ערב טוב,

ab1234

New member
ערב טוב,

מה עושים כדי לזכור את כל הקלפים והמשמעויות שלהם, נכון יש אינטואיציה, אבל מאוד קשה לי לזכור האם יש שיטה?

רששף

New member
הכי טוב זה לעשות את זה

כמה שיותר פעמים.... אין קיצורי דרך, סורי.

ללמוד, ללמוד וגם ללמוד !

אין קיצורי דרך. הטארות הוא עולם ומלואו ובתוך העולם הזה ישנם עוד תתי עולמות שגם הם מגוונים ורבים. השיטה היא ללמוד ולהתפתח כל הזמן. ישנן דרכים מסוימות שעוזרות: דרך אחת היא לכתוב בעיפרון על גבי הקלף עצמו את הרמזים המסוימים שיעזרו לך ורק לך להבין את הקלף וכך בעת פריסה יש לך את ההתחלה של הקלף. בתחילת הדרך גם אין מניעה להציץ מדי פעם בספרים (וכן... גם אני מדי פעם עדיין מציצה בהם אם נתקלתי ברצף קלפים שקצת לא ברור לי או מבקש חידוד מסוים. דרך נוספת היא לשלוף קלף כל יום וללות את היום שלך יחד איתו. זה הקלף שלך ליום ספציפי וכך אתה לומד אותו באותו היום. אבל כאמור כל הזמן ללמוד :)

טיפ שקיבלתי על הלימוד

שאלתך מאפיינת אנשים רבים. אכן 78 קלפים. אבל אם מחלקים בצורה הגיונית זה קל. חלק ל- 22 קלפי הארקנה הגדולה וקודם תתמקד בהם בלבד. כל יום - קלף. יש מפתחות להבין את הצבעים לשם כך צריכים ללמוד אצל מורה או מספר. אחר כך תתמקד ב- 4 הסדרות המשניות. קודם כקלפי החצר שהם 4 בכל סידרה. אחר כך - שים את כל המספרים אחד ליד השני במקביל... עצם הטיפ הוא: הידע נטמן בהילה וכשצריך אותו - הוא צץ ועולה. זה מה שאמר לי המורה שלי כשלמדנו בקבוצה וכמה אנשים התחלחלו איך יזכרו כל כך הרבה חומר... יום נעים אילנה

למעלה