא הייתי נותן לנהגים מתחילים ובלי נסיון לעלות אותו . במיוחד לא עם המשפחה . יש במסלול השמאלי בסופו עיקול קטן שמכניס לשפץ . בכל אופן אם העליה נכשלת לקראת הסוף - צריך הרבה מיומנות במיוחד ברכב אוטומט כדי לחלץ לאחור . רוב הנהגים ינעלו את הגלגלים תוך כדי ויש אך מצב לכניסה לשפץ וזווית מכיוון שכמו שאתה יודע הגלגלים הקידמיים בבלימה כזאת ינעלו . העליה הזאת לא דורשת יותר מידי מהנהג - סתם לשים הרבה גז ולעלות (במקרה של סופה - קצת גז ) - אין שם הצלבות .

hagail

New member
השאלה הנשלאת היא: למה ?

למה לקחת חבורה של אנשים ולתת להם לעלות שם ? למה זה טוב ? מה יש "להדריך" שם ? (אני הייתי מדריך אותם לעלות מסביב !!!,מעשה יותר חינוכי לדעתי.) יש לי הרגשה (אולי אני טועה) שמר ישראלי רואה שבטיול כזה הרכב שלו עלה בקלות את המעלה המדובר וביום מין הימים מגיע אליו עם כמה מהחבר'ה . כמובן שהוא לא לוקח בחשבון שהעליה השתנתה ,לא זוכר בדיוק מאיזה צד עלה (או את הנטיב המדוייק) אבל זוכר שעלה בקלות. ואז קורה מה שקורה. אני אישית מבקר במקום לעיתים דחופות ויש לי רכב שעולה שם בקלות (העליה לא מציבה לו אתגר) גם הרכב הקודם שהיה ברשותי עולה שם בקלות. אף פעם לא חשבתי לעלות שם ,אפילו שניסו עלי לחץ חברתי. אין בעליה הזו (לדעתי) שום אתגר ! היה פשוט עליה מסוכנת . joecamel סתם לידיעתך אני מכיר אישית בחור שעלה שם גם בחורף. אז למה לקבוע קביעות סתם . "ודרך אגב בלתי עבירה בחורף !. "

lizard

New member
אני חושב שהייתי שם כשהם התחילו

לעלות. בדיוק סיימתי את הירידה מהמוחרקה שהייתה פשוט מדהימה. אני לא בטוח אם הייתי במסלול הנכון, חלק מהמסלול היה עם עבירות לא כל כך קלה בשבילי. בהחלט קפיצת מדרגה, מילולית
, ששמחתי לעבור. לצערי הרב כנראה שבעתיד לא אטייל יותר מאחר והראש מנוע הלך...בכביש החוף בדרך חזרה.

למעלה