ערב טוב

שוב תודה על התגובות

כשזה מגיע לידי נגיעות בה והצקות (כמעט מכות), אנו ישר מגיבים ולא מרשים לו. עונשים? גם לא, ואולי כן כדאי? לגבי חיקוי? מסכימה וחושבת שהרבה זה מאחרים, אבל איך גורמים לו להפסיק? ורציתי לשתף אתכם במקרה שקרה לנו הערב: היינו אצל חברים והוא מעד עם הצלחת, והאשים אותי, וצרח בקולי קולות "יא מכוערת...זה בגללך..." בעלי ואני היינו בשוק!!!!!! בחיים זה לא קרה!!! אז מה עושים? כמובן שלקחתי אותו בכוח הצידה, ושטפתי אותו, ואמרתי לו שאני מתביישת במעשהו, ועוד, ועוד, אבל אני לא מוכנה לעבור על זה בשתיקה.

ערב טוב

אני אמא לשני ילדים: בן בכתה ג´, ובת בת 4. אני די אובדת עצות לגביהם. הם רבים המון, ועל זה אני בטוחה שאתם קוראים המון, אבל בזמן האחרון נוספו לזה גם הרמות ידיים של הבן על הבת. כעסנו, צעקנו, הענשנו, אבל דבר לא עוזר. בנוסף, הבן התחיל להרים את קולו ללא סיבה, עלינו ועל אחותו. השנה התחלפה לו בכתה מורה חדשה, נחשבת לצעקנית והתלמידים יוצאים מביה"ס לא מרוצים. יש לו בכתה ילד עם בעיות התנהגות קשות, ובאחת השיחות שלי איתו, הוא "האשים" את אותו ילד בצעקותיו. הוא אמר שהוא מחקה אותו. לא האמנתי לו, כי בלב אני יודעת שהוא מאשים את אחותו בכל! הוא מקנא בה, וחושב שאנו מעניקים לה המון תשומת לב ורק מאשימים אותו בכל מה שקורה. (מה שלפעמים נכון). התברר לי לפני כשבוע שעוד מס´ ילדים שינו מאד את התנהגותם בבית מתחילת השנה. שאלתי היא: האם יתכן שבעקבות מה שקורה בכתה, הוא השתנה מאד? מה אתם מייעצים לי לעשות? ניסינו די הכל לגביו, לא הרמת יד (מה שאני חושבת שלפעמים נחוץ) ואנו לרוב מוותרים לו. אז להניח לו? להעיר לו? להעניש אותו? בזמנו עשינו לו טבלת עיצוב התנהגות, שדי עזרה אבל הפסקנו איתה.

גרא.

New member
נעמה,מריבות בין אחאים,מוכרות,שכיחות

ומאד לא נעימות,בלשון המעטה להורים רבים.פסיכולוגים ממליצים שלא להתערב במריבות הללו,מאחר והן רובן ככולן,מכוונות להשגת תשומת לב ההורים אל אחד מהרבים,לעיתים הוא גם היוזם..מחקרים מלמדים שהמריבות הללו כמעט ואינן קיימות כאשר ההורים אינם בבית,ותופסות תאוצה בנוכחותם.מסתבר גם שלא תמיד הילד הקטן הוא הקרבן.ובמרבית המקרים,דווקא הילד הצעיר יותר הוא שהחל במהומה,ויצר דביעבד פרובוקציה,ממנה רק הרוויח.מובן שלגבי הילדים שלך,אין לי שום ידיעה אם זה כך,אבל כדאי לשים לב.התערבות ההורים במריבות,צריכה להיות רק כשהן הופכות לאלימות של ממש..גם אז לא יותר מהפרדת כוחות,בלי שפוט (מי החל),כי פשוט אי אפשר לדעת.וקביעת "האשם" עלולה לגרום תוצאות לוואי עקב התסכול המתלווה לכך.העובדה שבנך הגדול מאשים את אחותו בכל, יכולה להיות נכונה,כפי שאת גם מציינת..ולכן שוב,עקרונית מומלץ לתת להם לריב,כולל צריחות..מבלי להתערב.שינוי ההתנהגות של בנך,עליה את מדווחת שהחלה מתחילת שנת הלימודים,עלולה ללא ספק להתקשר לאקלים האירגוני/חברתי בכתה.מורה צעקנית,וילד או כמה עם "בעיות התנהגות" שאינן מטופלות נכון, עלולים לגרום לכמה ילדים להגרר אחרי האווירה הנוצרת.אבל קשה לדעת בברור מבלי לצפות במה שקורה בכתה.לגבי הנעשה בכתה,כדאי לשוחח עם הורים נוספים ולשמוע מה הם יודעים,אם אצל ילדיהם גם חל שינוי וכו´.אם יש דברים בגו, אפשר לשוחח עם המחנכת,וישנה כמובן גם מנהלת בבית הספר.לגבי התנהגות בנך בבית.את אומרת שהוא מקנא באחותו,שניסיתם גישה של עיצוב התנהגות והפסקתם, ובעיקר שניסתם הכל,אבל לרוב אתם מוותרים לו...(?),וזהו אולי שורש הבעייה. אבל לפני כן,כדאי לחשוב איל לתת לנער כמה שיותר שעות אבא/אמא ביחד,ללא אחותו הקטנה..לשקם מעט את תחושות הקנאה שנוצרה אצלו,מאחר ועד גיל חמש לערך היה בן יחד,וזכה לכל הפינוקים,וכעת זה תתמיד בדו..כלומר עם אחותו. אפשר ללכת איתו לסרט/הצגה שלא מתאימה לקטנה,ולכל דבר.זהו "הגזר" שבעניין. לגבי "המקל",וודאי שלא הרמת יד,אלא גישה אסרטיבית (תקיפה) ככל האפשר לכל הנושא של מותר ואסור..ובעיקר,עקביות.עם הוא מגלה שאתם נסוגים מהגבול שקבעתם בגלל שהוא בוכה,צורח,אלים,או סתם לא רוצה להפסיק,או לבצע הוראה, הוא לומד כיצד אפשר "לעבוד" עליכם ולהשיג את מבוקשו.לכן ב"מלחמה,כמו במלחמה"...לא לוותר,לעמוד על שלכם..לא להעניש אותו,אבל,לסכם עימו תחילה בשיחה רגועה שבכל פעם שהוא אינו שומע,הוא יכנס לחדר,מרצון או בלעדיו,וישהה שם עד שיקבל ממך רשות לצאת.הוא יוכל לעשות בחדרו הכל,אבל לא יהיה רשאי לצאת ללא רשות.יצא? תחזירי אותו בהערה תקיפה,"תשאר בחדר עד שארשה לך לצאת"..שימי לב,בתהליך הקניית גבולות,אינך מסבירה למה.אלא דורשת בצוע.אל תכנסי למלכודת שהורים רבים נופלים אליה..של ווכוח עם הילד על דרישת הבצוע.ווכוח שהוא הילד תמיד מנצח,וההוראה נשכחת.את רוצה להסביר? נהדר.עשי זאת בנפרד מקונפליקט המשמעת.שעה שהוא רגוע,ופתוח לשיחה.

קודם כל, תודה רבה על תשובתך

המפורטת. אני עוד מעט אקרא לבעלי שיקרא, כי שנינו באותה הסירה. כמה דברים: לגבי המצב בכתה, דברנו עם מס´ הורים, והרבה כבר חושבים ללכת למנהלת. אני לא כ"כ בעד בשלב זה, כי אני לא אוהבת את אוירת העליהום שנעשה בישוב שלי על מורות. אם המצב ימשיך להיות לא טוב בבית, ואחשוב שבאמת היא גורם מקדם, אדבר איתה. עוד דבר מוזר, הוא ילד שתקן מאד בכתה, ופתאם באחת ההזדמנויות היא אמרה לי שהוא פטפטן. ???????? מאד הופתעתי, ואמרתי לה שטוב לי עם זה. עדיף מאשר יפחד מהצל של עצמו בבי"ס. דבר שני, בבית אני המון פעמים עושים "הפרדת כוחות". כשבעלי מצליח להגיע מוקדם הביתה, הוא איתו ואני איתה ולהיפך, וזה דבר טוב לכולם. אבל ברגע שהם נפגשים, ניצוצות עפים באויר. אנו יודעים שאנו צריכים להבליג פעמים רבות, אבל קשה לנו מאד.

חני ב

New member
שבת שלום.

הילד עליו נעמה כותבת, מזכיר לי מאד את בני, שלאחרונה התחיל להרים את קולו ללא סיבה, על כל דבר. אחותו די צרחנית (קטנה ממנו ב- 4 שנים) ואנו כבר לא יודעים אם הוא מחקה אותה עכשיו, או שהיא אותו. איך משתלטים על זה? מעין כדור שלג. אנו משתדלים לא להתיחס כשהוא צורח סתם "לא רוצה", "לא בא לי", "תפסיקו להפריע לי", "שלא תכנס לחדר שלי", ועוד אינסוף דוגמאות.

גרא.

New member
נעמה,ב"הפרדת כוחות",כל אחד מהם

זוכה בהורה אחד,אבל מפסיד את האחר..הכוונה שלי היתה לחפש איזה שהוא סדור זמני לשעה,שעתיים עם הילדה,ובו זמנית,ששניכם תבלו עם הבן,אם בטיול בחוצות היישוב,או בכל פעילות שתבחרו..

דעתי...

זה לא קצת מעליב לילדה... היא הרי גדולה והיא מבינה שאותה השארתם עם אדם זר ואותו לקחתם לבלות... אולי אם תעשו גם הפוך לפעמים... יעל

למעלה