ערב טוב

ערב טוב

יש לי מספר שאלות: בשמוש בגבס הבחנתי בשוני בין הגבס שקונים בטמבור לבין הגבס המקצועי שקונים בחניות תחביב האם יש דרך כל שהיא לשפר אותו (כמו אולי להוסיף דבק פלסטי לתערובת או קליסימו) מישהיא ניסתה או שלדעתכן זה אותו הדבר התחליף לדבק מפיות שרשום עליו במאמרים לגבי אילו חומרים אני יכולה להשתמש איתו עץ, גבס זכוכית לאיזה חומר הוא כי בחנויות יש דבק לכל חומר לחוד האם יש צבעים לקרמיקה עמידים שניתן לצייר איתם על קרמיקה קיימת ללא תנור (זאת אומרת לעטר את החרסינות במקלחת לדוגמא) הוספת תגובה שלח/י מסר למחבר/ת שליחת הודעה באי מייל הדפסת הודעה סגירה

av_i_va

New member
כמה תשובות../images/Emo140.gif

גבס שקונים בחנויות תחביב זה לא גבס מקצועי אלא תערובת מעט שונה קרמין בדרך כלל - מבוסס על תרכובות שונות מהגבס המוכר לכן גם המחיר בהתאם. כמו עם כל דבר, גם עם גבס צריך לדעת לעבוד. אם מכינים תערובת נכונה וממתינים לייבוש מוחלט - אין שוני בין הגבס הפשט לבין זה שבחנויות תחביב - מה עוד ששניהם עוברים צביעה. לגבי הדבק שבמאמרים: הוא משמש להדבקת הרבה מאוד חומרים אבל לא ניתן לרשום זאת כאן בהכללה. יש דברים שכן - ויש אחרים שלא. כן - יש צבעי קרמיקה עמידים שלא חייבים לעבור תנור.

vodka2

New member
לגבי עיטור החרסינות באמבטיה!!!!!!!

יש דרך מאוד מאוד פשוטה לעשות זאת ועם עם צבע אקרילי זה הולך פיצוץ רק מה חשוב לפני שאת צובעת חרסינה יש למרוח עליה בסיס, קונים את זה בכל חנות טמבור, את יכולה לצבוע עם הבסיס הזה כל דבר עם כל צבע אישית ניסיתי על דלתות עץ ועל חרסינות גם באמבטיה וגם במטבח, שכבה של הבסיס על החרסינה, אח"כ הצבע שאת רוצה לצבוע או לעטר ועל זה לכה, במיוחד בנקודות שבאות במגע תמידי עם מים! נקודות שלא נרטבות הרבה, רק בימי הנקיון לא חייבות אפילו את הלכה, אבל אין ספק שהיא שומרת על זה יותר טוב. החרסינות שלי צבועות כבר שנה וחצי והתיקונים היחידים שנאלצתי לעשות זה לצבוע את החרסינות במקלחת (כי שכחתי שם את הלכה)

למעלה