ערב טוב.

avshalomariel

New member
ערב טוב.

אני רוצה להתחיל ללמוד פסקל, ואין לי שום מקור להתחיל. לא מצאתי פורום פסקל, אז פניתי לפה. אתם יודעים איפה אני יכול להתחיל ללמוד פסקל?

IP yuval

New member
שפה ראשונה?

אם כן, אני ממליץ על הספר שלמדתי איתו - יסודות מדעי המחשב, חלק א'. אחרי שתסיים, תעבור לחלק ב'. אם לא, אני לא חושב שיש לך סיבה ללמוד פסקל.

avshalomariel

New member
זה בערך השפה הראשונה...

אני למדתי קצת C++, וגם למדתי javascript אבל זה בערך הראשונה.. חוץ מזה אני רוצה להתנסות בכל השפות.. מה אתה כן ממליץ לי?

avshalomariel

New member
למה??????

????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

cganir

New member
למה ../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif

אתה כבר נוהג ב BMW ומרצדס, למה לחזור לסוסיתא ? יש סיבה מיוחדת ללמוד פסקל ? היום לומדים פסקל רק כשפת עזר, למתחילים, על מנת ללמוד את הבסיס לתכנות. אי אפשר לעשות עם השפה הזו כלום חוצמזה.

KKnDoIt

New member
אולי PERL כשפה ראשונה ?

אני לא מבין כלום ב- PERL, אבל אולי היא מתאימה להיות שפה ראשונה ? לדעתי, היא מלמדת עקרונות תכנות נכונים: עבודה עם קלט/פלט סטנדרטי, פונקציות מערכת, פורטביליות, וכדומה. היא מאוד דינמית, יש שפע של מידע עליה, היא מעשית (אפשר לעשות איתה המון דברים, בעיקר באוטומציה). מה דעתכם ? עד עכשיו לא ראיתי הרבה התיחסויות לזה.

alexrait1

New member
לא הייתי אומר

פרל דורשת הבנה קצת יותר מעמיקה במבני נתונים. למשל האש. השפה מאד קשה להבנה למי שלא מכיר את c וגם הכתיבה בה אינה כה מודולרית. במילים אחרות צריך לדעת לתכנת היטב כדי לשמור על סדר והגיון בבנית התוכנה. כרגע אני ממש עוסק הרבה בפרל ואתה יכול להניח שאני מדבר מתוך נסיון. פרל במידה מסוימת היא write only language. מאד קשה להבין קוד של מישהו אחר (כמובן יחסית לשפות אחרות)

KKnDoIt

New member
טוב, אני מקבל בהכנעה את מה שאתה אומ

ר. לי היא נראית טבעי כי אני עובד הרבה עם BASH ועם BATCH, כך שהיא נראית לי טבעית (דרך אגב: BATCH היא "השפה" הכי סיזיבית שראיתי. פשוט סיוט במצבים מסוימים).

VoodooKid

New member
למה פסקל?

לא חשבתי שמישהו רוצה ללמוד פסקל מעצמו... פסקל זה שפה לבגרות בארץ לא יותר מזה... אם אתה רוצה להכיר שפה שדומה לפסקל אך הרבה יותר שימושית תלמד C. פסקל היא שפה גוססת וברגע שהיא תרד מהבגרות אני לא חושב שנשמע אותה פה עוד הרבה. אם תלמד עכשו פסקל עוד 5 שנים אף אחד לא ירצה לשמוע את זה בכלל. פסקל היא לא כמו קובול שמערכות כבדות וגדולות נבנו עליה והיא נדרשת... פסקל גוססת קשה למישהו יש אינפוזיה :)

vinney

Well-known member
לא רק בארץ

פסקל הומצאה כשפה אקדמית ולא מסחרית, ותמיד הייתה כזאת. אחרי שC חדרה לאקדמיה, פסקל אכן כנראה תמות (אם כי בגסיסה ארוכה וייסורים קשים)

spurpur

New member
ועדיין

פסקל היא שפה יותר טובה מ C למטרת לימוד תכנות פרוצדורלי. לכן קשה לומר שהיא תמות בקרוב. בתי ספר עדיין (ובצדק) מתמקדים בפסקל כשפה ראשונה. מבחינות רבות פסקל דומה מאוד ל C, אבל היא קלה יותר למתחילים, כי יש בה פחות בעיות שמתכנת מתחיל צריך להתמודד איתם על ההתחלה.

vinney

Well-known member
זה הנישה שלה

היא לא תצא יותר מבתי הספר, היא לא פרקטית לשום דבר חוץ מלהדגים עקרונות התכנות, וגם זה לא כל כך כי היא לא ממשת OOP טוב במיוחד. היא תשאר ברמת בתי הספר ותמות שם בסופו של דבר, גם אם זה לא יהיה השנה.

alexrait1

New member
בוא לא נגזים

קודם כל יש את דלפי שהיא ממשיכת פסקל. שנית כל יש המון פרויקטים מבוססי פסקל וגם תוכנות ענקיות וחשובות נבנו בה. נכון שהיא לא כמו c/c++ אבל היא בהחלט שפה שכדאי להכיר.

vinney

Well-known member
תן דוגמא

יש אומנם פרוייקטים בדלפי, אבל אני לא שמעתי על שום פרוייקט משמעותי שנכתב בפסקל. ולקשור את דלפי לפסקל זה כמו לקשור את חלונות לCP/M

VoodooKid

New member
כדאי להכיר ?!

אני ממש לא חושב שפסקל היא עוד אחת מהשפות שכדאי להכיר... היא אולי שפה שכדאי להכיר שהיא קיימת לא יותר מזה. אני לא שמעתי על שום פרוייקט גדול שכתב בפסקל. ומאז הבגרות שלי בפסקל לא חושב שכתבתי שורת קוד אחת בפסקל.. אולי רק אחת בשביל הצחוק :)

למעלה