ערב טוב.

alexrait1

New member
יש כמה דוגמאות

למשל את התוכנה "חשבשבת" מכירים? חוץ מזה שבגם ב basic לא כותבים אבל יש את visual basic. מבחינתי delphi וטורבו פסקל הן אותן שפות, האחת המשך מידי של השניה. מי שיודע delphi יודע מן הסתם פסקל.

VoodooKid

New member
דלפי ופסקל

אני לא חושב שדלפי וטורבו פסקל הם אותה שפה... אולי דלפי מתבססת על פסקל אבל לא יותר מזה פיתחו את פסקל כמה רמות קדימה. זה עניין של דעה... אני לא חושב שפסקל ודלפי הם אותם שפות...

the new L

New member
אז אם כבר

שילמד ישר עדה ולא פסקל. אני לא יכול לחשוב אפילו על סיבה אחת טובה להעדיף פסקל על עדה. עדה תהייה שפה מצויינת בשביל ללמוד תכנות נכון, וגם ה Syntax שלה יורש מפסקל.

alexrait1

New member
תתפלא לגלות

המרצה שלנו בשפות תכנות טוען שב ADA נכתבו יותר שורות קוד מאשר ב c/c++. נדמה לי שדווקה פסקל יורשת מada. אבל אני לא מבין מה אתה מנסה להגיד בזה? Delphi היא שפה מוצלחת ושימושית מאד - אני מניח שאתה מסכים. מי שיודע Delphi יודע פסקל - גם פה תאלץ להסכים. יש המון שפות שירשו מ c ואף אחד לא משתמש בהן. אז מה? כל מקרה לגופו. אני בהחלט לא טוען שפסקל עדיפה על c או משהו בסגנון. בוודאי שc הרבה יותר שימושית וכדאי להתחיל איתה בלימוד מאשר בפסקל. יחד עם זאת, כבודה של פסקל במקומה מונח, ולדעתי יש לשפה הזאת חשיבות גדולה מאד גם היום (בגלוגליה השונים).

למעלה