ערב טוב

KasheKashe

New member
ערב טוב

שלום לכם פעם ראשונה פה מקווה שזהו אכן המקום המתאים לנושא הזה הסיפור הוא שפעם הייתי סטודנט גוף מסויים מימן לי את הלימודים ומהכסף הזה היתה לי גם תכנית חיסכון שהגיעה לסכום יפה מאוד (משהו כמו 10000 ש"ח) לצד הכסף היו גם החייים הטובים והרבה בזבוזים אחרי סיום הלימודים,אותו גוף הפסיק לשלם אבל אני המשכתי באותו אורח חיים,המינוס הלך וגדל והתחלתי לקחת הלוואות וגם תכנית החיסכון נשברה תשלומים המשיכו לרדת מכרטיסי האשראי (שניים!) והחריגה הלכה וגדלה קיצר,שנה וחצי מאז סיום הלימודים,שנה וחצי של הוצאות (כמעט ללא הכנסות,לא מצאתי עבודה חוץ מעבודות קטנות וזמניות שהכניסו כסף שלא דיגדג את המינוס) היום אני נמצא עם חוב של 35000 ש"ח והאיומים התחילו להגיע (כמו העברת החשבון לטיפול עורכי דין וכו') האופציה היחידה מולי היא לשעבד את הרכב או להביא שני ערבים,מה שאין לי אז נותרתי עם האפשרות הראשונה (אבל החלטה נראית לי די כואבת!) השאלה היא מה ניתן לעשות,מה אתם מציעים ומה ההמלצות שלכם? בתודה מראש

לטפל בבעיה ולא בסימפטום

אין תרופת פלא - דרושה תכנית הבראה. שעבוד המכונית לטובת הלוואה יכול להיות "משכך כאבים", אבל הוא לא יעלים את המחלה (החוב). לכן הוא חייב להיות מלווה בתכנית מסודרת שתאפשר לך להחזיר את החוב לאורך התקופה שתחליט עליה. זה אולי נשמע טריוויאלי, אבל גובה ההחזר החודשי ייגזר מהכנסותיך ומהוצאותיך, ולפי תיאוריך צריך לשם כך להגדיל משמעותית את ההכנסות ולהקטין משמעותית את ההוצאות. מבלי להכיר את הכנסותיך והוצאותיך סביר להניח שתצטרך למצוא עבודה במשרה מלאה, ולבדוק איפה אפשר לקצץ בהוצאות (שכר דירה? בילויים? הרשימה ארוכה...). לחילופין (או בנוסף) - ניתן לשקול למכור את המכונית (תלוי בשוויה), או לעבור למכונית זולה יותר. זה יכול להקל משמעותית על התהליך, ולדעתי האוויר צלול יותר באוטובוס צפוף ומיוזע ששילמת מכספך על הזכות לנסוע בו, מאשר במרצדס פתוחה שהבנק והנושים שילמו עליה ולכן גם דולקים בעקבותיה... בהצלחה.

KasheKashe

New member
אפשר המלצה לתכנית הבראה?

נתחיל בזה שאני לא עובד (וגם לא מקבל כלום מביטוח לאומי) לא משלם שכר דירה כיוון שאני גר עם ההורים אבל משלם על אנטרנט ושני פלאפונים (שכנראה את שני אלה נקפיא בקרוב) השימוש באוטו הוא יותר מצד ההורים ואני כן משתמש באוטובסים (מה שמחייב מזומנים) אשמח לקבל המלצות מעשיות תודה

השמיים הם הגבול

(או הרצפה, תלוי מאיפה מסתכלים). המטרה היא תזרים מזומנים חיובי. בשביל זה צריך הכנסה. אם אין לך הכנסה - מצא עבודה במשרה מלאה. אפילו בשכר מינימום, אם אין לך הוצאות דיור - זה צריך להספיק לכיסוי ההוצאות, בהנחה שתקצץ בהן. קיצוץ בהוצאות צריך לעשות איפה שאפשר. בתור התחלה תכין רשימה של כל ההוצאות שלך בחודש, ואז תסמן סעיפים שאפשר לקצץ (לפי עדיפויות). אינטרנט וטלפונים הם נקודת התחלה טובה. כשתגיע לנקודה שבה ההפרש בין ההכנסות להוצאות (לטובת ההכנסות!
) מספיק להחזר חודשי סביר - סימן שבנית תכנית ואפשר לצאת לדרך. אגב, אם ההוצאות שלך בכרטיס אשראי יוצאות משליטה - בטל אותו. כשמשלמים במזומן מרגישים כל שקל שמוציאים, ופשוט לא קונים מה שלא ממש צריכים. בהצלחה.

KasheKashe

New member
כל מה שאתה כותב יפה,אבל הבנק יבין

את זה? השאלה המקורית היתה איך "לשכנע" אותו לתת עוד הזדמנות ועוד זמן בשביל לעשות את כל אשר אתה מציע לי יש מה לעשות כ"לקוח מול בנק"? משהו בחוק שייתן לי את הזמן הזה? אשמח לתשובות שוב תודות

ayelet i

New member
לא הבנתי...

אין לך הכנסה, אתה במינוס גבוה בבנק ואתה ממשיך למשוך? לא הבנתי איך אתה רוצה לשכנע את הבנק להמשיך ולתת לך כסף ולמה בעצם? דרישת הבנק להמציא בטחונות כנגד החבות הקיימת (=שעבוד הרכב למשל) - נשמעת הגיונית מאד. תוכנית הבראה? אין יש מאין - לצמצמם הוצאות כך שלא יעלו על ההכנסה החודשית - ואם אין הכנסה חודשית זו בעיה - הבנק חייב לשים גבול בשלב כלשהו ואישית אני חושבת שזה גם לטובתך - ככל שהחוב יגדל כך יקשה עליך יותר להחזיר אותו. איך אתה מתכוון להחזיר את החוב?

למעלה